Strona 1 z 1

[M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 27 stycznia 2008, o 12:30
przez Stavros
Ostatnio podłączyłem jak zwykle telefon do ładowarki przed snem, po obudzeniu się zauważyłem,że bateria naładowała się tylko do połowy.  Po ponownym podłączeniu wciąż ładowało tylko do połowy, teraz już tylko do 20procent, po kolejnym włączeniu telefonu pokazuje się komunikat-wymień baterię główną, kupiłem więc nową baterię, lecz komunikat się powtarza :/ Próbowałem też z innymi ładowarkami. Czy ma ktoś jakiś pomysł co mogę zrobić,lub miał podobne daświadczenia?

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 27 stycznia 2008, o 14:02
przez zuli007
Oj jeśli format i wgranie nowego firmware nie pomoże to telefon bedziesz musiał oddać na serwis. Prawdopodobnie jakis układ odpowiadający za ładowanie padł. W sumie wgrywanie nowego FW może być niebezpieczne.

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 27 stycznia 2008, o 16:33
przez Stavros
niebezpieczne poniewaz?

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 27 stycznia 2008, o 21:00
przez zuli007
Co się stanie gdy podczas aktualizacji padnie bateria ?

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 27 stycznia 2008, o 23:33
przez Stavros
jak jest pod usb to laduje

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 28 stycznia 2008, o 00:49
przez zuli007
Ja przy flashowaniu telefonów nie patrze na stan baterii- ważne, że nie woła o ładowarkę :) Ale teoretycznie powinno się ładować przy 100%.

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 28 stycznia 2008, o 00:53
przez Woody_22
Dzisiaj jak grałem sobie i padła bateria, przy włączaniu też pojawił się ten komunikat, czytałem wcześniej ten temat i sie mocno przestraszyłem, ale wyjąłem baterie włączyłem jeszcze raz i normalnie się włączył.

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 28 stycznia 2008, o 11:21
przez Ketchup
Stavros napisał(a):jak jest pod usb to laduje

Do M600 była stacja dokująca dodawana ? Tam można podłączyć ładowarkę i kabel komunikacyjny na raz.

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 28 stycznia 2008, o 13:43
przez Zaper
Ketchup, M600 nie ma stacji dokujacej.

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 29 stycznia 2008, o 09:50
przez Stavros
Kupilem nowa baterie, na poczatku cos nie smigala, ale wczoraj wieczorem naladowala sie do 100, hmm, cos jest na rzeczy

[ Dodano: 2008-02-15, 17:04 ]
jednak z nową baterią występuje ten sam problem, ale co ciekawe, po podłączeniu do kabla usb, ładuje się prawidłowo, czy sądzicie że to problem z oprogramowaniem?

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

PostNapisane: 13 października 2008, o 15:26
przez Trinitrotoluen
Chodzi o bateryjkę pod obudową, w mojej i syntaxa instrukcji o wskrzeszaniu telefonu w 30minut napisałem o którą konkretnie chodzi. Wymiana jej pomoże, ona trzyma czas baterii, przekazuje moc itd. Taki komunikat miałem raz, gdy wyjąłem tą baterie i włączyłem telefon, bateria pokazywała stan 50% i ten komunikat.