NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[P990] nagrywanie filmów

Dyskusja o hardware - problemy i uszkodzenia, rozbieranie telefonu na części pierwsze, naprawy czy wymiany jakichkolwiek elementów.

[P990] nagrywanie filmów

Postprzez szczepan5 » 5 lutego 2008, o 20:19

Czy jest mozliwość nagrywania filmów w innym formacie niz 3gp? np. mpeg czy avi?Jest do tego jakiś software?
szczepan5
30%
30%
 
Posty: 132
Dołączył(a): 24 sierpnia 2007, o 08:31
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez Zaper » 5 lutego 2008, o 21:12

szczepan5, Nie ma innego programu do nagrywania. Oraz nie ma mozliwosci nagrywania w innym formacie niz 3GP
Avatar użytkownika
Zaper
VIP
VIP
 
Posty: 1764
Dołączył(a): 27 listopada 2005, o 21:50
    WindowsXPMSIE7

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez szczepan5 » 5 lutego 2008, o 21:48

fatalnie
szczepan5
30%
30%
 
Posty: 132
Dołączył(a): 24 sierpnia 2007, o 08:31
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez Ghost Dog » 6 lutego 2008, o 19:58

Czy ktoś potrafi ustawic ostrośc nagrywanego filmu? Gdy miałem stary soft Orange dało sie, a po odbrandowaniu nie udaje mi sie to :-/
Avatar użytkownika
Ghost Dog
20%
20%
 
Posty: 55
Dołączył(a): 6 lipca 2007, o 07:12
Lokalizacja: Net
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez Zaper » 6 lutego 2008, o 20:30

Ghost Dog, Ostatni soft ktory umial taka mozliwosc to R4B ,aktualnie nie ma takiej juz mozliwosci.
Avatar użytkownika
Zaper
VIP
VIP
 
Posty: 1764
Dołączył(a): 27 listopada 2005, o 21:50
    WindowsXPMSIE7

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez szczepan5 » 7 lutego 2008, o 12:38

jakość nagrywanych 3gp na p990i jest masakryczna
szczepan5
30%
30%
 
Posty: 132
Dołączył(a): 24 sierpnia 2007, o 08:31
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez goblin » 7 lutego 2008, o 12:47

Bo to telefon, a nie kamera video :]
goblin
50%
50%
 
Posty: 354
Dołączył(a): 7 września 2007, o 10:06
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez Marcinn » 7 lutego 2008, o 14:56

Ale w porównaniu z N70 to wieeelka różnica, a to dlatego, że w nokii nagrywa w mp4. Gdyby tak w P990i nagrywał... :)
Avatar użytkownika
Marcinn
50%
50%
 
Posty: 317
Dołączył(a): 15 lutego 2007, o 00:18
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez Ghost Dog » 7 lutego 2008, o 18:01

Mnie dziwi fakt, że żadna firma zajmująca sie softem do UIQ nie wydała jeszcze jakiegos programu do nagrywania video np LonleyCatGames itp Może jakoś by zoptymalizowali to nagrywanie, dodali nowe formaty zapisu, poprawili jakość obrazu, no chyba że jakośc jest ograniczona sprzetowo w p990i.
Avatar użytkownika
Ghost Dog
20%
20%
 
Posty: 55
Dołączył(a): 6 lipca 2007, o 07:12
Lokalizacja: Net
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez azazel85 » 7 lutego 2008, o 18:44

To z jaką jakością będziesz mógł nagrywać obraz z kamery zależy od matrycy i od procesora. Aby nagrać obraz w dużej rozdzielczości, w dobrej jakości, z dużym FPS potrzeba dobrego procesora, coś musi to wszystko przeliczyć. W p990 procesor ma tylko 200MHz co nie jest jakoś dużo :)
Avatar użytkownika
azazel85
50%
50%
 
Posty: 413
Dołączył(a): 21 sierpnia 2007, o 10:14
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez Zaper » 7 lutego 2008, o 20:00

Procesor w P990 jest w stanie maksymalnie pociagnac 320x240 aby plynnosc byla sensowna.
Avatar użytkownika
Zaper
VIP
VIP
 
Posty: 1764
Dołączył(a): 27 listopada 2005, o 21:50
    WindowsXPMSIE7

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez Ghost Dog » 8 lutego 2008, o 21:05

Cóż, szkoda że nie da się go przetaktowywać tak jak TI OMAP-y 200Mhz na nawet ~274Mhz
Avatar użytkownika
Ghost Dog
20%
20%
 
Posty: 55
Dołączył(a): 6 lipca 2007, o 07:12
Lokalizacja: Net
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez Ghost Dog » 19 maja 2008, o 18:20

Zaper napisał(a):Procesor w P990 jest w stanie maksymalnie pociagnac 320x240 aby plynnosc byla sensowna.


Ok, to nie rozumiem jednej rzeczy.A mianowicie jesli włączymy sobie Swiss'a w czasie nagrywania video na maksymalnych parametrach to czemu pasek "użycie CPU" pokazuje minimalne obciążenie? Czyżby nagrywaniem zajmował się ten osobny cpu kilkudzieśięcio-megahercowy? Bo jeśli tak to nie można by jakoś napisać aplikacji która wykorzystala by główny Cpu do krecenia video o lepszych parametrach albo jeszcze lepiej użyć do tego dwóch równocześnie ?
Avatar użytkownika
Ghost Dog
20%
20%
 
Posty: 55
Dołączył(a): 6 lipca 2007, o 07:12
Lokalizacja: Net
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] nagrywanie filmów

Postprzez Edek Łomiarz » 20 maja 2008, o 00:15

Swiss jest dziwnym programem i czesto pokazuje rzeczy nie zwiazane z rzeczywistoscia
Edek Łomiarz
40%
40%
 
Posty: 191
Dołączył(a): 25 lipca 2007, o 17:09
Lokalizacja: Elbląg
    unknownOpera


Powrót do Hardware UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron