NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[P1i] Jaki router wybrac ?

Wszystko co nie kwalifikuje się do powyższych działów w tej kategorii.

[P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez bezelex » 17 lutego 2008, o 12:14

Witam ! Chcialbym kupic router , taki zeby obslugiwal 2 komputery i p1i . Moje pytanie jest takie czy ten router:
http://allegro.pl/item313930942_tp_link ... i_hit.html
jest dobry ? Prosze o pomoc , malo sie znam na wi-fi. Pozdrawiam

Edit :
Link juz dziala , sorry
Ostatnio edytowano 17 lutego 2008, o 19:06 przez bezelex, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
bezelex
50%
50%
 
Posty: 313
Dołączył(a): 6 stycznia 2008, o 21:27
Mod.tel.: Iphone 2G N95
FW: Fresh !
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez crosis » 17 lutego 2008, o 15:07

Z niedziałającym linkiem ciężko coś doradzić ;)
Avatar użytkownika
crosis
40%
40%
 
Posty: 264
Dołączył(a): 7 kwietnia 2006, o 18:53
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: I5700
FW: 2.1 JE4
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez Ketchup » 18 lutego 2008, o 09:32

Router jak router - P1i będzie działał z każdym routerem/AP który będzie pracował w standardzie 802.11 b.
Avatar użytkownika
Ketchup
40%
40%
 
Posty: 210
Dołączył(a): 8 grudnia 2007, o 19:56
Lokalizacja: Polska
Mod.tel.: Touch HD + SE P1i
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez Enter » 21 lutego 2008, o 12:53

Ja np. do Neostrady kupiłem router Pentagram Cerberus ADSL2+ P6331-6. Mam do niego podłączony jeden komputer kablem, drugi przez Wi-fi i w międzyczasie korzystam też z P990i. Żadnych problemów nie stwierdzono ;)
+SanDisk Memory Stick Micro 4 GB
+Brando Ultra Clear
+SonyEricsson HPM-83
+SonyEricsson HPM-64 silver
+Zestaw GPS Wayfinder
Avatar użytkownika
Enter
50%
50%
 
Posty: 373
Dołączył(a): 29 czerwca 2007, o 13:27
Lokalizacja: Szczecin
Mod.tel.: SE P1i
FW: Najnowsze
    WindowsXPMaxthon

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez Manovar » 25 lutego 2008, o 15:18

A jeśli chodzi o Routery Pentagram Cerberus P 6331-4A lub Cerberus P 6331-42? Miał ktoś styczność? Jak one się sprawują i czy mają dobry zasięg (w obrębie jednego mieszkania)? Patrzyłem na specyfikację tych urządzeń i na dobrą sprawę różnią się wielkością obudowy i ten drugi ma więcej lampek. Jest ktoś może bardziej w temacie? Który wybrać?
Avatar użytkownika
Manovar
60%
60%
 
Posty: 626
Dołączył(a): 25 października 2007, o 10:11
Mod.tel.: N95 8GB+iPhone3G
    WindowsVistaMSIE7

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez fryc88 » 26 lutego 2008, o 23:57

Pentagrama routery bym odradzał od siebie, często wieszają się, są niestabilne i łatwo je zamulić. Zapewne większość routerów w tej grupie cenowej działa podobnie, jednak dla mnie Pentagram już odpada, nadal korzystam z podobnego.
Patrz koniecznie jeśli masz Neo, czy router/acces point ma wbudowany modem ADSL2+(!!!) oraz obsługuje Annex A(!!!), bez tych dwóch rzeczy możesz porzegnać się z neostradą, więc kupuj rozważnie.
Dodam tylko, że niżej niż 120 zł takiego routera nie dostaniesz, a przyzwoitość zaczyna się od około 200 zł
fryc88
40%
40%
 
Posty: 261
Dołączył(a): 10 lutego 2008, o 23:09
Lokalizacja: Chojnice
    WindowsXPOpera

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez mikeman » 27 lutego 2008, o 00:09

Ja mam Cerberusa ADSL2 Plus (ten taki pofalowany). Nie moge na niego zlego slowa powiedziec,co prawda nie mam porownania do innych,ale zainstalowalem go sam,nadzwyczxaj prosto i generalnie nie mam jakichs duzych problemow z lacznoscia,w przeciwienstwie do uzytkownikow tepesowskiego LiveBoxa...
mikeman
20%
20%
 
Posty: 81
Dołączył(a): 26 grudnia 2005, o 23:02
    WindowsXPOpera

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez fryc88 » 27 lutego 2008, o 00:23

Livebox jest nieklasyfikowany w tym temacie, odpada on na przedbiegach.
Szczególnie ich zintegrowana antena i słaby zasięg, tłumaczone przez TP jako 'wzmocnienie zabezpieczeń' poprzez zmniejszenie siły sygnału - żeby sąsiedzi nam się nie włamywali na router i nie korzystali z naszego netu.
Bezsensowne podejście - zamiast wymyślić jakieś porządne zabezpieczenie czy szyfrowanie, to oni z czymś takim wyjeżdżają :D :wstyd: :wstyd:
fryc88
40%
40%
 
Posty: 261
Dołączył(a): 10 lutego 2008, o 23:09
Lokalizacja: Chojnice
    WindowsXPOpera

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez Czerwony » 27 lutego 2008, o 00:52

Polecam ten router http://www.allegro.pl/item313796301_pro ... s_24h.html

Pożyczałem ostatnio od kumpla i działa znakomicie
Pozdrawiam
Czerwony:)

Moja Historia Telefonów: NEC=>Siemens C45i=>Nokia 3210=>Nokia 3410=>Nokia 3330=>Nokia 3510i=>Siemens C72=>Nokia N72=>Nokia N73ME=>Nokia N95-1=>Nokia 6300=>iPhone 4 16GB Black=>Galaxy S II
Member of Symbianos.pl Community
Avatar użytkownika
Czerwony
80%
80%
 
Posty: 1027
Dołączył(a): 22 sierpnia 2007, o 19:03
Lokalizacja: Łańcut/Rzeszów
Mod.tel.: SGS II + Nexus 7
FW: 4.1 , 4.2
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez ShadowMaster » 27 lutego 2008, o 01:27

fryc88 napisał(a):Dodam tylko, że niżej niż 120 zł takiego routera nie dostaniesz, a przyzwoitość zaczyna się od około 200 zł
tak ? pokazać Ci że się mylisz Czerwony, NIE ! D-Link ? O NIE ! Już pentagram jest lepszy ! Ja osobiście polecę Linksysa http://www.allegro.pl/item318058091_lin ... _wawa.html
no ale dla niektórych 200zł to przy dużo ale przynajmniej ma się dobry sprzęt. bezelex, jak nie chcesz wydawać dużo kasy weź pentagrama.Nie pakuj się w D-Linka to jest dopiero syf
Avatar użytkownika
ShadowMaster
100%
100%
 
Posty: 2210
Dołączył(a): 3 grudnia 2006, o 16:51
Mod.tel.: RIZR Z8
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez FOXIK » 27 lutego 2008, o 01:50

Kolega ma Pentagrama, drugi kolega Linksys'a, a znajomy D-Link'a i nikt się nie skarży.

Ja mam mam Planet'a i też nie narzekam.


Wszystko zależy od konkretnego modelu i od tego czego wymagamy od routera...
No i oczywiście od kwoty jaką chcemy przeznaczyć na router.
Avatar użytkownika
FOXIK
40%
40%
 
Posty: 202
Dołączył(a): 5 kwietnia 2007, o 23:28
Mod.tel.: SE P1i
FW: R6G04
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez Czerwony » 27 lutego 2008, o 15:35

tak ? pokazać Ci że się mylisz Czerwony, NIE ! D-Link ? O NIE ! Już pentagram jest lepszy ! Ja osobiście polecę Linksysa http://www.allegro.pl/ite...sklep_wawa.html


A czym to się ma niby różnić :?:
Pozdrawiam
Czerwony:)

Moja Historia Telefonów: NEC=>Siemens C45i=>Nokia 3210=>Nokia 3410=>Nokia 3330=>Nokia 3510i=>Siemens C72=>Nokia N72=>Nokia N73ME=>Nokia N95-1=>Nokia 6300=>iPhone 4 16GB Black=>Galaxy S II
Member of Symbianos.pl Community
Avatar użytkownika
Czerwony
80%
80%
 
Posty: 1027
Dołączył(a): 22 sierpnia 2007, o 19:03
Lokalizacja: Łańcut/Rzeszów
Mod.tel.: SGS II + Nexus 7
FW: 4.1 , 4.2
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez Magik » 27 lutego 2008, o 15:39

ShadowMaster napisał(a):NIE ! D-Link ? O NIE !


Nie wiem w czym tkwi twój problem.Posiadam go od 1,5 roku i nie narzekam :oczami: Nigdy mnie nie zawiódł w dodatku :]
Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Avatar użytkownika
Magik
Moderator
Moderator
 
Posty: 7312
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 07:48
Lokalizacja: Białystok
Mod.tel.: n900 BA N-GageQD SX1
    UbuntuFirefox

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez ShadowMaster » 27 lutego 2008, o 20:41

Czerwony, Różnica tkwi w jakości wykonania. I w działaniu.

Magik de Lowe, może masz szczęście i Tobie akurat się nie spalił. D-Link przegrzewa się muli. Firma gorsza niż pentagram.
Avatar użytkownika
ShadowMaster
100%
100%
 
Posty: 2210
Dołączył(a): 3 grudnia 2006, o 16:51
Mod.tel.: RIZR Z8
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] Jaki router wybrac ?

Postprzez fryc88 » 27 lutego 2008, o 21:13

ShadowMaster napisał(a):
fryc88 napisał(a):Dodam tylko, że niżej niż 120 zł takiego routera nie dostaniesz, a przyzwoitość zaczyna się od około 200 zł
tak ? pokazać Ci że się mylisz Czerwony, NIE ! D-Link ? O NIE ! Już pentagram jest lepszy ! Ja osobiście polecę Linksysa http://www.allegro.pl/item318058091_lin ... _wawa.html
no ale dla niektórych 200zł to przy dużo ale przynajmniej ma się dobry sprzęt. bezelex, jak nie chcesz wydawać dużo kasy weź pentagrama.Nie pakuj się w D-Linka to jest dopiero syf


No to poproszę link :)
Chętnie kupię za mniejszą kasę taki router. A jestem prawie pewien że się mylisz, chyba że mówisz o uszkodzonych/kradzionych/używanych.
Przypominam, że mowa o routerze z wbudowanym modemem ADSL2+, Annex A :)
fryc88
40%
40%
 
Posty: 261
Dołączył(a): 10 lutego 2008, o 23:09
Lokalizacja: Chojnice
    WindowsXPOpera

Następna strona

Powrót do Pozostałe UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron