NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[Galaxy I7500] Navi Expert - łączenie z siecią

Dyskusja na temat firmware, różnych interfejsów Androida, alternatywnych ROMów, a także blokady simlock.

[Galaxy I7500] Navi Expert - łączenie z siecią

Postprzez mistrz » 10 maja 2010, o 20:24

Cześć
Musiałem zadzwonić do operatora, żeby wyłączyli mi dostęp do internetu (telefon co parę godzin żarł mi parę groszy [nie mam pojęcia dlaczego - powyłączałem wszystko w ustawieniach telefonu, nie miałem widgetów typu 'pogoda' czy 'news' itp]). Teraz po zablokowaniu dostępu do internetu mam problem z Naviexpertem - ten program chyba wymaga łączenia się z internetem aby pobrać pozycję satelit czy coś.
Po kliknięciu na "nawiguj" wywala mi błąd, że nie może nawiązać połączenia internetowego (nieprawidłowa konfiguracja gprs ple ple). Jak można korzystać z tej nawigacji bez internetu? Nie potrzebuje szybkości łapania fixa, chcę tylko, żeby nie było nie potrzebnego korzystania z sieci i płacenia $$$ za tą opcję :(
mistrz
20%
20%
 
Posty: 91
Dołączył(a): 4 lutego 2008, o 16:23
    WindowsVistaFirefox

Re: Navi Expert - łączenie z siecią

Postprzez szerszen240v » 10 maja 2010, o 20:34

Twój temat znajdował się w niewłaściwym dziale!
Następnym razem zostanie przeniesiony do kosza.
Prosimy o więcej uwagi.
Zapraszam na mojego Chomika :)
szerszen240v
Moderator
Moderator
 
Posty: 3085
Dołączył(a): 17 lutego 2008, o 15:20
Mod.tel.: 3G 16GB E61
    WindowsXPOpera

Re: [Galaxy I7500] Navi Expert - łączenie z siecią

Postprzez Wojtex16 » 10 maja 2010, o 22:19

Program Naviexpert tak jak napisałeś wymaga połaczenia z internetem, dlatego jak nie masz internetu to program naviexpert nie działa.

Napisz może od kiedy masz problemy z pobieraniem pieniędzy z konta. Jakich aplikacji używałeś do łączenia się z internetem na telefonie.
PS. Telefon w sieci masz na kartę czy na abonament? Bo u niektórych operatorów jest możliwość wykupienia pakietu internetowego np. za 5zł masz do wykorzystania aż 25MB.
Avatar użytkownika
Wojtex16
40%
40%
 
Posty: 190
Dołączył(a): 30 czerwca 2007, o 20:40
Lokalizacja: Katowice
    WindowsFirefox

Re: [Galaxy I7500] Navi Expert - łączenie z siecią

Postprzez mistrz » 10 maja 2010, o 22:33

Wojtex - tu jest mój temat z opisanym problemem: viewtopic.php?f=112&t=50264
Co instalowałem? (telefon ma 2 dni więc niewiele zaisntalowałem)
- naviexpert (+licencja na rok)
- digital clock widget
- gps on/off (widget)
- gps status
- wifi on/off (widget)

Do internetu korzystam aplikację domyślną, czyli najpierw się łączę z siecią wifi, a potem wchodzę: menu -> Internet

Problem mam od nowości. Jak napisałem w podanym linku (temacie) mam zablokowaną opcję w ustawieniach:
"Synchronizacja danych wyłączona (w tym wyłączone dane w tle)"

W poprzednim temacie podalem, że z bilingów wynika, że co godzinę (nawet w nocy) telefon pobiera 10kb z internetu, więc pewnie to jakaś aplikacja. Hasło i login do gmaila co prawda wprowadziłem przy pierwszych uruchomieniach, ale odhaczyłem opcję "synchronizacja danych" i wg tego nie pobiera mi maili, zadań w kalendarzu itp

Telefon jest na abonament, ale niestety szkoda mi pieniędzy na pakiety internetowe :(. Chcę się głównie łączyć z wifi i od czasu do czasu gps (pobieranie map z naviexperta przeboleję)
mistrz
20%
20%
 
Posty: 91
Dołączył(a): 4 lutego 2008, o 16:23
    WindowsVistaFirefox

Re: [Galaxy I7500] Navi Expert - łączenie z siecią

Postprzez michalko7pl » 11 maja 2010, o 09:17

jest aplikacja do blokowania samoczynnego łączenia się z internetem - Apndroid
michalko7pl
60%
60%
 
Posty: 601
Dołączył(a): 28 sierpnia 2008, o 16:10
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: nokia e71
    WindowsFirefox

Re: [Galaxy I7500] Navi Expert - łączenie z siecią

Postprzez osator » 21 lipca 2010, o 23:56

Navi expert nie ma w sobie map. Połączenie z siecią jest potrzebne, aby te mapy na bieżąco pobierał z serwera (dodatkowo wysyła i pobiera dane w community traffic)
osator
30%
30%
 
Posty: 148
Dołączył(a): 5 sierpnia 2007, o 20:08
Lokalizacja: Wrocław
    WindowsSafari


Powrót do Firmware - Android

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron