NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Ręczny wybór operatora a automatyczne logowanie się do sieci

Wszystko co nie kwalifikuje się do powyższych działów w tej kategorii.

Ręczny wybór operatora a automatyczne logowanie się do sieci

Postprzez infinity » 24 kwietnia 2011, o 20:53

Witam,

Mam takie pytanie, ponieważ korzystam z sieci Play, często mam problemy z zasięgiem i chętnie skorzystałbym z nadajnika sieci Plus, jednak odstrasza mnie fakt, że kiedy włączę ręczne wyszukiwanie operatora, to telefon po utracie zasięgu nie zaloguje się ponownie do sieci sam, trzeba będzie ręcznie to zrobić.

Czy jest jakiś sposób żeby to ominąć?

Telefon to Nokia E71, firmware w wersji początkowej (nie zmieniam, bo super stabilnie chodzi).
___________________
modernness me droves

6310i ->> V3 ->> E50 ->> E65 ->> E71 ->> HTC HD2 ->> E71
infinity
80%
80%
 
Posty: 1111
Dołączył(a): 21 stycznia 2007, o 00:42
    WindowsFirefox

Re: Ręczny wybór operatora a automatyczne logowanie się do sieci

Postprzez spidek » 24 kwietnia 2011, o 22:58

Rzadko kiedy używałem ręcznego wyszukiwania, ale wydaje mi się że jak zgubi zasięg to bez problemu go znajdzie bez ponownego ręcznego wyszukiwania. Niech ktoś poprawi o ile się mylę.

Sprawdzone, działa tak jak mówiłem loguje się ponownie po ręcznym ustawienia operatora jak zgubi zasięg:)
Avatar użytkownika
spidek
50%
50%
 
Posty: 404
Dołączył(a): 28 marca 2007, o 23:48
Lokalizacja: Małopolska
Mod.tel.: N8 Black
FW: Anna
    WindowsFirefox

Re: Ręczny wybór operatora a automatyczne logowanie się do sieci

Postprzez infinity » 24 kwietnia 2011, o 23:08

Dzięki Sławek, muszę sprawdzić to u siebie, aczkolwiek kiedyś jak się rozłączył to wyskoczyło wyszukiwanie sieci i ręcznie trzeba było dać połącz, zweryfikuję to jeszcze raz :)
___________________
modernness me droves

6310i ->> V3 ->> E50 ->> E65 ->> E71 ->> HTC HD2 ->> E71
infinity
80%
80%
 
Posty: 1111
Dołączył(a): 21 stycznia 2007, o 00:42
    WindowsFirefox

Re: Ręczny wybór operatora a automatyczne logowanie się do sieci

Postprzez djtonka » 24 kwietnia 2011, o 23:27

spidek, ma N8 a jak wiemy w symbian ^3 różni się od starszych braci.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: Ręczny wybór operatora a automatyczne logowanie się do sieci

Postprzez infinity » 26 kwietnia 2011, o 08:27

Czy ktoś inny ma to sprawdzone u siebie na s60v3?
___________________
modernness me droves

6310i ->> V3 ->> E50 ->> E65 ->> E71 ->> HTC HD2 ->> E71
infinity
80%
80%
 
Posty: 1111
Dołączył(a): 21 stycznia 2007, o 00:42
    WindowsFirefox


Powrót do Pozostałe S60

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron