NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[M600i] Niedzialajacy pilot, TTY?

Akcesoria współpracujące z telefonami UIQ - wszelkiego rodzaju zestawy słuchawkowe, car kit'y, baterie, obudowy, karty pamięci.

[M600i] Niedzialajacy pilot, TTY?

Postprzez crazzie » 14 grudnia 2007, o 13:04

kupilem ostatnio pilota z przejsciowka na minijacka w celu podlaczenia sluchawek, wczesniej mialem sama przejsciowke ktora jak wiecie dlugo nie wytrzymuje i rozsypuje sie w drobny mak

problem mam taki ze podlaczajac pilota do telefonu wyskakuje mi komunikat:

Urzadzenie TTY
Wszystkie dzwieki zostana przekierowane na urzadzenie TTY
Niektore funkcje nie beda dzialac

W tym np:
Aktywacja glosem
Magiczne slowo
Przenoszenie dzwieku



jesli odtworze jakies dzwieki to leca przez glosnik telefonu
cos da sie z tym zrobic czy po prostu ten pilot nie jest kompatybilny z moim telefonem?

ps. mam nadzieje ze teraz temat jest w porzadku :luka:
crazzie
30%
30%
 
Posty: 118
Dołączył(a): 14 lipca 2007, o 23:11
Lokalizacja: Poznań
    WindowsXPFirefox

Re: [M600i] Niedzialajacy pilot, TTY?

Postprzez dar3232 » 14 grudnia 2007, o 16:55

Chodzi ci o hpm-82 lub hpm-85??
Wyłoncz tryb TTY w ustawieniach połączeń> urządzenie TTY (musi być odznaczone)
:looka:
Ostatnio edytowano 14 grudnia 2007, o 20:55 przez dar3232, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
dar3232
10%
10%
 
Posty: 39
Dołączył(a): 30 sierpnia 2007, o 20:36
    WindowsXPMSIE7

Re: [M600i] Niedzialajacy pilot, TTY?

Postprzez crazzie » 14 grudnia 2007, o 17:46

niezaleznie od tego czy mam te opcje wlaczona/wylaczona to wyskakuje ten sam komunikat, ktory podalem wyzej, co jest niestety nielogiczne, ale prawdziwe :/

pilot to zaden z sonyericssonowych hpmow

[ Dodano: 2007-12-15, 11:36 ]
znalazlem rozwiazanie problemu, ale jest to rozwiazanie niekompletne

po restarcie telefonu gdy podlacze pilota to wszystko dziala i dzwiek leci z sluchawek, gdy tylko wyjme wtyczke i wloze ja z powrotem to juz gra z glosnika..

caly czas na gornej belce mam aktywny tryb tty pomimo tego ze w opcjach nie jest on wlaczony (nie ma ptaszka przy tty)

jakis pomysl?

btw, bez sensu jest to ciagle laczenie postow, powinien byc jakis interwal czasowy po ktorym dochodzi nowy post, bo tak temat lezy na dole i nikt go nie zauwazy ...
crazzie
30%
30%
 
Posty: 118
Dołączył(a): 14 lipca 2007, o 23:11
Lokalizacja: Poznań
    WindowsXPFirefox

Re: [M600i] Niedzialajacy pilot, TTY?

Postprzez dar3232 » 16 grudnia 2007, o 18:48

pomysł nr1 zaktualizuj soft lub zrób master reset
nr2 sprawdź na orginalnych hpmah czy działa
Avatar użytkownika
dar3232
10%
10%
 
Posty: 39
Dołączył(a): 30 sierpnia 2007, o 20:36
    WindowsXPMSIE7

Re: [M600i] Niedzialajacy pilot, TTY?

Postprzez crazzie » 18 grudnia 2007, o 11:03

aktualizacja nic nie da bo program laduje mi ten sam soft ktory mam (testowalem to kiedys), a z tego co wiem do mojego modelu nowe softy juz nie wychodza

reset nic nie daje
crazzie
30%
30%
 
Posty: 118
Dołączył(a): 14 lipca 2007, o 23:11
Lokalizacja: Poznań
    WindowsXPFirefox

Re: [M600i] Niedzialajacy pilot, TTY?

Postprzez dar3232 » 19 grudnia 2007, o 00:15

spradź tela na innym pilocie i pilot na innym telu :P
Avatar użytkownika
dar3232
10%
10%
 
Posty: 39
Dołączył(a): 30 sierpnia 2007, o 20:36
    WindowsXPMSIE7


Powrót do Akcesoria do telefonów UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron