ź. Symbian-Freak
Hosting sponsoruje: ![]() GRIN3 - polskie fonty Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com OpenMobile on Facebook
|
[E72] Nowy następca E71?[E72] Nowy następca E71?W końcu pojawił się następca znanej nokii E71. Parametry owego modelu nie są jeszcze nam znane.
![]() ![]() ź. Symbian-Freak Ostatnio edytowano 14 czerwca 2009, o 21:25 przez szerszen240v, łącznie edytowano 1 raz
Zapraszam na mojego Chomika :)
Re: [E72] Nowy następca E71Czekam na ten sprzęcik z niecierpliwością. E72 jest równie piękna co E71
![]()
Re: [E72] Nowy następca E71?Czy to będzie godny następca jednego z najbardziej chwalnonych telefonów z linii Eseries...? Zobaczymy.. dobrze, ze zachowano sprawdzoną koncepcję budowy.
Re: [E72] Nowy następca E71?znakomita wiadomość
![]() ![]()
Re: [E72] Nowy następca E71?liczyłem na to że następca e71 będzie trochę szerszy, a co za tym idzie będzie miał większe klawisze i ekran
![]() Jak widać przeliczyłem sie ;p mogli by zrobić godnego następce e61i z nowym systemem i aparatem chociaż 3,2mpx - byłby to idealny telefon dla mnie ![]()
Re: [E72] Nowy następca E71?Jak tu nie chwalić czegoś sprawdzonego, czegoś co jest po prostu dobre?
Ale według mnie nokia trochę przynudza...ile takich samych telefonów wypuszczą jeszcze? ![]() Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Re: [E72] Nowy następca E71?Czy w ogóle jest sens zmieniać na E72 jak oba te modele mają taki sam wyświetlacz? ...ja uważam ,że w E71 jest za mały wyświetlacz(a miejsca na większy w jego obudowie jest pełno) i tylko to powinni zmienić
![]() it's not easy bein' green
Re: [E72] Nowy następca E71?Magik, z tym przynudzaniem akurat muszę się zgodzić. Trochę zmieniona obudowa a reszta to samo.
Re: [E72] Nowy następca E71?
Mam takie same wrażenie. Trochę to zrozumiale, bo to seria biznesowa, ale ... Pewnie tylko FP2 i lepszy aparat. Szkoda, że nie dali jakiegoś lepszego wyświetlacza. Czy mi się wydaje, czy tam jest jakiś touch-pad ? -- 15 cze 2009 11:51 --
Jednak jest: - nawigowanie po menu - New Optical Navi Key http://www.gsmonline.pl/portal/news/new ... iznesowych
Re: [E72] Nowy następca E71?Nokia E72 została oficjalnie potwierdzona.
![]() ![]() podoba mi się w niej ten nowy design ![]() I tutaj krótki film pokazujący E72: http://www.youtube.com/watch?v=LAbgKV92E_U Prawdopodobnie ma dostać się na rynek w 3 kwartale 2009 i ma kosztować 350€ Więcej na: Symbian-Freak
Re: [E72] Nowy następca E71?To może być w końcu najbardziej multimedialny Eseries..
w końcu może kamerka w "biznesie" bedzie na przyzwoitym poziomie
Re: [E72] Nowy następca E71?A ja jestem bardzo ucieszony zapowiedzą E72. Otóż dla mnie jak do tej pory nie było lepszego fona od E71. Dlatego też bez wahania zrobię przesiadkę na E72. Powód?
- Symbian OS v9.3, S60 3rd Edition Feature Pack 2 (S60 3.2.3), - optyczny Navi key (wspominam b.dobrze ten gadżet z Samsunga i780) - świetnie że o tym pomyśleli, - złącze audio 3,5 mm, - aparat 5 mpx (zwłaszcza do "skanowania" dokumentacji w terenie i wizytówek) - Złącze micro USB 2.0 z opcją ładowania baterii, - HSDPA / HSUPA do 10,2 Mpbs, - 3 nowe i wg mnie bardzo ładne kolory obudowy ![]() - podoba mi się lekko przebudowana klawiatura i o 2,5 mm większa szerokość obudowy (w porównaniu z E71) Z pewnością na plus E72 można też zaliczyć: większą pamięć (do 250 MB dla usera), (chodzą też słuchy o użyciu procesora 600 MHz...), poprawiona jakość dźwięku podczas rozmowy (z ang. active noise cancellation), bezprzewodowa aktualizacja firmware (FOTA), nowszy QuickOffice v5.3 z obsługą dokumentów Office 2007, Nokia Maps 3.0, cyfrowy kompas, pełna integracja z Nokia Messaging, Mail for Exchange, Lotus Notes. Już nie mogę sie doczekać kupna E72 - zapłacę każdą sugerowaną cenę Nokia Poland (byle w kolorku Topaz Brown lub ewentualnie Zodium Black) ![]() Ostatnio edytowano 15 czerwca 2009, o 22:42 przez DjDario, łącznie edytowano 1 raz
Re: [E72] Nowy następca E71?Tjaaa... jak to 5 Mpix będzie robić tak samo cudowne fotki jak obecne 2 czy tam 3 Mpix w serii E to ja dziękuję.
Nokia zaczyna już lecieć Sony Ericssonem. O już premiera, super wypas ekstra telefon, ledwo zdąży trafić na półki do sklepów, a już doniesienia na temat następcy. Tak się buduje marki. Przykładowo Mercedes. Ta firma była dobra, jak działała odmiennie od konkurencji. Kiedy Ford robił następce np. modelu Sierra, który różnił się od poprzednika innymi światłami, to Mercedes już 6 czy 7 rok produkował ten sam niezmieniony model. Samochód był rozpoznawalny. Teraz co roku nowy model, który różni się kształtem zderzaka i obowiązkowo nowymi światłami. Jak widać, dobre modele Nokii, to wcale nie te innowacyjne dziadostwa. Dobre są te modele, które długo nie znalazły następcy. E71 mógł pociągnąć nawet 3 lata, zmieniając grupę docelową czy umacniając zasięg Nokii na rynku wtórnym. Teraz wyraźnie celują w najbogatszych, którzy kupią tel. za 1500 zł, tylko po to, żeby za pół roku przy okazji premiery następcy sprzedać go za 700 zł. Cena używanych szybko spada, model nie zdąży się "opatrzeć" i model przechodzi do historii nie pozostawiając po sobie śladu. W przypadku modeli jak e51, e71, e90, N73, N95, 6300 i innych popularnych i lubianych, następców trzeba wprowadzać powoli i ostrożnie. LabPixel - sklepy strony internetowe, Lublin, Lubartów, Włodawa
Tworzymy Twój cyfrowy biznes.
Re: [E72] Nowy następca E71?A mnie się to podoba. Jest ruch w biznesie
![]() ![]() PS. Fani iPhone'a też z niecierpliwością wyczekują nowej wersji i nie widzę w tym nic złego ![]()
Powrót do Telefony S60/Symbian^ Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |