NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Zmiana softu za pomocą NSU+NSS w S40 ?

Dyskusja o wszystkim co związane jest z telefonami Series 40

Zmiana softu za pomocą NSU+NSS w S40 ?

Postprzez superfly86 » 12 lutego 2011, o 14:22

Czy jest możliwa zmiana Product Code i wgranie orginalnego softu za pomocą NSU w urządzeniach S40?
Chciałbym to zrobic z C3-00
superfly86
30%
30%
 
Posty: 144
Dołączył(a): 12 października 2007, o 20:38
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana softu za pomocą NSU+NSS w S40 ?

Postprzez djtonka » 12 lutego 2011, o 22:40

Tak da się. Ja zmieniałem PC w phoenixie.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana softu za pomocą NSU+NSS w S40 ?

Postprzez superfly86 » 14 lutego 2011, o 09:27

Tak samo sięto robi jak w symbianach ?
viewtopic.php?f=69&t=2480

Czy mogę prosić o PC do C3-00 ?
Oczywiscie na Polski język :)
Pozdrawiam
superfly86
30%
30%
 
Posty: 144
Dołączył(a): 12 października 2007, o 20:38
    WindowsXPFirefox


Re: Zmiana softu za pomocą NSU+NSS w S40 ?

Postprzez superfly86 » 26 lutego 2011, o 23:46

A jak zmienić PC Phoenixem ? Czy to jakaś różnica ? Phoenix bezpieczniejszy ?
Widzę tylko instrukcję do NSS
superfly86
30%
30%
 
Posty: 144
Dołączył(a): 12 października 2007, o 20:38
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana softu za pomocą NSU+NSS w S40 ?

Postprzez djtonka » 27 lutego 2011, o 00:02

W dziale FW ogólne jest wątek o tym programie i tam znajdziesz opis.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana softu za pomocą NSU+NSS w S40 ?

Postprzez superfly86 » 27 lutego 2011, o 10:02

Zmieniłem product code i nie wgrywa mi softu niebrandowanego przez Ovisuite lub nsu
poza tym telefon jakos dziwnie sie updatuje, a wlasciwie nie updatuje, w trakcie updatu pasek dochodzi do polowy po czym stoi kilka/nascie minut az w koncu ovi suite prosi o odlaczenie i ponowne podlaczenie kabla
Jeszcze nigdy tak nie mialem z tym ze zawsze aktualizowalem symbianowce no i w sumie jedna s40 tez ale wszystko odbywalo sie normalnie a tu jakies cyrki
superfly86
30%
30%
 
Posty: 144
Dołączył(a): 12 października 2007, o 20:38
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana softu za pomocą NSU+NSS w S40 ?

Postprzez djtonka » 27 lutego 2011, o 11:01

Przed operacją warto na sucho zainstalować wszelkie sterowniki czyli wyłączyć telefon podłączyć kabel i włączyć go oraz usunąć baterię i zrobić tak samo. Nawet do s40 używam tylko phoenixa. Wczoraj bez problemów zrobiłem x3-02 tak właśnie z instalacja wszystkiego przed.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana softu za pomocą NSU+NSS w S40 ?

Postprzez superfly86 » 27 lutego 2011, o 13:11

i włączyć go oraz usunąć baterię i zrobić tak samo

i co zrobić tak samo :) czyli po usunieciu bateri znowu odlaczyc kabel i podlaczyc kabel i go wlaczyc ?

Sterowniki chyba mam zainstalowane wszystkie
PC zmienilem fenixem ale nie mogę zainstalować softa przez NSU
mówiłem co sie dzieje potem z telefonem :( jakieś dziwne rzeczy
nie aktualizuje mi tylko jest tak jak pisalem wcześniej chyba będę musiał wgrać soft przez phoenix
superfly86
30%
30%
 
Posty: 144
Dołączył(a): 12 października 2007, o 20:38
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana softu za pomocą NSU+NSS w S40 ?

Postprzez djtonka » 27 lutego 2011, o 13:44

usunąć baterie włożyć kable i wsadzić baterię znów.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox


Powrót do S40

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron