NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[S60v3] [S60v5] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Wszystko co nie kwalifikuje się do powyższych działów w tej kategorii.

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez skorpion29 » 5 września 2009, o 13:01

Witam
Mam pytanie:
Zainstalowalem sobie czcionke i chcialem ja sobie powiekszys bo jest bardzo mala :(
Wszedlem przez X-Plore do Data/Fonts/FontsRouter
I szukam tem linki ktora jest napisana w instrukcji na tym forum ze trzeba ja znalesc zeby bylo mozna zmienic wieklosc ale szukam juz jej od wczoraj i nie moge jej znalesc czy jest taka mozliwosc ze moze jej nie byc?
Co w takim przypadku moge zrobic?
Bardzo proszeeeeeee o pomoccc bo czcionka mi sie bardzo podoba ale jest zbyt mala.

pozdrawiam i czekam na jaka kolwiek pomoc i z gory dziekuje.
skorpion29
1%
1%
 
Posty: 2
Dołączył(a): 29 sierpnia 2009, o 09:30
Mod.tel.: Nokia 5630 XM
    WindowsXPFirefox

Re: [S60v3] Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter.

Postprzez spidi123 » 9 listopada 2009, o 19:18

mrtur napisał(a):
Gre napisał(a):Bardzo fajna czcionka. Praktycznie sa polskie znaki prócz ę i ą ale i tak fajnie wyglada.

Poprawiłem ą i ę.
http://forum.symbianos.pl/download/file.php?id=4517


Bardzo bym prosił aby ktoś jeszcze raz mógł poprawić tą czcionkę ponieważ nie ma tam dużych Ę i Ą. Z góry bardzo dziękuję.

EDIT:
Zauważyłem że brakuje także małego i dużego Ł

P.S. Bardzo mi na niej zależy ( i mojemu kumplowi) :P
spidi123
1%
1%
 
Posty: 14
Dołączył(a): 26 grudnia 2008, o 21:27
Mod.tel.: N95 8GB
FW: 31.0.015
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez KasparHauser » 12 listopada 2009, o 00:58

Witajcie symbianowcy !!
Udało mi się na mojej N95 8GB odpalić czcionkę Crap . Bardzo fajna . Swoją drogą Nokia mogła by dać możliwość uruchamiania czcionek bez potrzeby instalowania oprogramowania firm trzecich.
Avatar użytkownika
KasparHauser
10%
10%
 
Posty: 45
Dołączył(a): 10 października 2009, o 18:20
Lokalizacja: Warszawa
Mod.tel.: N96 E61 6600
FW: Przeróżne
    unknownOpera

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez Shael » 27 listopada 2009, o 09:38

Witam.To mój pierwszy post na forum:).Otóż mam pytanie:zainstalowałem Fontroutera na kartę pamięci ,zmieniłem czcionkę ,to czy jak wyciągnę kartę to telefon będzie dalej normalnie działał?
Shael
1%
1%
 
Posty: 10
Dołączył(a): 27 listopada 2009, o 09:34
Mod.tel.: Nokia N73
    WindowsXPSafari

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez szerszen240v » 27 listopada 2009, o 09:59

Shael, z tego co pamiętam jak wyciągniesz kartę to telefon się nie włączy. Przed wyciągnięciem karty musisz prze edytować odpowiednio plik. Jest to napisane w tym wątku.
Zapraszam na mojego Chomika :)
szerszen240v
Moderator
Moderator
 
Posty: 3085
Dołączył(a): 17 lutego 2008, o 15:20
Mod.tel.: 3G 16GB E61
    WindowsXPOpera

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez Shael » 27 listopada 2009, o 10:10

Chodzi o to ?:"Aby móc podłączyć telefon w tym trybie należy wejść najpierw do E:\Data\Fonts\ i otworzyć plik fontrouter.ini do edycji (np. za pomocą X-plore - opcja Edytuj). Musimy poszukać tam linii
KOD: ZAZNACZ CAŁY
Enable=1
i zmienić ją na
KOD: ZAZNACZ CAŁY
Enable=0" czyli że za każdym razem jak chcę wyciągnąć kartę to muszę najpierw to zmienić a potem wyłączyć i włączyć telefon?
Shael
1%
1%
 
Posty: 10
Dołączył(a): 27 listopada 2009, o 09:34
Mod.tel.: Nokia N73
    WindowsXPSafari

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez longer16 » 29 listopada 2009, o 11:22

U mnie jak próbuje wlączyc program to pisze zebym sie upewnił czy program został zainstalowany i sie wyłącza. Dodam ze mam zainstalowanego pythona..
longer16
40%
40%
 
Posty: 247
Dołączył(a): 13 lipca 2007, o 19:00
Mod.tel.: i8510
FW: XXIA1
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez KasparHauser » 30 listopada 2009, o 16:39

A ja ostatnio bawiłem się czcionkami i wgrałem taką co wogóle nie było żadnych liter. Później wgrałem jakąś inną i pojawiły się chińskie znaki i jakieś esyfloresy, telefon przy tej czcionce dobrze chodził, ale tylko przez 10 sekund. Po 10 sekunach telefon restartował się w nie skończoność . Tylko format pomógł ...
Avatar użytkownika
KasparHauser
10%
10%
 
Posty: 45
Dołączył(a): 10 października 2009, o 18:20
Lokalizacja: Warszawa
Mod.tel.: N96 E61 6600
FW: Przeróżne
    unknownOpera

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez nemo333 » 2 grudnia 2009, o 01:24

Nie wrzucajcie czcionek z polskimi znakami w nazwie !!!! ja tak wrzuciłem na pamięć telefonu :kwasny: telefon był świeżo poustawiany po formacie :kwasny: a zapomniałem zrobić kopii pamięci :kwasny:
Pozdrawiam, nemo333
Avatar użytkownika
nemo333
60%
60%
 
Posty: 577
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 13:31
Lokalizacja: Sosnowiec, Śląskie
    WindowsXPOpera

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez czerwu123 » 11 grudnia 2009, o 15:46

witam czy czcionki można wgrać bez problemu na noki n70 ??? :]
czerwu123
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 11 grudnia 2009, o 14:12
Mod.tel.: nokia n70
FW: orange
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez Bo$s » 11 grudnia 2009, o 16:50

Tym sposobem na pewno nie. Ale w N70 jakoś się dało, nie pamiętam już jak :P
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsFirefox

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez vBB » 11 grudnia 2009, o 17:20

czerwu123, viewtopic.php?f=32&t=5381 - ten wątek może Ci pomóc.
Avatar użytkownika
vBB
80%
80%
 
Posty: 1208
Dołączył(a): 16 października 2007, o 19:06
Mod.tel.: Samsung Galaxy S3
    WindowsFirefox

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez nemo333 » 12 grudnia 2009, o 13:01

czerwu123, w n70 wrzuca się pliki gdr (czy jakoś tak :niepewny: ) do folderu c:/system/fonts
Pozdrawiam, nemo333
Avatar użytkownika
nemo333
60%
60%
 
Posty: 577
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 13:31
Lokalizacja: Sosnowiec, Śląskie
    WindowsXPOpera

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez czerwu123 » 12 grudnia 2009, o 14:39

jestem ciekaw jak by ta czcionka wyglądała http://www.1001fonts.com/font_details.html?font_id=3332
czerwu123
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 11 grudnia 2009, o 14:12
Mod.tel.: nokia n70
FW: orange
    WindowsXPFirefox

Re: Zmiana czcionki przy pomocy FontRouter - tutorial

Postprzez pysiskorka » 13 grudnia 2009, o 12:09

Witam,mam nokie n95 8gb,wgrlam sobie czcionke na pamiec masowa,a nie mialam fontRoutera wiec nie moglam jej potem skasowac z telefonu.Oczywiscie nie moglam sie polaczyc przez usb za pomoca transferu danych.Jedyne co znalazlam w necie na temat zlikwidowania czcionki(gdy nie ma sie FontRoutera-bo ten trzeba podpisac a ja nie moge sie polapac co i jak,poza tym to tez zajmuje troche czasu) to zrobic kopie zapasowa calego fona i zrobic twardy reset kombinacja odpowiednich klawiszy.Wiec tak zrobilam-niestety czcionka pozostala wiec dalej transfer danych przez usb spelzl na niczym.W takiej sytuacji radzili zeby dac telefon do jakiegos komisu-tam mi goscie to naprawia. Juz nawet o tym myslalam ze tak trzeba bedzie zrobic. Moj chlopak wpadl jednak na banalny pomysl o ktorym nikt nie pomyslal-reset fona nic nie dal wiec zrobic formatowanie pamieci masowej-w n95 8gb jest taka funkcja-w innych fonach tez napewno jest. Wiec sformatowalam pamiec wtedy telefon zapytal o jakis kod(nie pamietam jaki) ale ja to zignorowalam i po prostu nie akceptujac tej prosby ani nie anulujac-wylaczylam i wlaczylam telefon. Wlaczyl sie juz bez tej glupiej czcionki i dziala transfer danych przez usb :) Pisze to dla tych ktorzy tak jak ja naszukali sie na forach cala noc odpowiedzi jak to naprawic i jedyne co znalezli to niepomocne rady o czasochlonnych podpisywaniach jakis aplikacji ktore potem maja usunac czcionke,o koniecznosci resetu calego telefonu,o zaniesieniu go do serwisu. Czemu nikt nie wpadl na format pamieci masowej?? Nie wiem :)Przepraszam jezeli post znalazl sie w nieodpowienim miesjcu ale mysle ze to miesjce jest najlpesze,bo tu ludzie tacy jak ja szukaja rozwiazania problemow. Pozdrawiam :)
pysiskorka
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 13 grudnia 2009, o 11:35
Mod.tel.: nokia n95 8gb
    WindowsMSIE7

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pozostałe S60

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron