NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

W tym dziale dyskutujemy o telefonach UIQ - czyli opinie, zapowiedzi, zdjęcia itd.

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez zuli007 » 9 grudnia 2007, o 12:03

JVoo, Niemozliwe, inne urządzenia działały- tylko P990i miał problem.
zuli007
VIP
VIP
 
Posty: 3025
Dołączył(a): 24 grudnia 2005, o 18:59
Lokalizacja: Katowice
Mod.tel.: Milestone
    WindowsXPOpera

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez doministry » 9 grudnia 2007, o 13:49

@AIONik
@reszta
Nie probowalem netu w plejadzie.
Ale jak juz ktos wczesniej pisal, jest wiele polaczen gdzie trzeba wpisac ten MAC. Komunikat ktory ci sie pokazuje - AIONik - dokladnie swiadczy o jakims braku ustawien.
Tez to nieraz mialem.
Tymczasem w mojej ulubionej kawiarni w Wwie Wlan na P990 hula jak torpeda. To samo u kumpla w domu, wpisalem klucz i hopsa, dzialal rewelacyjnie. Wiec nie zawsze jest to sprawa P990 bo czesto sie laczylem bez problemu, zreszta inni tutaj takze.
Apropos latwosci ustawien - jesli hotspot jest dostepny dla wszystkich, to P990 konfiguruje go automatycznie w 3 sekundy. Wystarczy kliknac polacz i juz.
Avatar użytkownika
doministry
30%
30%
 
Posty: 122
Dołączył(a): 6 kwietnia 2007, o 09:52
Lokalizacja: Bytom
    SymbianOSOpera

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez AIONik » 9 grudnia 2007, o 21:47

Garo, mógłbyś napisać jaśniej w jaki sposób określałeś ten punkt dostępu ? No i dokładnie której Opery używasz ?

doministry, jakie mogą to być ustawienia, jeśli przy użyciu N95 w tym samym miejscu nie ma żadnych problemów z wlanem ? Sam to testowałem z P990 w jednej i N95 w drugiej ręce.
Avatar użytkownika
AIONik
1%
1%
 
Posty: 16
Dołączył(a): 4 grudnia 2007, o 17:16
Lokalizacja: Bytom
    WindowsXPMSIE

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Edek Łomiarz » 10 grudnia 2007, o 16:16

tak, jak dzisiaj napisałem już w wątku nt. w-lana (w dziale firmware) ewidentnie nasz P990 "nie lubi" pewnych punktów dostępu. Jeśli ma problem z jakimś punktem, to za chiny nie zmuszę go do prawdziwego połączenia (mimo, że może wyświetlać POłąCZONO to i tak nie połączy). Mam na myśli punkty dostępu które udostępniają połączenie bez dodatkowych ustawień. Być może chodzi o kompatybilność z typami B/G. A może fon nie jest kompatybilny z jakimiś innymi parametrami. Trudno powiedzieć. Potestowałbym, ale nie mam ostatnio czasu ani możliwości
Edek Łomiarz
40%
40%
 
Posty: 191
Dołączył(a): 25 lipca 2007, o 17:09
Lokalizacja: Elbląg
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez michalwaw » 27 grudnia 2007, o 03:35

Witam wszystkim. Sam stoję teraz przed wyborem P990i i mam dla Was jako doświadczonym użytkowników następujące pytania:

Generalnie nie używam i nie muszę trzymać aplikacji w tle (jak np. email czy komunikator).

1. Czy da się w praktyce spokojnie używać P990i z Tomtom'em, pod względem:
a) widoczności ekranu w samochodzie podczas jazdy (nie ukrywam, że P990i najbardziej mnie przekonuje swoim dużym ekranem, jednak podobno słabo jest z widocznością, ale może ktoś z Was używa takiego połączenia i potwierdzi, że widać zawartość ekranu w słońcu - może używa jakiejś specjalnej folii ?)

b) ilość zajętego RAMu (jak na wstępie napisałem, nie muszę mieć aplikacji w tle włączonych typu word, email czy komunikator), bo nie chciałbym mieć sytuacji, w której nie będę mógł włączyć aplikacji po 'normalnej' pracy telefonu

c) używania Bluetooth równocześnie z GPSem i zestawem słuchawkowym.

2. Ile w praktyce telefon wytrzymuje podczas 'normalnej' pracy, około kilkunastu minut rozmów dziennie + kilka smsów, bez bajerów typu granie, www, muzyka czy filmiki ?

3. Czy na najnowszym sofcie Orange lub World Generic 1 występują ZWISY i RESTARTY podczas NORMALNEJ pracy bez otwierania aplikacji w tle ?

4. Czy Smart Movie lub inny odtwarzacz na UIQ3 dobrze i płynnie odtwarza filmiki AVI na tym telefonie ?

5. Czy telefonik ma wybieranie głosowe, by np. z zestawu BT zadzwonić gdzieś bez wchodzenia do książki, itp. ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Generalnie telefon mi przypadł do gustu, mam w domu atrapę P910i i jeśli chodzi o wielkość to 'ujdzie', tymbardziej, że podobno P990i jest ciut mniejszy. Zastanawiam się jeszcze nad N 73 lub SE P1i, ale w tym pierwszym wariancie boję się, że ciut za mały wyświetlacz do nawigacji oraz brak Wifi, a w drugim lekko za wysoka cena jak na teraz dla mnie. Choć jeśli P990i ma się zawieszać podczas normalnej 'jednoaplikacyjnej' pracy to może N 73 będzie lepszym wyjściem.

Pozdrawiam,
Michał
michalwaw
1%
1%
 
Posty: 13
Dołączył(a): 27 grudnia 2007, o 01:57
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez JVoo » 27 grudnia 2007, o 10:44

1 b). taka sytuacja się nie wydarzy jeżeli w tle nie zostawisz paru aplikacji standardowych lub jakiejś aplikacji w javie lub internetu.
2. 2-3 dni.
3. nie lub są to jakieś na prawdę wyjątkowe sytuacje
4. filmy może i płynnie, ale jeśli chodzi o AVI to dźwięk się rozjeżdża z filmem więc jeśli chcesz oglądać filmy to najlepiej w formacie MP4 ze standardowego odtwarzacza.
michalwaw napisał(a):Choć jeśli P990i ma się zawieszać podczas normalnej 'jednoaplikacyjnej' pracy to może N 73 będzie lepszym wyjściem.
nie wiem gdzieś takie rzeczy zasłyszał... nie ma się o co bać.

na resztę pytań nie odpowiem bo nie mam praktyk w tym zakresie ;)
Avatar użytkownika
JVoo
100%
100%
 
Posty: 2523
Dołączył(a): 27 kwietnia 2007, o 18:26
Lokalizacja: Rzeszów
Mod.tel.: Galaxy S2
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Garo » 27 grudnia 2007, o 11:55

michalwaw, nie jest to temat na takie pytania.
Zresztą wszystkie odpowiedzi znajdziesz na forum. Tu zapraszam po zakupie P990i.
REGULAMIN :: FAQ :: SZUKAJ
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Avatar użytkownika
Garo
Administrator
Administrator
 
Posty: 11872
Dołączył(a): 17 grudnia 2005, o 23:28
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: Galaxy Note SGS2 WFS
FW: 2.3.3
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Edek Łomiarz » 14 stycznia 2008, o 21:51

Sory za odgrzewanie starego kotleta... Chociaż ten temat chyba tak szybko nie umrze....
A wracajac do tematu. Wczoraj stwierdzilem ze moj stary dobry P990 troche juz jest przepakowany roznymi p******, wolno sie uruchamial, od czasu do czasu wywalal jakims dziwnym bledem. Postanowilem go wiec odswiezyc. Zaczalem od formatu dysku wewnetrznego w menu serwisowym. Po tej operacji mialem czysciutki system w jezyku angielskim. Przywrocilem kontakty z kopii zapasowej i wzialem sie do testow. Smigal jak szalony. Jakby ktos mu wszczepil dodatkowy procesor.
No ale postanowilem wrzucic mu SEUS-em najnowsze oprogramowanie R6E28 (czyli takie same jak juz mialem, ale z j. polskim). Po tej operacji tel zaczal chodzic jakby ktos... wymontowal mu ten "dodatkowy" procesor. Nie wiem czy to normalne. Probowaliscie kiedys czegos takiego? Mysle ze znowu sformatuje dysk i poszukam gdzies j. polskiego (jednak jezyk ojczysty). Jakbyscie mieli jakies namiary gdzie mozna to znalezc to bylbym wdzieczny. Probowalem sciagnac language-packa do R6e28 ale cos nie szlo.
Edek Łomiarz
40%
40%
 
Posty: 191
Dołączył(a): 25 lipca 2007, o 17:09
Lokalizacja: Elbląg
    unknownOpera

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez pepe. » 16 stycznia 2008, o 01:02

jak formatowałem 3x początkowo swojego p990i (jak próbowałem sie uporać z LCG Jukebox, czego to sie nie zrobi dla sprawdzenia takiej pierdoły......) to tak samo jak Ty - format wewnętrzny w menu serwisowym, i wszystko działało wspaniale, a Language Pack ściągnąłem ze strony oficjalnej se, tam bez problemu dostaniesz nakładke J.polskiego, też nie było problemów, więc może spróbuj jeszcze raz sformatować, może to tylko przypadek.
Avatar użytkownika
pepe.
10%
10%
 
Posty: 40
Dołączył(a): 29 sierpnia 2007, o 11:15
Lokalizacja: zagłębie s-c
    WindowsXPOpera

Poprzednia strona

Powrót do Telefony UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości