NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[S60 v5] CCamera aplikacja wyłącza się odrazu

[S60 v5] CCamera aplikacja wyłącza się odrazu

Postprzez skoczo » 9 lutego 2010, o 17:39

Napisałem prostą aplikację (S60 5th) która ma jedynie za zadanie po naciśnięciu przycisku włączenie flasha. Kod inicjalizacji kamery jest w funkcji CCameraContainer() (czyli w konstruktorze) a w destruktorze zwalnianie kamery. A w przycisku jest kod flasha
Kod: Zaznacz cały
c->SetFlashL(CCamera::EFlashForced);

Aplikacja kompiluje się ale gdy uruchomię ją na telefonie tylko włącza się i odrazu wyłącza (aplikacja nie dziala w tle).
http://rapidshare.com/files/347883707/camera.rar.html tutaj jest cała aplikacja.
Proszę o pomoc jestem bardzo początkujący w symbianie.
PS. Zmieniłem tytul tematu mam nadzieje ze teraz jest poprawny

Edit: Napisałem nową aplikację. Różni się tym że stworzyłem nową klasę która ma pole typu ccamera i funkcję włączającą flasha. Flash powinien się włączyć po wciśnięciu przycisku z menu opcji (nowy), przycisk na pulpicie niedziala. Aby sprawdzić czy przycisk działa wyświeltam okno komunikatu(więc przycisk działa). Puzniej powinien sie zaswiec flash ale nic sie nie dzieje. Nie ma bledu i aplikacja dziala dalej. Tutaj jest cala aplikacja http://rapidshare.com/files/348377785/c ... w.rar.html
Jeśli ktos ma czas i chec to prosze o pomoc co robie zle.
skoczo
1%
1%
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2 lutego 2010, o 23:03
Mod.tel.: 5530
    LinuxOpera

Powrót do Symbian C++

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron