NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[P990] zerwanie polaczenia przez wi fi w P990i

Wszystko co nie kwalifikuje się do powyższych działów w tej kategorii.

zerwanie polaczenia przez wi fi w P990i

Postprzez stanley___ » 4 kwietnia 2008, o 19:27

Witam,mam problem z moim p990i:gdy łacze sie przez wi fi to internet dziala mi kilka lub kilkanascie min (zadko dluzej) i nagle polaczenie rozstaje zerwane. Nie mam pojecia czym moze to byc spowodowane :( prosze o pomoc Pozdrawiam
stanley___
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 4 kwietnia 2008, o 17:31
    WindowsXPFirefox

Re: zerwanie polaczenia przez wi fi w P990i

Postprzez Manovar » 4 kwietnia 2008, o 21:54

Ale w jaki sposób łączysz się przez to WiFi? Masz router, przez hot spot, przez ad-hoc? Przyczyny mogą być różne w zależności jak się łaczysz. Ja jak łaczyłem się pod Windows XP przez wirtualny hot spot, który udawała karta WiFi w komputerze, też miałem zrywane połaczenia. Natomiast na tym samym komputerze przy łaczenie się na Viście, ale w trybie ad-hoc (bo nie znalazłem sterowników do karty umożliwiających ustanowienie wirtualnego hot spota) działa bez zarzutu. Opisz bardziej szczegółowo swój problem.
Avatar użytkownika
Manovar
60%
60%
 
Posty: 626
Dołączył(a): 25 października 2007, o 10:11
Mod.tel.: N95 8GB+iPhone3G
    WindowsMSIE

Re: zerwanie polaczenia przez wi fi w P990i

Postprzez stanley___ » 6 kwietnia 2008, o 10:17

Mam router tp-link.
stanley___
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 4 kwietnia 2008, o 17:31
    WindowsXPFirefox

Re: zerwanie polaczenia przez wi fi w P990i

Postprzez Manovar » 6 kwietnia 2008, o 14:48

A jak ten TP-Link sprawuje się z innymi urządzeniami? Ja miałem taką historię, że będąc u kogoś w gościach miałem do dyspozycji router TP-Linka, który normalnie chodził dobrze, ale jak ja łączyłem się z nim przez P1, to po kilku minutach się wieszał i nie było netu. Trzeba było go restetować. A tak to się nie wiesza. Mój telefon we współpracy z innymi hot spotami działał dobrze, bez zarzutu. Być może urządzenia TP-Link i Sony Ericsson za bardzo się nie lubią? Podobno Pentagramy i D-Linki dają radę. Jest tu gdzieś na forum topic "Jaki router do P1", czy coś podobnego. Do P990 będzie podobnie.
Avatar użytkownika
Manovar
60%
60%
 
Posty: 626
Dołączył(a): 25 października 2007, o 10:11
Mod.tel.: N95 8GB+iPhone3G
    WindowsMSIE

Re: zerwanie polaczenia przez wi fi w P990i

Postprzez Enter » 6 kwietnia 2008, o 22:24

Trzeba brać jeszcze pod uwagę to, że po 2-3 minutach połączenie wi-fi jest wyłączane w celu oszczędzania baterii (u mnie jest wyłączane nawet wtedy, gdy wyłączę Oszczędzanie :P ), jeżeli telefon nie zanotował żadnej aktywności sieciowej.

Krótko mówiąc, wchodzisz na stronę, zaczynasz ją przeglądać albo czytać i telefon po 2-3 minutach wyłącza wi-fi. Gdy klikniesz w jakiś link połączenie jest wznawiane i za chwilę otwiera kolejną stronę.
+SanDisk Memory Stick Micro 4 GB
+Brando Ultra Clear
+SonyEricsson HPM-83
+SonyEricsson HPM-64 silver
+Zestaw GPS Wayfinder
Avatar użytkownika
Enter
50%
50%
 
Posty: 373
Dołączył(a): 29 czerwca 2007, o 13:27
Lokalizacja: Szczecin
Mod.tel.: SE P1i
FW: Najnowsze
    WindowsXPMaxthon

Re: zerwanie polaczenia przez wi fi w P990i

Postprzez Manovar » 6 kwietnia 2008, o 23:50

Nie wiem jak u Stanleya, ale u mnie na TP-Linku korzystanie z netu przez WiFi powodowało zawias routera. :( Z innym sprzętem ten router chodzi super, a mój telefon z innym sprzętem też. :)
Avatar użytkownika
Manovar
60%
60%
 
Posty: 626
Dołączył(a): 25 października 2007, o 10:11
Mod.tel.: N95 8GB+iPhone3G
    WindowsVistaMSIE7


Powrót do Pozostałe UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron