NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Kontakty z n96 na htc desire.

Wszystko co nie kwalifikuje się do powyższych działów w tej kategorii.

Kontakty z n96 na htc desire.

Postprzez eclip » 13 września 2010, o 20:47

Witam,
jak przekopiować kontakty z N96 na htc desire mając komputer Apple ?

Pozdrawiam.
eclip
20%
20%
 
Posty: 66
Dołączył(a): 27 maja 2006, o 22:18
    WindowsFirefox

Re: Kontakty z n96 na htc desire.

Postprzez Koko35 » 13 września 2010, o 20:56

eclip, najłatwiej przeżuć po Bluetooth, komp nie jest potrzebny
Avatar użytkownika
Koko35
Support
Support
 
Posty: 1064
Dołączył(a): 30 października 2008, o 12:01
Lokalizacja: Stryków koło Łodzi
Mod.tel.: HTC Sensation i E6
FW: 1.50.401.1
    WindowsXPMSIE7

Re: Kontakty z n96 na htc desire.

Postprzez eclip » 13 września 2010, o 21:18

Witam,
kilkaset kontaktów pojedyńczo ? A może jakoś seryjnie ? jak ?

Pozdrawiam.
eclip
20%
20%
 
Posty: 66
Dołączył(a): 27 maja 2006, o 22:18
    WindowsSafari

Re: Kontakty z n96 na htc desire.

Postprzez Koko35 » 14 września 2010, o 11:09

eclip, zaznaczasz wszystkie i wysyłasz. Albo ściągnij z N96 Bluetooth'em do kompa przez PC Suite, i w ten sam sposób wyślij do Desire, tak zrób jeżeli pod jednym kontaktem masz więcej danych niż tylko imię i nr, a jeżeli masz tylko imię i nr telefonu to możesz przenieść kontakty na karcie sim, jest jeszcze opcja kopiowania kontaktów na kartę pamięci i z karty pamięci do telefonu.
Avatar użytkownika
Koko35
Support
Support
 
Posty: 1064
Dołączył(a): 30 października 2008, o 12:01
Lokalizacja: Stryków koło Łodzi
Mod.tel.: HTC Sensation i E6
FW: 1.50.401.1
    WindowsXPMSIE7

Re: Kontakty z n96 na htc desire.

Postprzez mico11 » 14 września 2010, o 16:02

eclip napisał(a):Witam,
kilkaset kontaktów pojedyńczo ? A może jakoś seryjnie ? jak ?



da się seryjnie. zaznaczasz na nokii wszystkie, później opcje, wyslij, wizytówka, przez bluetooth.
odbierasz na desire i klikasz w pasku powiadomien na odebrane pliki - pyta sie czy zaimportowac jeden, kilka czy wszystkie pliki .vcf - wybierasz wszystkie i juz je masz w telefonie.
(testowałem na dwóch kontaktach, ale nie powinno być różnicy)

aha - na desire pojawią się jako kontakty w telefonie... przyznam, ze nie wiem jak zrobić, żeby kontakty z "Telefon" przenieść do kontaktów "Google", bo od razu zaimportowałem z konta Google
Avatar użytkownika
mico11
60%
60%
 
Posty: 642
Dołączył(a): 30 lipca 2009, o 22:49
Mod.tel.: Xperia T Nokia E72
FW: dobre
    WindowsMSIE7

Re: Kontakty z n96 na htc desire.

Postprzez dypek » 14 września 2010, o 16:57

Ludzie kontaky prze bluetooth? :szok: Moze lepiej recznie przepisac :rotfl: Od czego jest outlook, serwery exchange czy tez nawet konto na gmailu.
Podaje przyklad jak to zrobic http://www.google.com/support/mobile/bi ... wer=147951
potem na 2gim telefonie ustawiasz podobnie i synchronizujesz sobie kontakty z serwera po podaniu adresu loginu i hasla - proste jak drut a nie jakies wysylanie przez bt



Nie doczytalem ze chodzi o desire tym bardziej prosta sprawa na bo jak wrzucisz na te konto co skonfigurowany jest desire to on sam sobie sciagnie kontakty z konta google.
dypek
20%
20%
 
Posty: 67
Dołączył(a): 26 lipca 2008, o 16:39
    WindowsOpera

Re: Kontakty z n96 na htc desire.

Postprzez mico11 » 14 września 2010, o 17:37

dypek, moja metoda to niecałe 2 minuty i kontakty przeniesione... ciekawe ile zajmuje twoja z ustawianiem tych usług, że nie wspomnę nawet o Outlooku, gdzie musisz najpierw podpiąć telefon kablem do kompa lub przez bluetooth... potem to samo zrobić z drugim telefonem...
Avatar użytkownika
mico11
60%
60%
 
Posty: 642
Dołączył(a): 30 lipca 2009, o 22:49
Mod.tel.: Xperia T Nokia E72
FW: dobre
    WindowsMSIE7

Re: Kontakty z n96 na htc desire.

Postprzez dypek » 14 września 2010, o 18:06

Tak tylko dolicz czas na przeslanie zadan i wpisow kalendarza, wez tez pod uwage ze potem i tak desire wysle to wszystko na konto google. W przypadku u mnie gdzie uzywam wm synchronizacja z outlookiem to 20sek i tapniecie 3 razy po ekranie w przypadku exchange to 2 tapniecia w ekran. Tym bardziej tobie powinno byc to wygodne ze uzywasz 2 telefonow wiec jak dodasz nowy kontakt na E72 pojawi sie na desire itp.
dypek
20%
20%
 
Posty: 67
Dołączył(a): 26 lipca 2008, o 16:39
    WindowsOpera


Powrót do Pozostałe - Android

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron