NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Jak zrobić Sis'a

Jak zrobić Sis'a

Postprzez Jackass » 26 marca 2006, o 12:51

Chodzi mi o to czy da się zrobić SIS'a który będzie służyŁ do tego abu jakieś pliki wrzucić do konkretnego folderu :?: Tzn. chodzi mi o to że robię instalke. Instaluje na telefonie i wtedy dany plik (lub kilka plików) instaluje się w wybranym folderze, np. E:/system/libs czy coś takiego... Dajcie znać, gdyż zrobiłem już app, ale chce do niego zrobićź plik instalacyjny, gdyż jednak jest to prostsze od tego że każdy plik po koleJI SIĘ PAKUJE DO JAKIEGOŚ FOLDERU...

pISZCIE...
三名男子 ==> Yellow Brothers: Vidkun, JVoo & Jackass

http://www.MazowieckiKlubOpla.pl

Inne hobby :]

Mess with the best, die like the rest.


Rastaman vibration, yeah!
Avatar użytkownika
Jackass
100%
100%
 
Posty: 2327
Dołączył(a): 26 listopada 2005, o 22:14
Lokalizacja: Warszawa
Mod.tel.: MotoDefy+N82+E63+inn
FW: najlepszy
    WindowsXPMSIE

Re: Jak zrobić Sis'a

Postprzez Blackall » 26 marca 2006, o 13:35

Sistool, makesis, unmakesis - google nie gryzą..
Avatar użytkownika
Blackall
VIP
VIP
 
Posty: 4728
Dołączył(a): 5 listopada 2005, o 11:07
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: N95 iPhone 3GS
FW: v21 3.0
    WindowsXPFirefox

Re: Jak zrobić Sis'a

Postprzez Jackass » 26 marca 2006, o 18:04

Blackall napisał(a):Sistool, makesis, unmakesis - google nie gryzą..
Dzięki...

[ Dodano: 2006-03-26, 18:10 ]
Poszukuję osoby która pomogłaby mi zrobić, a wŁaściwie "spakować" jedną rzecz... DokŁadniej jest to łatka do 6600 aby na dzwonki można było ustawić mp3... Działa, ale chcę zrobić do tego instalkę..... Może ktoś pomoże :?: ŚciągnąŁem SISTool i wpakowaŁem pliki ale nie wiem co zrobić żeby te pliki rozpakowały się do konkretnego folderu....


Piszcie....
三名男子 ==> Yellow Brothers: Vidkun, JVoo & Jackass

http://www.MazowieckiKlubOpla.pl

Inne hobby :]

Mess with the best, die like the rest.


Rastaman vibration, yeah!
Avatar użytkownika
Jackass
100%
100%
 
Posty: 2327
Dołączył(a): 26 listopada 2005, o 22:14
Lokalizacja: Warszawa
Mod.tel.: MotoDefy+N82+E63+inn
FW: najlepszy
    WindowsXPMSIE

Re: Jak zrobić Sis'a

Postprzez Zaper » 26 marca 2006, o 19:37

Chcesz zrobic instalke SIS ktora po instalacji bedzie instalowac do odpowiedniego katalogu?? Ja bym to zrobil ale w programie programistycznym wtedy by byl jeden problem bo by caly czas by widnial na twoim telefonie ikonka nazwy programu. Chyba zeby pokombinowac bo takiej mozliwosci jeszcze nie znam.
Avatar użytkownika
Zaper
VIP
VIP
 
Posty: 1764
Dołączył(a): 27 listopada 2005, o 21:50
    WindowsXPMSIE

Re: Jak zrobić Sis'a

Postprzez Jerry » 26 marca 2006, o 23:50

W drugim przycisku na dole masz sciezke do ktorej maja sie kopiowac poszeczgolne pliki ustaw ja na jaka chcesz dla kazdego i tyle
live your life
Avatar użytkownika
Jerry
90%
90%
 
Posty: 1753
Dołączył(a): 20 listopada 2005, o 09:24
Lokalizacja: Węgliniec/Lubin
Mod.tel.: 6720c
FW: 031.022
    WindowsXPMSIE

Re: Jak zrobić Sis'a

Postprzez Zaper » 30 marca 2006, o 22:10

Ale w ktorym przyciki w SIS TOOL chyba nie ma takiej opcji
Avatar użytkownika
Zaper
VIP
VIP
 
Posty: 1764
Dołączył(a): 27 listopada 2005, o 21:50
    WindowsXPMSIE

Re: Jak zrobić Sis'a

Postprzez Jerry » 30 marca 2006, o 23:39

sa bo nim robie themesy na SX1 ;) pod okienkiem z nazwami plikow sa 4 przyciski drugi od lewej to sciezka gdzie plik jest kopiowany ;)
live your life
Avatar użytkownika
Jerry
90%
90%
 
Posty: 1753
Dołączył(a): 20 listopada 2005, o 09:24
Lokalizacja: Węgliniec/Lubin
Mod.tel.: 6720c
FW: 031.022
    WindowsXPMSIE

Re: Jak zrobić Sis'a

Postprzez ciopik » 30 lipca 2006, o 10:44

Mam pytanko co do SISToola
przy kompilacji pliku tym programem jakie wartości UID, DevID i ProdID wpisywać dla jakich modeli lub edycji symbiana

Czy jest może jakiś inny program do kompilacji sis_ów gdzie można wrzucić całą strukture katalogów. Dokładnie chodzi mi o kompilowanie rozpakowanych programów np. z NGAGE lub innych po wprowadzeniu przeróbek
"w życiu piękne są tylko chwile, dla których warto żyć"
Avatar użytkownika
ciopik
VIP
VIP
 
Posty: 422
Dołączył(a): 29 grudnia 2005, o 22:21
    WindowsXPOpera

Re: Jak zrobić Sis'a

Postprzez ziom2 » 7 stycznia 2007, o 13:21

Przyda mi się ta informacja dzięki :)
ziom2
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 7 stycznia 2007, o 13:16
    WindowsXPOpera

Re: Jak zrobić Sis'a

Postprzez idas » 28 stycznia 2007, o 21:00

Dobra przeszukalem net i dupa poddaje sie...
Jak zrobic tego glupiego sis, jesli mam wypakowany temat w ktorym sobie podmienilem bitmapy...?
Sciagalem juz jakiegos SisToola, ktory poza otwieraniem plikow sis nic innego nie robil, wiec do tworzenia ich odpada...
Chyba ze macie jakiegos SIStoola ktorym mozna to robic, wtedy prosze o umieszczenie linka, z ktorego da rade go podbrac, bo w necie albo nic nie ma, albo google klamie ;)
HELP!!
Dzieki
Avatar użytkownika
idas
50%
50%
 
Posty: 451
Dołączył(a): 23 grudnia 2006, o 19:37
Lokalizacja: Wrocław
    WindowsXPFirefox

Re: Jak zrobić Sis'a

Postprzez gufiak » 23 lutego 2007, o 13:56

Polecam SISWare, całkiem fajny programik, łatwy w obsłudze i ma duże możliwości. Szkoda tylko, że nie jest całkiem dopracowany.
Avatar użytkownika
gufiak
40%
40%
 
Posty: 165
Dołączył(a): 30 listopada 2006, o 01:26
    WindowsXPFirefox

Re: Jak zrobić Sis'a - w Carbide.C++

Postprzez kameleon0781 » 28 grudnia 2008, o 22:17

podczas próby robienia SIS-a / na pliku witaj_EKA2.pkg prawym przyciskiem myszy i opcja z menu Build PKG File Carbide zgłasza mi błąd o treści :

***Building "witaj_EKA2.pkg" for project "witaj" and configuration "Emulator Debug (WINSCW) [S60_3rd_FP2_SDK_v1.1]".
No SIS Builder info found for pkg file.
Total Time: 0 sec

dlaczego Carbide nie tworzy mi tego sis-a , a jak by go stworzyła to gdzie powinienem go znaleść ??

Proszę o info. Wielkie dzieki
Dodam że aplikacja , którą próbuje skompilować ma być na symbiana s60v3FP2 - tj. nokia n79 np.

Dodam że nic sie nie zmienia niezależnie od tego jak skonfiguruje Buildera i jaki wariant SDK aktywuję.Za to wszystko jest OK jak kieruje aplikacje do Emulatora .
Avatar użytkownika
kameleon0781
1%
1%
 
Posty: 7
Dołączył(a): 25 grudnia 2008, o 19:29
Lokalizacja: Piła
Mod.tel.: n79
FW: 10.0.46.0
    WindowsXPSafari


Powrót do Symbian C++

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron