NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Dyskusja na temat firmware, a także blokady simlock.

[n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez wielebny1981 » 23 grudnia 2009, o 23:07

Kiedy łączę się z routerem domowym przez wlan, status pokazuje mi że połączono ale jak chce otworzyć stronę to pokazuje błąd połączenia.
W centrach handlowych zazwyczaj działa bez problemu. Czemu u mnie w domu nie mogę się połączyć. Router TPLINK

W Modelu n97 i n95 8gb było to samo.
Avatar użytkownika
wielebny1981
40%
40%
 
Posty: 294
Dołączył(a): 2 kwietnia 2007, o 01:03
Lokalizacja: Opole
Mod.tel.: n900
FW: 10.2010.19
    WindowsXPFirefox

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez eddy-ac » 24 grudnia 2009, o 03:48

Wiesz? Nie wiem, ale wpisałem w google „tplink” wyskoczyły mi wyniki o błędach, w domu mam sieć lokalną tak zwany lan, do tego podpiąłem ruter d-link'a i śmiga mi po wifi, N95, asus P535, asus Eeepc 904 HD i N900, więc myślę że to wina rutera a „TP” kojarzy mi się z tepsą więc nic dziwnego że masz problemy...
eddy-ac
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 24 listopada 2009, o 11:18
Mod.tel.: n95 n900
    LinuxKonqueror

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez frrancuz » 24 grudnia 2009, o 09:28

może trzeba tak jak w n95[bo wtedy tylko działało pewnie] w zaawansowanych ustawieniach telefonu stały adres ip ustawić i dns'y.
frrancuz
1%
1%
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16 maja 2009, o 20:49
Mod.tel.: n97 mini
    WindowsXPOpera

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez Bo$s » 24 grudnia 2009, o 11:00

eddy-ac, TP-Link to nie są złe routery i nie mają nic wspólnego z TP SA.

wielebny1981, wyłącz zabezpieczenia na routerze i sprawdź wtedy. Zobacz też czy nie masz filtracji MAC ustawionej.
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsFirefox

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez wielebny1981 » 24 grudnia 2009, o 12:46

Bo$s napisał(a):eddy-ac, TP-Link to nie są złe routery i nie mają nic wspólnego z TP SA.

wielebny1981, wyłącz zabezpieczenia na routerze i sprawdź wtedy. Zobacz też czy nie masz filtracji MAC ustawionej.


Troszke jestem laikiem .Filtracja MAC jest wylaczona, firewall w routerze tez wylaczony. Mi sie wydaje ze to trzeba zrobic ustawienia adresu IP i, maska podsieci, domyslna bramka. Oraz wklepac adres DNS. ale chyba cos zle robie. Bardzo wtedy dlugo sie laczy i internet przestaje chodzic domowy na kilka minut. Dziwne
Avatar użytkownika
wielebny1981
40%
40%
 
Posty: 294
Dołączył(a): 2 kwietnia 2007, o 01:03
Lokalizacja: Opole
Mod.tel.: n900
FW: 10.2010.19
    WindowsXPFirefox

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez frrancuz » 25 grudnia 2009, o 20:05

poszukaj sobie na internecie jakie masz ustawienia dns dla siebe [ zalezy od tego czy masz tpsa, czy coś innego].

wejdź w zaawansowane ustawienia w telefonie i tam podaj numer ip[nie wiesz jak: na ikonce w trayu kliknij na sieci bezprzewodowej- stan-obsługa i tam masz w pierwszej lini numer ip przyznawany automatycznie] z końcówka inna niż 9-15 [ te adresy najczęściej sa przydzielane automatycznie]

ewentualnie znajdziesz w Google wszystkie ustawienia i nie muszą być typowo do telefonu bo tak samo ustawia się laptopy czy komputery. podobne wskazówki są udzielane przy konfiguracji torrentów.
frrancuz
1%
1%
 
Posty: 7
Dołączył(a): 16 maja 2009, o 20:49
Mod.tel.: n97 mini
    WindowsXPOpera

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez wielebny1981 » 14 stycznia 2010, o 22:48

Trzeba wpisać DNSy i ustawić IP automatyczne. Wszystko działa na laptopie zrobiłem to samo i poskutkowało :)
Avatar użytkownika
wielebny1981
40%
40%
 
Posty: 294
Dołączył(a): 2 kwietnia 2007, o 01:03
Lokalizacja: Opole
Mod.tel.: n900
FW: 10.2010.19
    WindowsFirefox

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez Boras18 » 23 stycznia 2010, o 14:53

mam problem z połaczeniem z internetem w menadzerze aplikacji nie chce sie nic pobierac :/ przegladarka działa normalnie ale menadzer nie wydaje mi sie ze to kwestia ustawien routera ma ktos jakies pomysł ???
Avatar użytkownika
Boras18
30%
30%
 
Posty: 104
Dołączył(a): 23 września 2006, o 11:16
Lokalizacja: Poznań
Mod.tel.: N900
    WindowsVistaMSIE7

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez hashx » 23 stycznia 2010, o 15:27

Boras18 napisał(a):mam problem z połaczeniem z internetem w menadzerze aplikacji nie chce sie nic pobierac :/ przegladarka działa normalnie ale menadzer nie wydaje mi sie ze to kwestia ustawien routera ma ktos jakies pomysł ???


Chcialbym dorzuc do tematu swoje 3 grosze.. Otoz pisalem juz o wyzej wymienionym problemie, bylem w posiadaniu dlinka 604t, na standardowym sofcie zachowywal sie jak opisujesz.. Oczwiscie na innym ruterze telefon dzialal prawidlowo wiec to napewno problem urzadzenia.. Po za tym na innych telefonach (n95 i e51) ruter sprawowal sie swietnie:) Nie potrafilem znalezc przyczyny na pewno nie mialo to nic wspolnego z zapora czy filtrowaniem.. Nie wiem jak sie to ma z dns bo nie wpadlem na to.. Zmienilem oprogramowanie na rutertecha i zaczelo dzialac... W tej chwili zakupilem inne urzadzenie i nie mam juz jak sprawdzic...
hashx
10%
10%
 
Posty: 42
Dołączył(a): 30 lipca 2007, o 20:20
    WindowsFirefox

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez Boras18 » 23 stycznia 2010, o 15:39

hashx napisał(a):
Boras18 napisał(a):mam problem z połaczeniem z internetem w menadzerze aplikacji nie chce sie nic pobierac :/ przegladarka działa normalnie ale menadzer nie wydaje mi sie ze to kwestia ustawien routera ma ktos jakies pomysł ???


Chcialbym dorzuc do tematu swoje 3 grosze.. Otoz pisalem juz o wyzej wymienionym problemie, bylem w posiadaniu dlinka 604t, na standardowym sofcie zachowywal sie jak opisujesz.. Oczwiscie na innym ruterze telefon dzialal prawidlowo wiec to napewno problem urzadzenia.. Po za tym na innych telefonach (n95 i e51) ruter sprawowal sie swietnie:) Nie potrafilem znalezc przyczyny na pewno nie mialo to nic wspolnego z zapora czy filtrowaniem.. Nie wiem jak sie to ma z dns bo nie wpadlem na to.. Zmienilem oprogramowanie na rutertecha i zaczelo dzialac... W tej chwili zakupilem inne urzadzenie i nie mam juz jak sprawdzic...


Dzieki za info tez mam ten router i zmienie oprogramowanie

Mogł bys Mi podac jakas stronke gdzie mozna pobrac odpowiednie oprogramowanie i jakas instrukcje ??
Avatar użytkownika
Boras18
30%
30%
 
Posty: 104
Dołączył(a): 23 września 2006, o 11:16
Lokalizacja: Poznań
Mod.tel.: N900
    WindowsVistaMSIE7

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez hashx » 23 stycznia 2010, o 17:54

Wystarczy wpisac w google... Ale pomoge na tyle na ile umiem..
Strona do oprogramowania:
http://www.routertech.org/

Smialo mozesz wgrac najnowszy soft, wgralem go i dzialal o dziwo bardzo stabilnie, ma takze duzo dodatkowych opcji.. Potrzebujesz soft z bootloaderem adam2 dla urzadzenia wyposazonego w 4 porty.. Jest on podpisany ze dziala z g604t.. Najbezpieczniej wgrywac po lanie!!

Gotowiec Soft do wgrania Rutertech dla dlink g604t umozliwiajacy pobieranie poprzez menagera aplikacji

http://wyslijto.pl/files/download/3oujec1aat
hashx
10%
10%
 
Posty: 42
Dołączył(a): 30 lipca 2007, o 20:20
    WindowsFirefox

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez Boras18 » 23 stycznia 2010, o 19:27

a jeszcze pytanie tylko co z tej paczki i gdzie wgrac ... i bede ci bardzo wdzieczny czekam na odp
Avatar użytkownika
Boras18
30%
30%
 
Posty: 104
Dołączył(a): 23 września 2006, o 11:16
Lokalizacja: Poznań
Mod.tel.: N900
    WindowsMSIE7

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez wielebny1981 » 23 stycznia 2010, o 19:46

Mam teraz inny problem po zainstalowaniu FAPN i FMMS mam problem z polaczeniem z router TPLINK. Otóż telefon sie polaczy ale po wejsciu na strony www pisze ze nie odnaleziono serwera. Telefon zachowuje sie tak jak na poczatku kiedy nie mialem wpisanych DNSow. Sprawdzilem u siebie w domu na innym routerze na Linksysie. Tutaj natomiast ikonka wifi ciagle mruga i po 30 sekundach informuje telefon ze jest "blad polaczenia czy sprobowac ponownie"

Czy ma ktos jakas recepte. pierwsze co bym zrobil to odinstalowal fapn i fmms ale boje sie ze juz nie bede mogl sie polaczyc przez wifi. troche deneruja mnie te repozyty moglo by byc tak jak z symbianem ze sciagalo sie plik i go instalowalo. a tu wszystko na serwerach
Avatar użytkownika
wielebny1981
40%
40%
 
Posty: 294
Dołączył(a): 2 kwietnia 2007, o 01:03
Lokalizacja: Opole
Mod.tel.: n900
FW: 10.2010.19
    WindowsFirefox

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez hashx » 23 stycznia 2010, o 21:34

wielebny1981 napisał(a):Mam teraz inny problem po zainstalowaniu FAPN i FMMS mam problem z polaczeniem z router TPLINK. Otóż telefon sie polaczy ale po wejsciu na strony www pisze ze nie odnaleziono serwera. Telefon zachowuje sie tak jak na poczatku kiedy nie mialem wpisanych DNSow. Sprawdzilem u siebie w domu na innym routerze na Linksysie. Tutaj natomiast ikonka wifi ciagle mruga i po 30 sekundach informuje telefon ze jest "blad polaczenia czy sprobowac ponownie"

Czy ma ktos jakas recepte. pierwsze co bym zrobil to odinstalowal fapn i fmms ale boje sie ze juz nie bede mogl sie polaczyc przez wifi. troche deneruja mnie te repozyty moglo by byc tak jak z symbianem ze sciagalo sie plik i go instalowalo. a tu wszystko na serwerach


Przez te dwie aplikacje czesto sa problemy z polaczeniem.. Wystarczy po instalacji zrestartowac telefon i juz smiga jak nalezy, co do symbiana nie moze nawet stanac przy maemo 5.. Fakt ze system jest otwarty a aplikacje tworza sie z dnia na dzien w zabojczym tempie i system sam szuka aktualizacji powoduje ze ta platforma rozwija sie 10x szybciej:)))

Boras18 napisał(a):a jeszcze pytanie tylko co z tej paczki i gdzie wgrac ... i bede ci bardzo wdzieczny czekam na odp


Ustaw ip na sztywno.. Odpal tiupgrade.exe i postepuj zgodnie z instrukcja.. Operacja nie jest skomplikowana:

Zaznaczasz corupted mode, dajesz dalej.. Odlaczasz zasialanie modemu, dalej, podlaczasz zasilanie.. Czekasz az sie skonczy aktualizacja.. No i po klopocie.. Trzeba bedzie na nowo skonfigurowac modem prawdopodobnie...:)
Ostatnio edytowano 23 stycznia 2010, o 21:39 przez hashx, łącznie edytowano 1 raz
hashx
10%
10%
 
Posty: 42
Dołączył(a): 30 lipca 2007, o 20:20
    WindowsFirefox

Re: [n900] Połączony przez wifi a nie otwiera stron www

Postprzez wielebny1981 » 26 stycznia 2010, o 18:15

Niestety ale dalej mam problemy z polaczeniem sie przez wifi z moim routerem tzn polaczenie jest ale po internecie sie nie da serfowac. Zreseowalem telefon mysle ze tu chodzilo o wylaczenie i wlaczenie telefonu ale dalej to nic nie daje. Dopiero po odinstalowaniu aplikacji fapn i fmms i wylaczeniu telefonu za 2 razem internet zaczal dzialac. Zainstalowalem ponownie fapn i fmms i po 5 minutach znowu zerwal mi polaczenie. jakies pomysly?


'
Juz zaczelo dzialac odinstalowalem wczesniej tylko fapn po skonfigurowaniu. Narazie chodzi. Nieznacie moze programu do odtwarzania napisow w avi. oraz szukam programu samowyzwalacz do zdjec i programu ktory podczas nagrywania filmow swieca sie diody led. niestety to nie jest latarka
Avatar użytkownika
wielebny1981
40%
40%
 
Posty: 294
Dołączył(a): 2 kwietnia 2007, o 01:03
Lokalizacja: Opole
Mod.tel.: n900
FW: 10.2010.19
    WindowsFirefox

Następna strona

Powrót do Firmware - Maemo/MeeGo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron