Hosting sponsoruje: ![]() GRIN3 - polskie fonty Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com OpenMobile on Facebook
|
UIQ 3.3
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: UIQ 3.3Garo, no niby masz rację ale historia pokazuje że wcześniejsze wersje symbiana nie były kompatybilne z następnymi (i na odwrót), znaczy np. UIQ2 z UIQ3. No chyba że w samym UIQ3.x podwersje (czyli ten x) byłyby kompatybilne, ale coś mnie się widzi że cienko będzie... będzie pewnie tak jak przy wprowadzaniu UIQ3. Trochu musieliśmy poczekać zanim coś ciekawego na ten system się ukazało. W tym przypadku będzie pewnie podobnie. Trochę może czarno-widzę ale coś mi mówi że może być jeszcze gorzej... Jeśli z tą platformą wyjdą 1 lub 2 telefony to pewnie na oprogramowanie poczekamy sobie trochę. Mam nadzieję że się mylę... i to w całej wypowiedzi.
Re: UIQ 3.3Mimo, że wciąż jestem użytkownikiem P990i to UIQ3.3 nie wróżę dobrej przyszłości. Jak wiadomo większość producentów olała UIQ3 i niestety liczba posiadaczy tej platformy nie jest zbyt duża. Chyba, że na UIQ3.3 wprowadzą coś na prawdę innowacyjnego, co przyciągnie duże grono nabywców.
Re: UIQ 3.3Poważnie myślę nad zakupem w960i i pojawia się pytanie czy da się zaktualizować UIQ do tej nowej wersji???? Czy jednak trzeba czekać na te nowe modele zaprezentowane niedawno w Barcelonie???
Re: UIQ 3.3
z pewnością nie będzie takiej możliwości.
Re: UIQ 3.3@Garo, chodziło mi o co innego
![]() Co do UIQ3.1 ona miała obsługiwac zarówno dotykowce jak i bezdotykowce, tyle że SE to widocznie olało i woli poprawiac błędy starej platformy. +SanDisk Memory Stick Micro 4 GB
+Brando Ultra Clear +SonyEricsson HPM-83 +SonyEricsson HPM-64 silver +Zestaw GPS Wayfinder
Re: UIQ 3.3Zazwyczaj każda "podwersja" była kompatybilna wstecz więc nie sądze aby były problemy z aplikacjami.
Re: UIQ 3.3Wiec... UIQ 3.3 to tylko platforma dzialajaca pod system Symbian 9.3. Tak wiec aplikacje jakie byly dotychczas pod UIQ3.X beda dzialac na UIQ 3.3. A czy beda dzialac w druga strone? Owszem bede dzialac ale to z pewnym wyjatkiem jest pare aspektow ktore moga spowodowac ze nie rusza pod starsze wersje. Zrobilem pare testow i aplikacje kompilowane pod UIQ 3.3 dzialaly potem pod UIQ 3.0. Wiec nie jest tak zle
![]() A strikte aplikacje pod UIQ 3.3 nie beda powstawac tylko beda robione takie aby byly kompatybilne ze wszystkimi modelami na UIQ. Po co tworzyc kilka wersji instalacji dla jednej platformy ![]()
Re: UIQ 3.3no to git! Jak miło się pomylić
![]() A wracając do tematu... Planowane są już jakieś telefony pod tą platformę?
http://www.navigadget.com/index.php/200 ... 5/#respond P5 will run Symbian/UIQ 3.3, have a slider keyboard, and even a 5MP camera.
do 2011 roku 70% telefonow bedzie mialo open OS. Wiec na pewno UIQ nie bedzie skreslony ![]()
Re: UIQ 3.3Wygląd tego uiq strasznie mi przypomina iphona, mogliby wymyślić coś oryginalniejszego, w oczy aż koli zegarek i widok trybu gotowości
![]()
• Strona 2 z 2 • 1, 2