NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[P1i] co kupić by mieć internet w telefonie?

Akcesoria współpracujące z telefonami UIQ - wszelkiego rodzaju zestawy słuchawkowe, car kit'y, baterie, obudowy, karty pamięci.

Re: [P1i] co kupić by mieć internet w telefonie?

Postprzez Rev » 25 lutego 2008, o 16:07

Manovar napisał(a):
patryk0122 napisał(a):po co kupować od razu router jak można kupić karte wi-fi na usb ustawić kompa na tryb acces point i cieszyć się internetem po wi-fi w telefonie.Cena ok 50zł


A w jaki sposób się to robi? Myślałem, że konieczny jest router, bo karta może byćtylko odbiornikiem, a nie acces pointem.

W Windows XP: właściwości połączenia -> zakładka sieci bezprzewodowe -> przycisk Dodaj -> uzupełnij dane, pamiętaj o zaznaczeniu checkboxa na dole. -> zaakceptuj i połącz się z nowo dodaną siecią ad hoc
Rev
10%
10%
 
Posty: 36
Dołączył(a): 30 czerwca 2007, o 15:01
Lokalizacja: Warszawa
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] co kupić by mieć internet w telefonie?

Postprzez FOXIK » 25 lutego 2008, o 17:31

Ja mam sieciówke Planet WL-356A i wystarczy tylko, że zmienię tryb ze Station na Access Point i już karta działa jako nadajnik.

Obrazek

Jednak nie da się jednocześnie odbierać (będąc podłączonym z jakoś inna siecią) i nadawać, dlatego możesz np. udostępnić Neostradę podłączoną pod USB albo inne połączenie sieciowe LAN.
Avatar użytkownika
FOXIK
40%
40%
 
Posty: 202
Dołączył(a): 5 kwietnia 2007, o 23:28
Mod.tel.: SE P1i
FW: R6G04
    WindowsXPFirefox

Re: [P1i] co kupić by mieć internet w telefonie?

Postprzez Manovar » 27 lutego 2008, o 10:41

Udało mi się zestawić połaczenie sieciowe AD-HOC z kartą sieciową WiFi (komputer z Windows Vista) i telefonem. Niestety po pewnym czasie używania przestało to działać. ( Telefon niby się łaczy z komputerem, ale żadna strona internetowa nie chce się włączyć. Nie wiem o co chodzi. Wygląda na to, że tak jakby internet w komputerze nie chciał się udostępnić, chociaż opcja ta jest włączona. Z początku było tak, że jak tworzyłem nowe połaczenie AD-HOC to pytał się które połączenie ma współdzielić i potem przestał i nie ma już internetu w telefonie. Nie wiem o co chodzi. Jeśli chodzi o telefon i komputer to jest ok, bo sprawdziłem ustawienia instalując na chwilę Windows XP na innym dysku i tam wszystko działało. Niestety nie mam innej możliwośći, niż praca na tym wirusie o nazwie Vista. :help:
Avatar użytkownika
Manovar
60%
60%
 
Posty: 626
Dołączył(a): 25 października 2007, o 10:11
Mod.tel.: N95 8GB+iPhone3G
    WindowsVistaMSIE7

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria do telefonów UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron