NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Wasze propozycje dotyczące forum oraz portalu, problemy z działaniem, ogłoszenia, zmiany...

Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez jacek230650 » 2 grudnia 2010, o 16:45

Posiadam konto na forum od 2006 r. i nie mogę się zalogowac ponieważ wyświetla się komunikat ,że przekroczyłem limit logowań i mam przepisac kod z obrazka, który się nie wyświetla. Dlatego założyłem nowe konto aby móc napisac o problemie, mój poprzedni nick to - 'jacek1950"
Avatar użytkownika
jacek230650
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2 grudnia 2010, o 16:32
Mod.tel.: 5230 C7
FW: 013.016
    WindowsFirefox

Re: Problem z logowaniem

Postprzez Magik » 2 grudnia 2010, o 18:54

Zaraz dam znać administratorowi. Jak będzie miał chwilę wolnego czasu to na pewno zajmie się twoim przypadkiem.
Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Avatar użytkownika
Magik
Moderator
Moderator
 
Posty: 7312
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 07:48
Lokalizacja: Białystok
Mod.tel.: n900 BA N-GageQD SX1
    UbuntuFirefox

Re: Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez jacek230650 » 4 grudnia 2010, o 01:18

Przepraszam , że się przypominam ...
Avatar użytkownika
jacek230650
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2 grudnia 2010, o 16:32
Mod.tel.: 5230 C7
FW: 013.016
    WindowsFirefox

Re: Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez grzegorz35 » 3 lutego 2011, o 01:36

solucja wybierz wyślij nowe hasło i problem rozwiązany
chcesz firmware do nokii wejdź tutaj grzegorz35
Avatar użytkownika
grzegorz35
70%
70%
 
Posty: 818
Dołączył(a): 9 maja 2010, o 12:11
Mod.tel.: desire hd
FW: 1.72.405.3
    WindowsOpera

Re: Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez Magik » 3 lutego 2011, o 18:06

No niestety to nie pomoże raczej. U innego użytkownika było zmieniane hasło przez administratora i dalej taki sam problem.

Trochę się naszukałem o nie wyświetlającym się obrazku i niestety nie znalazłem konkretnego rozwiązania(jedynie możliwość naprawy konkretnego przypadku). Jeżeli ktoś posiada linka do jakiegoś fixa to niech się podzieli, a admin się tym zajmie jak będzie miał chwilę czasu. Wyrozumiałości trochę. Red zajmuje się także portalem, testuje telefony itd.
Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Avatar użytkownika
Magik
Moderator
Moderator
 
Posty: 7312
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 07:48
Lokalizacja: Białystok
Mod.tel.: n900 BA N-GageQD SX1
    WindowsSafari

Re: Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez vBB » 10 lutego 2011, o 11:12

Magik, prawdopodobnie jest to wina braku kodu w szablonach stylu. Ciężko jest to zrobić ot tak, najpierw należałoby sprawdzić czy taka sama sytuacja ma miejsce na standardowym, pasującym do wersji phpBB3 stylu prosilver, jeśli działa, to znaczy, że wszystko jest ok i za winowajcę należy uznać obecny styl, który może mieć jakieś braki. Poza tym, jaką macie wersję PHP na serwerze? Biblioteka GD jest na serwerze i w jakiej jest wersji?

Co do kolegi jacek230650, to czy logowałeś się na to swoje konto już PO przejściu Symbianosa z phpBB2 modified by Przemo do phpBB3? Próbowałeś robić to na innych przeglądarkach albo systemach?

Ogólnie to powodów może być wiele, ale skoro Magik mówi, że

U innego użytkownika było zmieniane hasło przez administratora i dalej taki sam problem


To wina jest po stronie skryptu, a najpewnie po stronie stylu. Sprawdźcie koniecznie, czy na prosilver też tak samo się dzieję.
Avatar użytkownika
vBB
80%
80%
 
Posty: 1208
Dołączył(a): 16 października 2007, o 19:06
Mod.tel.: Samsung Galaxy S3
    WindowsFirefox

Re: Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez djtonka » 15 marca 2011, o 23:46

Miałem dziś to samo jakimś cudem na laptopie po zabawie mojej córki zobaczyłem ten komunikat..kombinowałem jak tylko mogłem i pomogło zapytanie o nowe hasło.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez BlueBlazer2 » 10 kwietnia 2011, o 11:41

Co za badziew...
Naprawde przez 2 miesiace zaden admin nie jest w stanie sie uporac z tym problemem?
Na moim pierwszym koncie (blueblazer) mialem info, ze wilekrotnie probowano sie dostac na moje konto i ze wzgledow bezpieczenstwa zablokowano je na jakis tam czas, i teraz mam przepisac kod z obrazka. Obrazka oczywiscie nie ma, a jak chce wyslac ponownie haslo aktywacyjne, to nie znajduje w ogole mojego konta.
Zatem prosze admina o reakcje.

PS: i jak zmienic styl forum, jesli nie jest sie zalogowanym?
BlueBlazer2
10%
10%
 
Posty: 33
Dołączył(a): 10 kwietnia 2011, o 11:36
    WindowsFirefox

Re: Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez vBB » 10 kwietnia 2011, o 13:08

jak zmienic styl forum, jesli nie jest sie zalogowanym?


Nie da się obecnie. Kwestia ustawień, a częściowo także ograniczeń phpBB3. Można dograć jedną wtyczkę, która to umożliwia, ale obecnie na tym forum się nie da.

Naprawde przez 2 miesiace zaden admin nie jest w stanie sie uporac z tym problemem?


Ma chłopak trochę racji... :wstyd:
Avatar użytkownika
vBB
80%
80%
 
Posty: 1208
Dołączył(a): 16 października 2007, o 19:06
Mod.tel.: Samsung Galaxy S3
    WindowsFirefox

Re: Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez BlueBlazer2 » 10 kwietnia 2011, o 20:38

Zatem moje pierwsze konto poszlo na zawsze w pyry czy jest jakas nadzieja na odzyskanie?
Czy ktorys admin moze reaktywowac moje konto (tzn przeslac maila z nowym haslem)?
BlueBlazer2
10%
10%
 
Posty: 33
Dołączył(a): 10 kwietnia 2011, o 11:36
    WindowsFirefox

Re: Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez vBB » 10 kwietnia 2011, o 21:16

BlueBlazer2, ja nie jestem tutaj adminem technicznym, mam tylko wiedzę na ten temat i jeśli admini sobie nie dają rady z tym problemem, zawsze mogę przyjąć zlecenie naprawy, aczkolwiek wiem, że jest tutaj osoba odpowiedzialna za sam skrypt forum i ona powinna dać rade. Co do tego czy możesz odzyskać konto - tak, możesz, jest opcja przydzielenia Ci tymczasowego hasła które później będziesz mógł sobie sam zmienić. Kwestia tylko tego, czy administratorzy forum Ci pomogą, skoro wcześniej Magik napisał:

U innego użytkownika było zmieniane hasło przez administratora i dalej taki sam problem.


To znaczy, że jednak administratorzy nie dają sobie rady z problemem. Jeżeli po przydzieleniu nowego hasła, problem z logowaniem znowu występuje (ponownie pojawia się monit o podanie kodu z obrazka), tzn., że coś jest nie tak. Skoro u jednego działa a u innego nie działa, tzn., że wina leży prawdopodobnie w bazie danych. No ale, o sprawach technicznych tutaj nie będziemy rozmawiać, jeśli chodzi o Twoje konto, to jest spokojnie do odzyskania.
Avatar użytkownika
vBB
80%
80%
 
Posty: 1208
Dołączył(a): 16 października 2007, o 19:06
Mod.tel.: Samsung Galaxy S3
    WindowsFirefox

Re: Nie wyświetla się kod obrazka przy logowaniu

Postprzez superfly86_1 » 24 maja 2011, o 12:47

witam,
u mnie tez ten problem wystepuje i nie moge sie zalogowac na moje konto co mnei bardzo irytuje i to juz trwa dosc dlugo
superfly86_1
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 7 maja 2011, o 21:30
Mod.tel.: Nokia X6
FW: 31
    WindowsXPFirefox


Powrót do O forum OpenMobile, serwisach SymbianOS.pl i OpenMobile.pl

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość