NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[E7] Opinie i wrażenia z użytkowania

W tym dziale dyskutujemy o telefonach S60, Symbian^3 - czyli opinie, zapowiedzi, zdjęcia itd.

Re: [E7] Opinie i wrażenia z użytkowania

Postprzez pawelt » 12 października 2011, o 09:39

Ale na pewno powinien zapytać się jak będzie chciał się łączyć z GPRS. Mnie się zapytał :zawstydzony:
ave cezar albo car albo jeszcze ktoś inny
i tak wszyscy nie żyją
pawelt
60%
60%
 
Posty: 731
Dołączył(a): 28 kwietnia 2008, o 20:26
Mod.tel.: E90+N97 mini+E7
FW: najnowszy
    WindowsXPFirefox

Re: [E7] Opinie i wrażenia z użytkowania

Postprzez makgajwer » 12 października 2011, o 09:52

mnie sie nie pytal wogole tylko od razu polaczyl z wlanem
Swoja droga dopiero wczoraj zauwazylm troche wkurzajaca rzecz: jak wlaczy sie blokada ekranu i w tym czasie jest aktywne polaczenie wlan/gprs to rozlacza Byc moze z uwagi na oszczednosc baterii (nie testowalem jeszcze tego z wyl. opcja oszcz. baterii w ust. wlan) ale jak w tle sciagasz maila lub odpala sie jakas strona potrafi wkurzyc niemilosiernie
Avatar użytkownika
makgajwer
40%
40%
 
Posty: 214
Dołączył(a): 27 października 2007, o 21:15
Lokalizacja: WARSZAWA
Mod.tel.: IPHONE4S +NOKIA E7
FW: najnowszy
    WindowsFirefox

Re: [E7] Opinie i wrażenia z użytkowania

Postprzez mico11 » 12 października 2011, o 10:35

@makgajwer, może masz jakiś nie wysłany duży email i za każdym razem on próbuje go wysłać ?
wprawdzie mam N8 ale email nie łączy sie z netem nawet nie próbuje - jesli jest ustawiony na ręczną synchronizację.
albo może otwierasz wiadomość i wtedy on Ci się łączy żeby wczytać całą wiadomość (jeśli standardowo ściąga tylko nagłówek + fragment wiadomości...) ?

daj znać jak znajdziesz przyczynę, bo to ciekawe...
Avatar użytkownika
mico11
60%
60%
 
Posty: 642
Dołączył(a): 30 lipca 2009, o 22:49
Mod.tel.: Xperia T Nokia E72
FW: dobre
    WindowsMSIE7

Re: [E7] Opinie i wrażenia z użytkowania

Postprzez makgajwer » 12 października 2011, o 11:35

@mico11: nie nic nie mam/mialem do wyslania; po prostu odpalam aplikacje emai, tu mam pare kont, ktore odpalam i automatycznie nastepowalo laczenie z wifi, ale jest sukces bo po restarcie tlf. JUZ JEST OK. i laczy sie z gprsem po uprzednim wywaleniu komunikatru czy zezwalam teraz czy automatrycznie.

Swoja droga wypieprzylem ze wszystkich ekranow widgety, ktore maja polaczenie z aplikacjami wymagajacymi laczenie z netem jak accu wheater, RSS poniewaz mimo widgetow w trybie offline co jakis czas nastepowalo laczenie z wlanem mimo tego, ze laczenie wifi mam ustawione na reczne
Widget AccuWheater jes fajny, dokladniejszy nawet niz podobny spb ale jak wywalisz go na ekran to po jakims czasie nie pokazuje ani temperatury ani lokalizacji i wlasnie wtedy stara sie nawiazac polaczenie z netem wiec wole go uruchamiac kazdorazowo wtedy przynajmniej tak nie wariuje. Na poczatku po instalce za cholere nie mialem go w widgetach tylko jako aplikacje ale zaskoczyl i dodal sie do listy widgetow po bodajze 3-4 restarcie.

Qcze ekran E7 jest zarabisty: nawet przy podswietleniu ustawionym na 20% jes super widoczne i czytelne wszystko nawet na zewnatrz Motyw mam ciemny t.j. mindnight blue bez zadnych tapet Byc moze jak slonce latem bedzie walilo pionowo bede musial zwiekszyc ale wg mnie przy ustawieniach na 40-50% nie ma tak duzej roznicy jesli nie oglada sie fotek/filmow Do obslugi kontaktow/email/neta zupelnie wystarcza a z pewnoscia wplywa to na wydluzenie zywotnosci baterii. Postaram sie przy okazji majac 100% baterii sprawdzic ile pociagnie przy takich ustawieniach.

-- 12 paź 2011 15:55 --

pawelt napisał(a):Ale na pewno powinien zapytać się jak będzie chciał się łączyć z GPRS. Mnie się zapytał :zawstydzony:

Tteraz sie pyta ale zadzialalo to po kolejnych restartach; dzki bardzo

-- 13 paź 2011 07:30 --

pawelt napisał(a): poczta ustawienia klikasz dane konto dalej ustawienia konta-status odczytu wiad. na nie synch z serwerem

to ustawienie wg mnie nie wplywa na samoczynne skanowanie poczty, z czym mam problem a jedynie na status odczytu wiadomosci czyli jak masz zaznaczone na tak to przy sciaganiu klientem pocztowym lub poprzez webmaila widzisz ja jako juz odczytana

Niestety rano moja E7 ponownie sciagnela poczte pare min. po tym jak tylko wszedlem do biura i znalazlem sie w zasiegu swojego wifi, ciekawe nie?
Ponadto wyslalem z kompa probnego maila na konto, kore mam na komorce i przyszedl po ok. 2 min. Pozniej wyslalem kolejnego i po 14-15 min. odebralem.
Teraz to juz zupelnie nie wiem co jest grane bo wszystkie ustawienia t.j. synchronizacje mam ustwawione na reczne, moze mimo ustawien wlanu na reczne wl. oraz wyl skanowania wifi co jakis czas automatycznie laczy i nie mozna tego ominac?

-- 14 paź 2011 08:23 --

wywalilem siec, z ktora sie laczylem, restart+dodalem jako nowy pkt dostepu i na razie cisza ; zobacze jak dlugo

-- 14 paź 2011 17:51 --

i jest ok; teraz wlan nie laczy sie chociaz troche dluzej trwa laczenie bo jest ustawione na reczne ale przynajmnie bateria dluzej potrzyma :hurra: Troche dlugo to trwalo ale udalo sie Widac, ze nie po kazdym restarcie ustawienia dzialaja tak jakby sie chcialo

Czu u Was widget powiadomien tez nie pokazuje przychodzacych maili tylko wiadomosci sms/nieodebrane polaczenia?? :wsciekly:

-- 15 paź 2011 14:09 --

NAWIGACJA: dzis pol dnia pojezdzilem po miescie z nawigacja Wczesniej kupilem uchwyt CR122 (poleacm: b. fajnie wykonany z super mechanizmem wsuwania i mocowania, trzyma ntel. b. solidnie )
Moje wrazenia: jak sie jezdzi ponad 8 lat z AM to przyzwyczajen trudno sie wyzbyc ale generalnie moge powiedziec, ze program dziala b. sprawnie. Niesamowita jest plynnosc przesuwania/zoomowania z multi touchem czy tez suwakiem Nawet AM czy tez iGo nie dziala tak plynnnie na mim Navroadzie czy tez HTC Trasa jest wyznaczana b. szybko pod warunkiem, ze mamy wlaczony AGPS Korekta tez jest szybka w trakcie jazdy W sumie tylko w 1 przypadku inaczej wyznaczyla trase niz bym chcial ale to jest kwestia algorytmu W AM tez jest podobnie. Dokladnosc wskazywania pozycji jest b. wysoka, lepsza niz w E52. W tej wersji b. fajne jest autouzupelnianie nazw, adresow ale pod warunkiem, ze mamy internet w trybie online, w offline nie dziala Brakowalo tego we wczesniejszych wersjach.
Przydatne jest tez wyszukiwanie komunikacji miejskiej.
Polecam glos surfera, niezle jaja robi :padam:
Avatar użytkownika
makgajwer
40%
40%
 
Posty: 214
Dołączył(a): 27 października 2007, o 21:15
Lokalizacja: WARSZAWA
Mod.tel.: IPHONE4S +NOKIA E7
FW: najnowszy
    WindowsFirefox

Poprzednia strona

Powrót do Telefony S60/Symbian^

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość