NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[M600i] Bateria nie ładuje do końca.

Dyskusja o hardware - problemy i uszkodzenia, rozbieranie telefonu na części pierwsze, naprawy czy wymiany jakichkolwiek elementów.

[M600i] Bateria nie ładuje do końca.

Postprzez hetman_ » 28 listopada 2007, o 00:24

Jeszcze raz witam wszystkich na forum.

Od kilku dni posiadam SE m600i. Podczas drugiego ładowania zauważyłem dziwne zachowanie telefonu/baterii. Ładuje telefon od 0% i np na 30% przestaje się ładować (albo wskazywać że ładuje więcej-tego nie wiem). Jak podepnę ponownie ładowarkę to czasem zaskakuje i nagle pojawia sie koło 50% i zaraz znowu kończy ładowanie... Jakieś sugestie? Mam soft w wersji R6A16.

PS jak można wgrać od nowa tą samą wersję softu?
hetman_
1%
1%
 
Posty: 2
Dołączył(a): 27 listopada 2007, o 23:22
    WindowsXPFirefox

Re: [M600i] Bateria nie ładuje do końca.

Postprzez Manovar » 4 grudnia 2007, o 16:56

Zacznij od sprawdzenia zasilacza. Sprawdź swój zasilacz na innym telefonie i spróbuj ładować na pożyczonym.
Avatar użytkownika
Manovar
60%
60%
 
Posty: 626
Dołączył(a): 25 października 2007, o 10:11
Mod.tel.: N95 8GB+iPhone3G
    WindowsXPAvantBrowser

Re: [M600i] Bateria nie ładuje do końca.

Postprzez hetman_ » 9 grudnia 2007, o 13:18

Na usb sprawa ładowania wygląda podobnie. Więc to chyba nie zasilacz.

Zauważyłem, że jak ładuje telefon od 0% to naładuje go do końca, natomiast jak ładuje nie w pełni rozładowaną baterię to doładuje go do ~90%. Próbowałem inna baterię -to samo. Chyba pozostanie serwis. Ponoć może to być wina złej kalibracji telefonu i może dawać złe napięcia (tak mi przez telefon w serwisie SE powiedzieli).

[ Dodano: 2007-12-17, 21:29 ]
Sorki za post za postem.. ale chciałem odświeżyć temat.

Telefon wrócił z serwisu i dalej to samo... Czy to normalne, że gdy ładuje wyłączony telefon to na koniec kilka razy sie restartuje i dopiero potem całkowicie wyłącza?
hetman_
1%
1%
 
Posty: 2
Dołączył(a): 27 listopada 2007, o 23:22
    WindowsXPFirefox


Powrót do Hardware UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron