NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
Dział dotyczy następujących modeli telefonow:
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520

W tym dziale OBOWIĄZUJĄ tagi tematów!

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez sebool12 » 2 lipca 2010, o 17:18

Jaki jest ostatni oficjalny fw do i8510 ? I jaką wersje custom polecacie?(od razu jakie zmiany wprowadza)
Jeszcze jedno, jak wgrać FW, żeby nie zmieniać jeżyka? Gdzieś czytałem, że wgrywa się tylko PDA i CSC, ale nie jestem do końca pewien.
Gdzie znajdę najnowszą wersje Apollo ? Jakiś koleś na youtube w lutym 2009 używał wersji 6.05, więc wersja 5 coś jest już chyba mocno przestarzała
Avatar użytkownika
sebool12
40%
40%
 
Posty: 220
Dołączył(a): 6 listopada 2007, o 17:52
Mod.tel.: Motorola Defy
FW: 2.3.7/WIUI
    WindowsXPFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez RedFoX » 6 lipca 2010, o 17:40

Nowy poradnik w formie video-flash gotowy ;)
viewtopic.php?f=63&t=51158

sebool12, Ja polecam soft Nigeria XXIA1,
Język znajduje się w CSC,
Najnowsze (chyba?) Apollo jest w wersji 6.05
Zapraszam do mojego tematu z softami viewtopic.php?f=63&t=46052
Avatar użytkownika
RedFoX
20%
20%
 
Posty: 64
Dołączył(a): 25 kwietnia 2009, o 16:32
Lokalizacja: Częstochowa/Gliwice
Mod.tel.: Innov8 i 6630
FW: XXIA1 PL
    WindowsFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez prilo » 7 lipca 2010, o 17:40

Flaszowałem ostatnio swego Inoov8 i robiłem to Apollo w wersji 6.10 :wstyd:
prilo
20%
20%
 
Posty: 51
Dołączył(a): 2 marca 2009, o 16:24
    WindowsXPOpera

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez spikerxcs » 12 lipca 2010, o 22:38

Witam, mam i8510, nie znam jej przeszłości ale jak go włączam to jest tylko ekran startowy Samsung i nic wiecej telefonu nie da sie wylaczyc tylko trzeba wyjac baterie, co do wgrywania oprogramowania to mam pewien problem bo PDA sie normalnie zainstalowal ( ladnie wyszukalo nowy sprzet i zainstalowallo ) jednak w Modem nic nie wykrywa, dodam ze gdy podlacze trzymajac 7 i * to jest na wyswietlaczu Modem .... tak samo jak podlacze pod 4i7 to tez na wyswietlaczu jest napisane all dwonload lub cos w tym stylu... Nigdzie takiego problemu na forum nie znalazlem ale probowalem znalezc zebyscie pozniej nie pisali... Opcja Szukaj sie klania :/ Bo naprawde na szukanie poswiecilem troche czasu i niestety nic nie znalazlem

Edit: Znalazlem takie cos:
Kod: Zaznacz cały
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f200/appolo-samsung-i8510-i8910-g810-itc-repair-free-here-985262/


Mam dostep do roznych boxow ( kolega pracuje w salonie gdzie jest serwis ale chamy nie maja czasu i mi nie zrobia :/ ) i czy to bedzie dzialac bo nie chce rozwalac na darmo kabla

Edit: Wgralem tylko PDA, Modem nie moge wgrac :/
spikerxcs
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 12 lipca 2010, o 22:29
Mod.tel.: i8510
FW: nie wiem
    WindowsFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez prilo » 14 lipca 2010, o 14:19

Możesz spróbować jedank nikt Ci nie zagwarantuj, że po tej operacji będzie działał. Spróbuj sfalszowac któryms boxem chcociazby SPT i wtedy sprawdz czy wstanie. Jezeli nie to pozostaje Ci naprawa boota po jtg którymś z urządzeń: ORT, SMTI lub Riff boxem na chwilą obecną.
prilo
20%
20%
 
Posty: 51
Dołączył(a): 2 marca 2009, o 16:24
    WindowsXPOpera

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez prokolo » 18 lipca 2010, o 19:28

Panowie mam problem specjalnie zmienilem system z windows 7 na windows xp sp3 zeby zaktualizowac soft robie wedlug tej instrukcji

http://lira.neostrada.pl/Innov8/Flashowanie_Innov8.htm

instaluje msxml i SSDN_V1.1.808.7165_SETUP_whql włączam telefon z 1 i 4. Pojawia się niebieski ekran w drugiej linijce BootLoader v2.2. Podłączam do kabelka. I nie pojawia mi się żadna prośba o żadne pliki ( sam windows znajduje to SAMSUNG SYMBIAN USB Downloader Driver i jak klikam w ta chmurke nie moge wybrac innych plikow do instalacji ) w menedżerze urządzeń w zakładce kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej jak daje mu aktualizacje z tego folderu w pda driver to nie chyta tych plikow ..

co robie nie tak ?
prokolo
1%
1%
 
Posty: 8
Dołączył(a): 11 lipca 2010, o 23:50
    WindowsXPFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez RedFoX » 18 lipca 2010, o 21:12

Jeśli telefon jest w tym trybie wykrywany w Apollo i nie ma w menedżerze urządzeń problemów, to nie powinno być też problemów z flashowaniem.
Sam się zdziwiłem kiedy na czystym systemie zaraz po formacie wykryło mi fona w trybie PDA, aktualizacja sterownika się nie udała, a mimo to flashowanie przebiegło bez problemów ;)
Avatar użytkownika
RedFoX
20%
20%
 
Posty: 64
Dołączył(a): 25 kwietnia 2009, o 16:32
Lokalizacja: Częstochowa/Gliwice
Mod.tel.: Innov8 i 6630
FW: XXIA1 PL
    WindowsFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez Shiva » 2 sierpnia 2010, o 00:33

Mam taki problem w galleri wyświetlane są tylko zdjęcia z folderu "zdjęcia" znajdującego się na dysku c a cały dysk c ma tam zaledwie 60mb gdzie się ustawia który folder ma być źródłem dla gallerii? szukałem ale nie znalazłem, więc proszę o pomoc.
Shiva
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 15 września 2009, o 20:43
Mod.tel.: Samsung I8510
FW: I8510XXIA1
    WindowsXPFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez nismo » 2 sierpnia 2010, o 19:25

Shiva, to nie jest wątek dla tego typu pytań. Załóż nowy wątek z zapytaniem w odpowiednim dziale.
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsMSIE7

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez kenijczyk80 » 6 sierpnia 2010, o 23:22

No więc zacznę od początku

PDA Drivers załączone w pacze są walnięte!
Przy instalacji PDA i podaniu ścieżki do katalogu wywala błąd i że nie udało się zainstalować sterów.
PHONE Drivers są ok

ale
postępowałem zgodnie z instrukcją flashowania, zainstalowałem msxml.msi
a następnie SSDN_V1.1.808.7165_SETUP_whql.exe

wszedłem w tryb pda w telefonie i podłączyłem pod kompa (win xp) i gówno, bez reakcji
wiele razy to robiłem i nic się nie działo

odinstalowałem wiec SSDN_V1.1.808.7165_SETUP_whql.exe i znów wszedłem w tryb pda w tel i wówczas zapytał o stery. podałem ścieżkę do katalogu z paczki ze sterami i... wyskakuje błąd o czym wspomniałem na wstępnie.

W trybie modem download już sćiąga stery ale tak czy siak apollo nie widzi telefoinu i nie moge przez to przeprowadfzić całego flashowania!!!!
kenijczyk80
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 30 lipca 2010, o 17:56
Mod.tel.: i8510 INNOV8
    WindowsVistaFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez momo78 » 26 sierpnia 2010, o 16:44

Witam, czy mógłby ktoś zrobić reupload softu CBHL1 open, ponieważ linki do niego znajdujące się w pierwszym poście o softach przestały działać(pierwszy wygaśł, a drugi sciąga najwyżej 10mb z tego pliku i kończy pobierać).
BTW. wystarczył by mi sam plik CSC z CBHL1 open - mniej do uploadu xD
Avatar użytkownika
momo78
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 24 sierpnia 2010, o 16:11
Mod.tel.: INNOV8
    WindowsSafari

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez RedFoX » 26 sierpnia 2010, o 20:26

Proszę;)
PDA CSC I8510XEOHL1 (z CBHL1 Open)
http://www.przeklej.pl/plik/pda-csc-i85 ... 1coh7i8bq4

W tym moim temacie z softami zrobię porządek w październiku, bo teraz nie mam wystarczającego łącza na reupload :P (ten link, który wygasł nie jest mój, co z resztą przy nim pisze...)
Avatar użytkownika
RedFoX
20%
20%
 
Posty: 64
Dołączył(a): 25 kwietnia 2009, o 16:32
Lokalizacja: Częstochowa/Gliwice
Mod.tel.: Innov8 i 6630
FW: XXIA1 PL
    WindowsFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez grzegorz35 » 26 września 2010, o 04:52

Może ktoś wejść mi w tryb menu serwisowego podać kalibrację dla poszczególnych napięć?

-- 26 września 2010, o 05:01 --

chodzi o read vbat data

-- 26 września 2010, o 06:00 --

jest tam 8 wartości ponumerowanych od 1 do 8 wystarczy mi wartość nr 1.
chcesz firmware do nokii wejdź tutaj grzegorz35
Avatar użytkownika
grzegorz35
70%
70%
 
Posty: 818
Dołączył(a): 9 maja 2010, o 12:11
Mod.tel.: desire hd
FW: 1.72.405.3
    WindowsOpera

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez uzydkownik » 18 października 2010, o 16:02

Mam problem na samym początku
"Telefon przechodzi w tryb PDA Download.Podlaczamy go pod USB a gdy windows zapyta o sterowniki dajemy mu te z folderu G810_PDA_driver."

windows wogóle nie pyta o sterowniki proszę o pomoc.

W samsung pc studio pisze, że mój telefon jest nie podłączony, ale bateria się ładuje
uzydkownik
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 9 maja 2008, o 14:35
    WindowsXPFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez serw1s » 18 października 2010, o 17:13

Moze masz jakies stare sterowniki od nokii albo innego fona, usun wszystkie a potem zainstaluj jeszcze raz.
serw1s
30%
30%
 
Posty: 120
Dołączył(a): 26 czerwca 2008, o 00:58
Mod.tel.: Galaxy S i OHD
FW: X6 mk2
    WindowsVistaFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Firmware S60v3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron