NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

W tym dziale dyskutujemy o telefonach UIQ - czyli opinie, zapowiedzi, zdjęcia itd.

[P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Garo » 23 maja 2007, o 20:16

Temat ten jest jakby kontynuacją leciwego już tematu P990 available? który dobił prawie do 30 stron a i wielu nie czytało wstecz i wałkowało problemy
Tu piszcie o swoich spostrzeżeniach z codziennego użytkowania P990i jednocześnie pamiętając, że wiele odpowiedzi jest w wyżej wymienionym zamkniętym temacie, więc warto poczytać do czego zapraszam
Pamiętajcie, żeby nie pytać tu o Hardware, Software itp, ponieważ od tego są odpowiednie działy
REGULAMIN :: FAQ :: SZUKAJ
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Avatar użytkownika
Garo
Administrator
Administrator
 
Posty: 11872
Dołączył(a): 17 grudnia 2005, o 23:28
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: Galaxy Note SGS2 WFS
FW: 2.3.3
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Tas2die4 » 24 maja 2007, o 21:05

A wiec moze ja zaczne.... Mam najnowszy soft z moim p990i, ale i tak jakos szybkoscia nie grzeszy (mialem wczesniej symbianowce rozne, zeby nie bylo).

Jest parew bugow, ktore mnie denerwuja, jak np gdy zaintaluje nowa aplikacje, to poprzednie (gdy przeniesione do innego folderu w menu niz "narzedzia"), wracaja spowrotem do tego ostatniego :kwasny:

2x zdarzylo mi sie takze, ze jak cos robilem i akurat dostalem smsa, to albo vibra wibrowala nonstop, az do wylaczenia fona, albo dioda blokowala sie w podobny sposob..

Do tego np asphalt 3 3d nie dziala :P

Bateria tez slabiutko... potrafi siasc w 1 dobe i to przy srednim uzytkowaniu.

Slabo stoi tez fon z wolna pamiecia ram... N70 miala jej wiecej, jak i E50...

Brakuje mi tez troche wiekszej mozliwosci personalizacji telefonu, np zmiany ikonek na dolnej belce, zmiany ikon w menu.

No i jeszcze jedna wada... ekran jest prawie kompletnie niewidoczny w sloneczny dzien... idac ulica, chcac napisac smsa, musze leciec "na czuja"... Niezbyt wygodne...
Avatar użytkownika
Tas2die4
40%
40%
 
Posty: 250
Dołączył(a): 18 grudnia 2006, o 17:24
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Garo » 24 maja 2007, o 21:30

Z ekranem akurat się zgadzam. W słoneczny dzień na dworze prawie nic nie widać.
I w zasadzie to w moim modelu jedyna wada....
Resztę tych co wymieniłeś u mnie nie występuje. Asphalt działa a bateria minimum 2 dni
Ram? Używam często Swiss Mgr Pro i wszystko jest ok
REGULAMIN :: FAQ :: SZUKAJ
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Avatar użytkownika
Garo
Administrator
Administrator
 
Posty: 11872
Dołączył(a): 17 grudnia 2005, o 23:28
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: Galaxy Note SGS2 WFS
FW: 2.3.3
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Tas2die4 » 24 maja 2007, o 21:33

W sumie jak teraz odpalilem rowniez Swiss Manager Pro to pokazal mi 13.9 mb RAMu wolnego, wiec nie jest zle ;)
Moj blad :P
Avatar użytkownika
Tas2die4
40%
40%
 
Posty: 250
Dołączył(a): 18 grudnia 2006, o 17:24
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez mackus » 24 maja 2007, o 21:35

Garo napisał(a):I w zasadzie to w moim modelu jedyna wada...

w moim także, ale też bez przesady. Spokojnie mogę pisać sms-y, jednyne co trzeba robić na "czuja" to zdjecia, bo na podglądzie prawie nic nie widać. Zaś całe menu jest znośne. Ale taki sam problem miałem w n80(kolory bladły), natomiast w sx1 wszystko było widoczne w słońcu
Garo napisał(a):Resztę tych co wymieniłeś u mnie nie występuje. Asphalt działa a bateria minimum 2 dni

umnie jest podobnie ;)
ogólnie bardzo fajny telefonik ;)
Avatar użytkownika
mackus
70%
70%
 
Posty: 848
Dołączył(a): 12 kwietnia 2007, o 17:22
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: n95 8gb i HTC HD 2
FW: 31.0.015
    WindowsXPOpera

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Tas2die4 » 24 maja 2007, o 21:46

Jest parew bugow, ktore mnie denerwuja, jak np gdy zaintaluje nowa aplikacje, to poprzednie (gdy przeniesione do innego folderu w menu niz "narzedzia"), wracaja spowrotem do tego ostatniego :kwasny:


Tzn ze tego na przyklad nie macie??

Wiec nie rozumiem, dlaczego u mnie tak sie dzieje.. wina najnowszego softu?? :zdziwko:
Avatar użytkownika
Tas2die4
40%
40%
 
Posty: 250
Dołączył(a): 18 grudnia 2006, o 17:24
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez zuli007 » 24 maja 2007, o 21:55

Nie, ja tak niemam- a także mam R5A17 ;)
zuli007
VIP
VIP
 
Posty: 3025
Dołączył(a): 24 grudnia 2005, o 18:59
Lokalizacja: Katowice
Mod.tel.: Milestone
    WindowsXPOpera

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Tas2die4 » 24 maja 2007, o 22:21

zuli007 napisał(a):Nie, ja tak niemam- a także mam R5A17 ;)


Hehe w takim razie nie rozumiem... :niepewny:
Avatar użytkownika
Tas2die4
40%
40%
 
Posty: 250
Dołączył(a): 18 grudnia 2006, o 17:24
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez zuli007 » 24 maja 2007, o 22:32

P990i ma różne przypadłości - jak to urządzenie z systemem operacyjnym. Z mojego na przykład chwile temu chciałem zadzwonić- nie dało się, dopiero restart pomógł. Może spróbuj telefon sformatować?
zuli007
VIP
VIP
 
Posty: 3025
Dołączył(a): 24 grudnia 2005, o 18:59
Lokalizacja: Katowice
Mod.tel.: Milestone
    WindowsXPOpera

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez mackus » 24 maja 2007, o 23:00

Tas2die4, ja też takiego problemu nie odnotowalem, a najsmieszniejsze ze ma mam oprogramowanie orange ktre ponoć do dobrych nie należy
Avatar użytkownika
mackus
70%
70%
 
Posty: 848
Dołączył(a): 12 kwietnia 2007, o 17:22
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: n95 8gb i HTC HD 2
FW: 31.0.015
    SymbianOSOpera

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez koart » 25 maja 2007, o 08:39

Z tym powrotem zainstalowanych programow do katalogu narzedzia mam tak samo :) i fakt ze jest to troszke wkurzajace.
I jeszcze jedno mnie drazni, brak podtrzymania sesji GPRS, ale radze sobie z tym za pomoca jadugadu :)
koart
40%
40%
 
Posty: 224
Dołączył(a): 8 stycznia 2006, o 13:57
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Pieka » 25 maja 2007, o 08:55

koart napisał(a):..brak podtrzymania sesji GPRS, ale radze sobie z tym za pomoca jadugadu :)

To ciekawe, bo ja w zaden sposob nie moge ruszyc z JaduGadu..
Avatar użytkownika
Pieka
30%
30%
 
Posty: 142
Dołączył(a): 1 maja 2007, o 03:51
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: Nokia E72
    DebianMozilla

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez koart » 25 maja 2007, o 08:59

ja najpierw uruchamiam miniopere a potem jadu gadu, samo jadu gadu bez wczesniej uruchomionej miniopery tez mi nie idzi i nie mam pojecia dlaczego tak to dziala bo jak juz jadu gadu ruszy to mini opere mozna wylaczyc :) dziwne prawda albo przypadek ale probowalem pare razy i tak to dzialA :)
koart
40%
40%
 
Posty: 224
Dołączył(a): 8 stycznia 2006, o 13:57
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez mackus » 25 maja 2007, o 09:13

Pieka napisał(a):To ciekawe, bo ja w zaden sposob nie moge ruszyc z JaduGadu..

ja używam jadu-gadu przez Wi-fi, działa bez problemu, raz na jakiś czas wywali błędem, ale w n80 też wywalało.
Avatar użytkownika
mackus
70%
70%
 
Posty: 848
Dołączył(a): 12 kwietnia 2007, o 17:22
Lokalizacja: Kraków
Mod.tel.: n95 8gb i HTC HD 2
FW: 31.0.015
    WindowsXPFirefox

Re: [P990] Wrażenia oraz opinie z użytkowania

Postprzez Pieka » 25 maja 2007, o 09:31

mackus napisał(a):
Pieka napisał(a):To ciekawe, bo ja w zaden sposob nie moge ruszyc z JaduGadu..

ja używam jadu-gadu przez Wi-fi, działa bez problemu, raz na jakiś czas wywali błędem, ale w n80 też wywalało.

Nie o to mi chodzilo. Nie da sie zainstalowac pliku sis ze wzgledu na komunikat o nieobslugiwanej wersji pliku ("ta wersja pliku instalacyjnego nie jest juz obslugiwana.").
Wersja java (10) instaluje sie poprawnie, ale na tym koniec - nie da sie polaczyc, przynajmniej w moim przypadku.
Najlepsze jest to, ze sam autor placze sie w zeznaniach, bo w opisie jest:
działa równie dobrze na UIQ 3 i UIQ 2


A w komentarzu do tego pisze:
SyntaX dnia March 11 2007 23:09:54
Nie będzie działać na UIQ 3.0 gdyż nie było pisane na ten system.


I badz tu czlowieku madrym ;)
Avatar użytkownika
Pieka
30%
30%
 
Posty: 142
Dołączył(a): 1 maja 2007, o 03:51
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: Nokia E72
    DebianMozilla

Następna strona

Powrót do Telefony UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość