NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[P1i] Wifi, brak internetu w przeglądarkach.

Dyskusja o hardware - problemy i uszkodzenia, rozbieranie telefonu na części pierwsze, naprawy czy wymiany jakichkolwiek elementów.

[P1i] Wifi, brak internetu w przeglądarkach.

Postprzez fantom » 30 grudnia 2007, o 02:27

Witam,

Mam wielki problem i nie wiem co jest przyczyną. Wifi wyszukuje mi sieci nawet podłączyć się mogę ale ani wbudowana przeglądarka ani Opera Mini nie chce działać z Wifi... Ustawiałem priorytet dla Wifi na 1 i nadal nic. GPRS działa dobrze... Przypisuje mi Adres IP i MAC'a. Wifi sprawdzałem w Centrum Handlowym i na osiedlu (u kolegi na palmtopie działa net).

Pozdro~~
fantom
1%
1%
 
Posty: 21
Dołączył(a): 27 grudnia 2007, o 00:18
Lokalizacja: Poznań
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Wifi, brak internetu w przeglądarkach.

Postprzez Zaper » 3 stycznia 2008, o 19:45

fantom, Czasami jesli siec jest otwarta i ma nazwe. Nalezy stworzyc nowe konto WiFi z ta oto nazwa. Wowczas wystarczy SSID podac nazwe tego konta reszte zostawic na automatyczne. Dodac do grupy te konto i odpalic przegladarke aby sie polaczyl. Nigdy nie lacz sie za pomoca ustawien "WiFi" po jego polaczeniu czasami nie chce potem dzialac internet. W takim celu lepiej wchodzic za pomoca przegladarki i zaczac sie laczyc.
Avatar użytkownika
Zaper
VIP
VIP
 
Posty: 1764
Dołączył(a): 27 listopada 2005, o 21:50
    WindowsXPMSIE7

Re: [P1i] Wifi, brak internetu w przeglądarkach.

Postprzez Ketchup » 3 stycznia 2008, o 21:13

Zaper napisał(a):Nigdy nie lacz sie za pomoca ustawien "WiFi" po jego polaczeniu czasami nie chce potem dzialac internet. W takim celu lepiej wchodzic za pomoca przegladarki i zaczac sie laczyc.

U mnie nie ma żadnej różnicy czy zrobię to z poziomu przeglądarki czy z poziomu menadżera połączeń, za to zauważyłem pewną prawidłowość. Obniżając "moc" AP doszedłem do poziomu gdy wskaźnik P1i pokazywał jedną/dwie kreski i pomimo statusu "połączony" nie był w stanie pobrać parametrów z serwera dhcp, były też problemy z pingowanie się na P1i.
Avatar użytkownika
Ketchup
40%
40%
 
Posty: 210
Dołączył(a): 8 grudnia 2007, o 19:56
Lokalizacja: Polska
Mod.tel.: Touch HD + SE P1i
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Wifi, brak internetu w przeglądarkach.

Postprzez fantom » 3 stycznia 2008, o 22:09

Już myślałem, że to jest moje rozwiązanie ale jednak nie... Stworzyłem nowe konto, nazwałem je SSID ustawiłem, Ochrona: Brak, Tryb Sieci: Ad hoc lub Infrastruktura ustawiłem priorytet na 1. Odpaliłem przeglądarkę zapytał czy korzystać z Grupy Internet wyraziłem zgodę podłączył Wifi ale już żadnej strony nie odpalił tylko błąd "...nie znalazł zdalnego serwera..."

Pozdro~~
fantom
1%
1%
 
Posty: 21
Dołączył(a): 27 grudnia 2007, o 00:18
Lokalizacja: Poznań
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Wifi, brak internetu w przeglądarkach.

Postprzez zuli007 » 4 stycznia 2008, o 02:09

Na uczelni tak miałem z p990- i nie udalo mi się tego ominąć. Dodam, że po zakupieniu N93 konfiguracja zajęła jakieś 5-10s i oczywiście wszystko pięknie śmigało. Po prostu UIQ ma jakieś błędy w sofcie do wifi.
zuli007
VIP
VIP
 
Posty: 3025
Dołączył(a): 24 grudnia 2005, o 18:59
Lokalizacja: Katowice
Mod.tel.: Milestone
    WindowsXPOpera

Re: [P1i] Wifi, brak internetu w przeglądarkach.

Postprzez dzarek » 4 stycznia 2008, o 10:30

wpisz przeglądarce 209.85.135.103
jak pojawi ci sie google to znaczy że musisz ustawić na sztywno DNSy...
np 194.204.152.34
Pozdrawiam;
dzarek

Jak mówi stare chińskie przysłowie: "Gdy nie wiesz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie..."
Avatar użytkownika
dzarek
Administrator
Administrator
 
Posty: 3727
Dołączył(a): 7 listopada 2005, o 00:29
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: motoG
FW: 5.0.2
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Wifi, brak internetu w przeglądarkach.

Postprzez fantom » 6 stycznia 2008, o 00:26

Problem rozwiązany. Wystarczy zrobić nowe konto i odznaczyć oszczędzanie energii :)

P.S Temat można zamknąć.

Pozdro~~
fantom
1%
1%
 
Posty: 21
Dołączył(a): 27 grudnia 2007, o 00:18
Lokalizacja: Poznań
    WindowsXPFirefox


Powrót do Hardware UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość