NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[P990] i Kabel TV??

Akcesoria współpracujące z telefonami UIQ - wszelkiego rodzaju zestawy słuchawkowe, car kit'y, baterie, obudowy, karty pamięci.

[P990] i Kabel TV??

Postprzez Krucz3k » 30 lipca 2007, o 18:02

Witam :!: Słyszał ktoś o takim kablu?? Na zagranicznym forum czytałem kiedyś, że jest ale ani zdjęcia ani linka do kupna nie było.
Avatar użytkownika
Krucz3k
40%
40%
 
Posty: 186
Dołączył(a): 30 czerwca 2006, o 17:14
Mod.tel.: 6 dni do N97
    WindowsXPMaxthon

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez alamo » 30 lipca 2007, o 19:38

Krucz3k napisał(a):Witam Słyszał ktoś o takim kablu?? Na zagranicznym forum czytałem kiedyś, że jest ale ani zdjęcia ani linka do kupna nie było.

bardzo wąptie ... a szkoda :(
Avatar użytkownika
alamo
100%
100%
 
Posty: 4320
Dołączył(a): 24 lutego 2007, o 17:13
Lokalizacja: GDYNIA
Mod.tel.: iPhone 3GS + N95
    WindowsXPOpera

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez JVoo » 30 lipca 2007, o 19:45

niestety też nie zetknąłem się z czymś takim i raczej wątpię żeby takie coś w ogóle istniało. Bo telefon musiałby przekazywać obraz na zewnątrz w jakiś sposób...
Jedynym rozwiązaniem do oglądania zdjęć, filmów itp. (z karty pamięci) jest zakup DivX playera z możliwością podłączenia pendrive'a...
Avatar użytkownika
JVoo
100%
100%
 
Posty: 2523
Dołączył(a): 27 kwietnia 2007, o 18:26
Lokalizacja: Rzeszów
Mod.tel.: Galaxy S2
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez alamo » 30 lipca 2007, o 19:53

JVoo napisał(a):zakup DivX playera z możliwością podłączenia pendrive'a...

ale to nie to samo co normalny tv-out :)
Avatar użytkownika
alamo
100%
100%
 
Posty: 4320
Dołączył(a): 24 lutego 2007, o 17:13
Lokalizacja: GDYNIA
Mod.tel.: iPhone 3GS + N95
    WindowsXPOpera

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez Krucz3k » 31 lipca 2007, o 01:04

szkoda i to bardzo. A miałem nadzieje, że się da i jest taki kabel...
Avatar użytkownika
Krucz3k
40%
40%
 
Posty: 186
Dołączył(a): 30 czerwca 2006, o 17:14
Mod.tel.: 6 dni do N97
    WindowsXPMaxthon

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez Enter » 31 lipca 2007, o 10:41

JVoo napisał(a):Bo telefon musiałby przekazywać obraz na zewnątrz w jakiś sposób...


I tu Ci powiem, że telefon potrafi przekazywać obraz na zewnątrz po kablu USB. Właśnie wczoraj zainstalowałem sobie taki śmieszny programik o nazwie "ImageExpo Developer Edition by SysOpen Digia" i podłączając telefon do komputera kablem (można też korzystać z BT) widzę na monitorze to co się dzieje na ekranie P990i. Ale żeby było ciekawiej mogę sterować telefonem za pomocą myszki (tak jak bym korzystał z normalnego rysika, ale zamiast ekranu telefonu korzystam z widoku na kompie) i mogę wpisywać tekst za pomocą normalnej komputerowej klawiatury :D
+SanDisk Memory Stick Micro 4 GB
+Brando Ultra Clear
+SonyEricsson HPM-83
+SonyEricsson HPM-64 silver
+Zestaw GPS Wayfinder
Avatar użytkownika
Enter
50%
50%
 
Posty: 373
Dołączył(a): 29 czerwca 2007, o 13:27
Lokalizacja: Szczecin
Mod.tel.: SE P1i
FW: Najnowsze
    WindowsXPMSIE

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez zuli007 » 31 lipca 2007, o 10:49

Tak, ale nie o to chodzi ;) Telefon niema niestety HW wyjścia video, a program ten sam pobiera i posyła dane w postaci cyfrowej co nam nic nie daje.
zuli007
VIP
VIP
 
Posty: 3025
Dołączył(a): 24 grudnia 2005, o 18:59
Lokalizacja: Katowice
Mod.tel.: Milestone
    WindowsXPOpera

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez alamo » 31 lipca 2007, o 10:52

Enter napisał(a): tu Ci powiem, że telefon potrafi przekazywać obraz na zewnątrz po kablu USB. Właśnie wczoraj zainstalowałem sobie taki śmieszny programik o nazwie "ImageExpo Developer Edition by SysOpen Digia" i podłączając telefon do komputera kablem (można też korzystać z BT) widzę na monitorze to co się dzieje na ekranie P990i. Ale żeby było ciekawiej mogę sterować telefonem za pomocą myszki (tak jak bym korzystał z normalnego rysika, ale zamiast ekranu telefonu korzystam z widoku na kompie) i mogę wpisywać tekst za pomocą normalnej komputerowej klawiatury

no właśnie .... sam zapomniałem o tym programie . za chwile zainstaluję i zobaczę jak działa :)
Avatar użytkownika
alamo
100%
100%
 
Posty: 4320
Dołączył(a): 24 lutego 2007, o 17:13
Lokalizacja: GDYNIA
Mod.tel.: iPhone 3GS + N95
    WindowsXPOpera

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez ShadowMaster » 31 lipca 2007, o 12:51

Enter, skąd ściągnąć ten program ? dla mnie było by to idealne rozwiązanie !
Avatar użytkownika
ShadowMaster
100%
100%
 
Posty: 2210
Dołączył(a): 3 grudnia 2006, o 16:51
Mod.tel.: RIZR Z8
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez alamo » 31 lipca 2007, o 13:42

ShadowMaster napisał(a):Enter, skąd ściągnąć ten program ? dla mnie było by to idealne rozwiązanie !

wpisz w google nazwę i pokaże się strona gdzie będziesz mógł ściągnąć triala ( masz na zabawe 2 minuty ) jak chcesz pełną wersję to go wykup ;) :P Program fajnie działa ale mało użyteczny ( jakby był taki program do połączenia fona z TV to byłoby super )
Avatar użytkownika
alamo
100%
100%
 
Posty: 4320
Dołączył(a): 24 lutego 2007, o 17:13
Lokalizacja: GDYNIA
Mod.tel.: iPhone 3GS + N95
    WindowsXPOpera

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez Bo$s » 31 lipca 2007, o 13:44

ShadowMaster, a spróbowałeś chociaż poszukać przed zadaniem tego pytania ?

ImageExpo 3.5.1
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez ShadowMaster » 31 lipca 2007, o 22:03

Bo$s, to chyba jasne że tak ale mnie nie interesuje trial tylko pełna wersja
Avatar użytkownika
ShadowMaster
100%
100%
 
Posty: 2210
Dołączył(a): 3 grudnia 2006, o 16:51
Mod.tel.: RIZR Z8
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez Garo » 1 sierpnia 2007, o 08:45

W sumie P990i ma możliwości techniczne do ustanowienia takiego połączenia z TV.
REGULAMIN :: FAQ :: SZUKAJ
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Avatar użytkownika
Garo
Administrator
Administrator
 
Posty: 11872
Dołączył(a): 17 grudnia 2005, o 23:28
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: Galaxy Note SGS2 WFS
FW: 2.3.3
    WindowsXPMSIE7

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez Krucz3k » 2 sierpnia 2007, o 15:37

Garo, jeżeli wiesz coś więcej na ten temat to proszę powiedz ;)
Avatar użytkownika
Krucz3k
40%
40%
 
Posty: 186
Dołączył(a): 30 czerwca 2006, o 17:14
Mod.tel.: 6 dni do N97
    WindowsXPMaxthon

Re: [P990] i Kabel TV??

Postprzez Garo » 2 sierpnia 2007, o 15:55

Krucz3k, jeżeli chodzi o możliwość podłączenia do TV to akurat nie spotkałem się z takim. Po prostu sprzętowo nie ustępuje np takiemu Samsugowi, który pozwala na połączenie a w porównaniu z N93 ma "mniejszy" procek.
Nie danie możliwości podłączenia do TV było raczej zamierzone ze strony producenta.
REGULAMIN :: FAQ :: SZUKAJ
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Avatar użytkownika
Garo
Administrator
Administrator
 
Posty: 11872
Dołączył(a): 17 grudnia 2005, o 23:28
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: Galaxy Note SGS2 WFS
FW: 2.3.3
    WindowsXPMSIE7

Następna strona

Powrót do Akcesoria do telefonów UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość