NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[5230] Działa Turbosim ?

Akcesoria współpracujące z telefonami S60 -
wszelkiego rodzaju zestawy słuchawkowe, car kit'y, baterie, obudowy, karty pamięci.

[5230] Działa Turbosim ?

Postprzez Kwiartur » 3 marca 2011, o 16:41

Witam.
Koleżanka dostała telefon Nokia 5230 z UK z T-Mobile. Jednak telefon posiada simlocka. Czy ktoś się orientuje czy turbosim będzie działało z tym telefonem? Albo inny sposób na ominięcie, albo tanie usunięcie simlocka.
Ostatnio edytowano 5 marca 2011, o 11:54 przez szerszen240v, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Drobna korekta tematu
"why so serious? let's put a smile on that face"
N79 & N8 & BOSE In Ear
Avatar użytkownika
Kwiartur
60%
60%
 
Posty: 560
Dołączył(a): 26 grudnia 2007, o 20:03
Lokalizacja: Hrubieszów
Mod.tel.: Nokia N8
FW: 014.002
    WindowsSafari

Re: [5230] Turbosim

Postprzez djtonka » 4 marca 2011, o 23:59

Sprawdziłem na 5230 z virgin i blokadę jako tako omija ale do sieci się nie zalogujesz.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: [5230] Działa Turbosim ?

Postprzez szerszen240v » 5 marca 2011, o 11:57

Twój temat znajdował się w niewłaściwym dziale!
Następnym razem zostanie przeniesiony do kosza.
Prosimy o więcej uwagi.
Zapraszam na mojego Chomika :)
szerszen240v
Moderator
Moderator
 
Posty: 3085
Dołączył(a): 17 lutego 2008, o 15:20
Mod.tel.: 3G 16GB E61
    WindowsXPOpera

Re: [5230] Działa Turbosim ?

Postprzez Kwiartur » 5 marca 2011, o 20:39

czyli jedyna opcja to usunięcie simlocka?

-- 05 mar 2011 19:39 --

czyli jedyna opcja to usunięcie simlocka?
"why so serious? let's put a smile on that face"
N79 & N8 & BOSE In Ear
Avatar użytkownika
Kwiartur
60%
60%
 
Posty: 560
Dołączył(a): 26 grudnia 2007, o 20:03
Lokalizacja: Hrubieszów
Mod.tel.: Nokia N8
FW: 014.002
    WindowsSafari

Re: [5230] Działa Turbosim ?

Postprzez szerszen240v » 6 marca 2011, o 11:30

Kwiartur, na jakimś forum czytałem, że TurboSIM działa w tym modelu na starszym sofcie, a na najnowszym już nie. Najlepiej zdjąć SIM-locka i mieć spokój.
Zapraszam na mojego Chomika :)
szerszen240v
Moderator
Moderator
 
Posty: 3085
Dołączył(a): 17 lutego 2008, o 15:20
Mod.tel.: 3G 16GB E61
    WindowsXPOpera

Re: [5230] Działa Turbosim ?

Postprzez Kwiartur » 6 marca 2011, o 15:12

Ok. Zamówię i spróbuję. Dzięki.

A simlock tylko powyżej stówki? Taniej nie zdejme?
"why so serious? let's put a smile on that face"
N79 & N8 & BOSE In Ear
Avatar użytkownika
Kwiartur
60%
60%
 
Posty: 560
Dołączył(a): 26 grudnia 2007, o 20:03
Lokalizacja: Hrubieszów
Mod.tel.: Nokia N8
FW: 014.002
    WindowsSafari

Re: [5230] Działa Turbosim ?

Postprzez djtonka » 6 marca 2011, o 19:29

Masz kogos w uk? Kod na ebayu 10 funtow. Sam korzystam i nigdy nie bylo problemow.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsOpera


Powrót do Akcesoria do telefonów S60

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość