NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[Nokia C5] S60 dla mas?

W tym dziale dyskutujemy o telefonach S60, Symbian^3 - czyli opinie, zapowiedzi, zdjęcia itd.

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez masz74 » 29 października 2010, o 20:26

grzesglowacki napisał(a):moja Nokia próbuje się automatycznie połaczyć z internetem. Gdy telefon jest nieużywany przez pewien czas na ekranie pojawia się komunikat "wybierz połączenie" - czy ktoś z Was ma też taki problem? Jak się tego pozbyć - coś nie tak skonfigurowane?

Pozdrawiam


Mam to samo. Na infolinii gostek stwierdził że telefon trzeba zaktualizować lub oddać do serwisu. Zaktualizowałem i nic. Infolinia noki zwaliła winę na operatora. Poszedłem do salonu pogadać w cztery oczy. Pani stwierdziła, że nie mam wykupionej opcji bluconect za 7 zł i telefon zawsze będzie się pytał czy korzystać z bluconect czy era internet. kupiłem bo za 7zł mam 100Mb na miesiąc. Od jutra się okaże czy to oto chodziło.
Pozdrawiam masz74
P.S. jak nie pomoże to... : :mur:

-- 29 października 2010, o 20:34 --

Jedno nie podoba mi się w C5 "kalkulator" jest beznadziejny. Prostsze wersje noki mają lepsze (mam w domu jeszcze 2330 i 6300 w nich jest OK). Gdzie mogę pobrać jakiś przyzwoity kalkulator i wgrać do telefonu. Z góry dziękuję za pomoc.
masz74
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 29 października 2010, o 20:07
Mod.tel.: nokia C5
    WindowsFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez ziluna » 7 listopada 2010, o 01:33

Mam pewnien problem z moją c5. Otóż od jakiegoś czasu na ekranie nie pokazuje się żadna informacja o tym, że przyszedł jakiś sms. Mało tego, nie słychać dzwonka i telefon nie wibruje, na żadnym profilu. Żeby odczytać sms muszę wejść w skrzynkę odbiorczą i dopiero wtedy widzę że jest jakaś nieodebrana wiadomość. Telefonik mam miesiąć, nie chcę już oddawać go do naprawy. Mogę coś zrobić sama:)?
ziluna
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 7 listopada 2010, o 01:30
    WindowsVistaMSIE7

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez karap77 » 17 listopada 2010, o 19:13

Hej. Ja dziś kupiłam Nokię c5 i jestem nie zaskoczona. Chyba negatywnie :/ Mam Problem. Jak wchodzę do galerii to jest inny widok tzn nie pionowy tylko poziomy i strasznie mnie to razi! Czy da się to jakoś zmienić??? Pomocy. A tak poza tym to jeszcze szczególnie go nie obejrzałam.
karap77
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 listopada 2010, o 19:06
Mod.tel.: nokia c5
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez nismo » 17 listopada 2010, o 19:16

karap77, widoki galerii są różne w zależności od serii. W telefonach multimedialnych z serii N wygląda ona inaczej niż w telefonach biznesowych serii E. Podobna historia zapewne jest z całą serią C.
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsMSIE7

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez karap77 » 17 listopada 2010, o 19:44

I mam też problem inny. Cały czas pojawia mi się rejestracja karty sim nie powiodła się !! Co robić???
karap77
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 listopada 2010, o 19:06
Mod.tel.: nokia c5
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez djtonka » 17 listopada 2010, o 20:25

Może u Ciebie jest usterka gniazda SIM opisana przeze mnie tu: http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=66&t=51896
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez karap77 » 18 listopada 2010, o 19:11

Hej. powoli się przekonuję do tego telefonu. Interesuje mnie poprzednie pytanie na które nikt nie odp.
Mam pytanie odnośnie budzika. Chciałbym, aby godzina, na którą jest ustawiony budzik była pokazywana na wyświetlaczu. Jest jakiś sposób, aby to osiągnąć ?
Będę wdzięczna za odpowiedź:)
karap77
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 listopada 2010, o 19:06
Mod.tel.: nokia c5
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez sebek76 » 14 grudnia 2010, o 21:07

Panowie czy może ktoś zrobić hack do softa 061.005 :padam:
Avatar użytkownika
sebek76
70%
70%
 
Posty: 751
Dołączył(a): 31 maja 2007, o 11:31
Lokalizacja: Ruda Śląska
Mod.tel.: Nokia E52 Black_hack
FW: 081.003
    WindowsVistaMSIE7

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez szymek.23 » 25 grudnia 2010, o 21:49

Mam pytanie. Gdzie mogę zobaczyć zawartość karty pamięci. Przez Nokie PC Suite na komputerze ją widzę ale w telefonie za chiny ludowe nie moge sprawdzic gdzie jest karta pamieci by tam sobie układac różne pliki tak jak to było w Nokii 6300

A 2 pytanie czy przesyłając na telefon coś "blutufem" to zawsze pliki bedą sie zapisywac w skrzynce odbiorczej telefonu ? Nie ma szans by od razu na karte pamieci ?


Z góry dzieki za odpowiedz.
szymek.23
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 25 grudnia 2010, o 21:43
Mod.tel.: nokia
FW: c5
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez nomi_ice » 20 stycznia 2011, o 20:42

poprzez menadzer plikow..

jak go zhackowaC?????? :wstyd:
nomi_ice
10%
10%
 
Posty: 35
Dołączył(a): 1 stycznia 2008, o 12:18
Lokalizacja: sanok
    WindowsFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez BlackSister » 9 lutego 2011, o 17:11

czy ktoś może podać jakie parametry trzeba ustawić w noki c5 żeby GPS działał a nie ściągali mi kasy?

czy aparat w niej nie ma autofokusa? czy mam cos uwalone, bo jak robie z bliska fotki to wychodzą niewyraźne...
BlackSister
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 9 lutego 2011, o 17:02
Mod.tel.: nokia c5
    WindowsMSIE7

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez djtonka » 9 lutego 2011, o 20:25

C5 ma EDOF a nie autofocus. Znajdziesz na forum co to jak również na temat GPS przeglądając wątek o OviMaps
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez sebek76 » 13 września 2011, o 17:04

Mam problemo z moja C5 telefon nie widzi sieci brak zasięgu zero kresek ? jakis pomysł ?
Avatar użytkownika
sebek76
70%
70%
 
Posty: 751
Dołączył(a): 31 maja 2007, o 11:31
Lokalizacja: Ruda Śląska
Mod.tel.: Nokia E52 Black_hack
FW: 081.003
    WindowsVistaMSIE7

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez djtonka » 13 września 2011, o 22:02

Problem książkowy dla tego modelu to usterka końcówki od tak sobie. Możesz zrobić selftest według opisu w wątku o phoenixie.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Telefony S60/Symbian^

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron