NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[Nokia C5] S60 dla mas?

W tym dziale dyskutujemy o telefonach S60, Symbian^3 - czyli opinie, zapowiedzi, zdjęcia itd.

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez sebek76 » 13 września 2011, o 22:07

djtonka napisał(a):Problem książkowy dla tego modelu to usterka końcówki od tak sobie. Możesz zrobić selftest według opisu w wątku o phoenixie.


selftest a co to takiego ? pierwszy raz to słyszę prosze o jakąś podpowiedź lub link
Avatar użytkownika
sebek76
70%
70%
 
Posty: 751
Dołączył(a): 31 maja 2007, o 11:31
Lokalizacja: Ruda Śląska
Mod.tel.: Nokia E52 Black_hack
FW: 081.003
    WindowsVistaMSIE7


Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez sebek76 » 13 września 2011, o 23:13

djtonka napisał(a):pkt. 7a viewtopic.php?f=69&t=50109


ST_CDSP_TXC_DATA_TEST FATAL
ST_CDSP_WCDMA_TX_POWER_TEST FATAL
ST_CDSP_GSM_TX_POWER_TEST FATAL
ST_CDSP_RX_PLL_PHASE_LOCK_TEST FATAL
ST_CDSP_TX_PLL_PHASE_LOCK_TEST FATAL
ST_CDSP_RX_IQ_LOOP_BACK_TEST FATAL
ST_CDSP_RF_SUPPLY_TEST FATAL
ST_CDSP_TS_IQ_TEST FATAL

Pozostałe Passed
Avatar użytkownika
sebek76
70%
70%
 
Posty: 751
Dołączył(a): 31 maja 2007, o 11:31
Lokalizacja: Ruda Śląska
Mod.tel.: Nokia E52 Black_hack
FW: 081.003
    WindowsVistaMSIE7

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez djtonka » 13 września 2011, o 23:16

Dokładnie jak w książce:
Sans titre 2.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez sebek76 » 13 września 2011, o 23:21

djtonka napisał(a):Dokładnie jak w książce:
Sans titre 2.jpg


kurcze nic mi to nie mówi nie znam się więc co jest nie tak z tym telefonem ręce mi juz opadaja ?
Avatar użytkownika
sebek76
70%
70%
 
Posty: 751
Dołączył(a): 31 maja 2007, o 11:31
Lokalizacja: Ruda Śląska
Mod.tel.: Nokia E52 Black_hack
FW: 081.003
    WindowsVistaMSIE7

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez djtonka » 14 września 2011, o 07:26

Czyli w dobrym serwisie musisz wymienić ten układ na rysunku.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez sebek76 » 14 września 2011, o 07:46

djtonka napisał(a):Czyli w dobrym serwisie musisz wymienić ten układ na rysunku.


A czy jest może ktoś na forum kto mógł by to naprawić ?
Avatar użytkownika
sebek76
70%
70%
 
Posty: 751
Dołączył(a): 31 maja 2007, o 11:31
Lokalizacja: Ruda Śląska
Mod.tel.: Nokia E52 Black_hack
FW: 081.003
    WindowsVistaMSIE7

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez shp29 » 18 grudnia 2011, o 12:36

Posiada ktoś może listę PC do C5.00.2 RM-745. Chodzi mi o polski niebrandowany. Ciekawi mnie jeszcze czy jak już zmienię PC to czy przez FOTA czy jakoś tak wgra mi soft bez śmieci operatorów? NSS da radę z tym modelem?
Avatar użytkownika
shp29
30%
30%
 
Posty: 142
Dołączył(a): 8 marca 2007, o 23:18
Mod.tel.: Nokia C5
FW: 071.003
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez djtonka » 18 grudnia 2011, o 21:41

059F115: RM-745 CTR EURO 3 ALL-BLACK
059F0L5: RM-745 CTR EURO 3 WHITE
059F096: RM-745 CTR EURO 3 WM GREY
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez shp29 » 19 grudnia 2011, o 07:55

Dzieki za PC. Bede testowal.
Avatar użytkownika
shp29
30%
30%
 
Posty: 142
Dołączył(a): 8 marca 2007, o 23:18
Mod.tel.: Nokia C5
FW: 071.003
    SymbianOSSafari

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez OkrutnyKosiarz » 16 marca 2012, o 00:11

Bardzo proszę o pomoc. Chciałbym w swojej NOKI C5 zmienić dwie rzeczy (jak dotychczas, bo mam ją dopiero od 2 dni).
- Czy da się wyłączyć dźwięk przy włączaniu telefonu - często muszę włączać telefon będąc na zebraniach i przeszkadza mi, że zwracam na siebie uwagę. Włączam telefon, on trąbi na powitanie i wszyscy się gapią. W poprzednich modelach konfigurowanie powitania dawało mi więcej opcji.
- Czy można kasować poszczególne pozycje z Rejestru połączeń? Mogę usunąć z połączeń odebranych, nieodebranych, wybieranych i odbiorców wiadomości. Ale w Rejestrze nadal zostają. A ja nie mam ochoty, żeby można było zawsze sprawdzić, kto do mnie dzwonił... Wyłączenie Rejestru całkiem jest niewygodne. Może trzeba jakoś zmodyfikować tę aplikację?

Proszę, pomóżcie.
OkrutnyKosiarz
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 15 marca 2012, o 23:54
Mod.tel.: C5-00
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez OkrutnyKosiarz » 16 marca 2012, o 00:27

Mam jeszcze jeden problem - nie mogę uruchomić wygaszacza - ekran po prostu robi się ciemny - może coś źle pokombinowałem z czasami?
Bardzo proszę o pomoc. Telefon ogólnie bardzo fajny ale te drobiazgi mnie bardzo denerwują i przeszkadzają.
OkrutnyKosiarz
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 15 marca 2012, o 23:54
Mod.tel.: C5-00
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez shp29 » 19 marca 2012, o 21:33

Pozycje w rejestrze kasujesz klawiszem c jednak w liście zbiorczej się chyba nie da. Godziny z wygaszacza i tak nie odczytasz bo nokia wsadziła jakieś g... i jak zgaśnie podświetlenie to nie widać nic. Proponuję gdy telefon jest już wygaszony i chyba ( nie mam go aktualnie pod ręką) ma zablokowaną klawiaturę nacisnąć i przytrzymać dolny krawędź klawisza kierunkowego. Telefon podświetli nam pięknie wygaszacz na kilka sec lub do puki trzymamy klawisz jakoś tak, radzę też zainstalować large time i już jest git.
Avatar użytkownika
shp29
30%
30%
 
Posty: 142
Dołączył(a): 8 marca 2007, o 23:18
Mod.tel.: Nokia C5
FW: 071.003
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez OkrutnyKosiarz » 20 marca 2012, o 18:27

Zegar mnie nie interesuje ale dzięki, chciałem inny wygaszacz ale to tylko wodotrysk i obejdę się.
Co do kasowania połączeń w liście zbiorczej - problem nadal aktualny - może jakaś łatka na system? Potrzebuję kasować poszczególne połączenia z tej listy.
OkrutnyKosiarz
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 15 marca 2012, o 23:54
Mod.tel.: C5-00
    WindowsXPFirefox

Re: [Nokia C5] S60 dla mas?

Postprzez shp29 » 20 marca 2012, o 22:23

Chyba będziesz się musiał obejść smakiem z rejestrem. Nie spotkałem się z łatką na to choć pewnie dało by się takiego patha zrobić. Pozostaje chyba tylko jakiś program blokujący rejestr hasłem ale to półśrodek.
Avatar użytkownika
shp29
30%
30%
 
Posty: 142
Dołączył(a): 8 marca 2007, o 23:18
Mod.tel.: Nokia C5
FW: 071.003
    WindowsXPFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Telefony S60/Symbian^

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron