NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[M600i] Brak zasięgu po 4 dniach

Dyskusja o hardware - problemy i uszkodzenia, rozbieranie telefonu na części pierwsze, naprawy czy wymiany jakichkolwiek elementów.

Brak zasięgu po 4 dniach

Postprzez TaO » 25 października 2008, o 20:25

Mój M600i ma dziwną przypadłość, polega ona na tym, że po kilku dniach - 4 lub więcej dni różnie to bywa przestaje odbierać sygnał - tak jakby nie było karty sim w telefonie. Nie pojawia się logo operatora - w moim przypadku orange - nie można dzwonić ani odbierać rozmów, nie wspominając już o smsach. Inne funkcje telefonu są dostepne, mozna tez wejść do karty sim (kontakty na karcie etc.). Zasięg też jest i się aktualizuje. Po soft resecie jest wszystko ok i telefon dalej działa ;) Nie chcę zbytnio robić HR -> dużo programów, własnych notatek itp. No chyba że to pomoże ;) Miał ktoś podobny problem ? Dopowiem jeszcze że żyję w mieście gdzie wszedzie mam zasięg 3G wiec możliwe że to przez to ?
Ostatnio edytowano 25 października 2008, o 21:10 przez TaO, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
TaO
40%
40%
 
Posty: 299
Dołączył(a): 30 października 2007, o 23:14
Lokalizacja: Płock/Warszawa/Pułtusk
Mod.tel.: E71
FW: v300.21.01
    WindowsVistaFirefox

Re: Brak zasięgu po 4 dniach

Postprzez butterfly » 25 października 2008, o 20:34

Tak, to prawdopodobne, przełącz sieć na GSM i zobacz jak telefon się będzie zachowywał.
Popraw też temat.
Avatar użytkownika
butterfly
40%
40%
 
Posty: 212
Dołączył(a): 21 grudnia 2007, o 15:56
Lokalizacja: Jelenia Góra
Mod.tel.: P1i
FW: R6G04+
    WindowsXPOpera

Re: Brak zasięgu po 4 dniach

Postprzez TaO » 25 października 2008, o 20:55

Dzięki, spróbuję takiego rozwiązania - jednak niezbyt zadowolony jestem, korzystam od czasu do czasu z 3g :/
Avatar użytkownika
TaO
40%
40%
 
Posty: 299
Dołączył(a): 30 października 2007, o 23:14
Lokalizacja: Płock/Warszawa/Pułtusk
Mod.tel.: E71
FW: v300.21.01
    WindowsVistaFirefox

Re: Brak zasięgu po 4 dniach

Postprzez Trinitrotoluen » 3 listopada 2008, o 19:26

Sądzę, że wymiana modułu 3G powinna pomóc.
Trinitrotoluen
30%
30%
 
Posty: 134
Dołączył(a): 10 października 2008, o 15:44
Mod.tel.: P1i
FW: R6G04
    unknownunknown


Powrót do Hardware UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron