NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
Dział dotyczy następujących modeli telefonow:
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520

W tym dziale OBOWIĄZUJĄ tagi tematów!

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez uzydkownik » 18 października 2010, o 17:25

serw1s napisał(a):Moze masz jakies stare sterowniki od nokii albo innego fona, usun wszystkie a potem zainstaluj jeszcze raz.


Nic to nie dało dalej nie wykrywa
uzydkownik
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 9 maja 2008, o 14:35
    WindowsXPFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez RedFoX » 18 października 2010, o 17:48

Nie wiem czy to już tutaj nie było napisane... windows czasem nie potrzebuje sterownika do PDA, bo go już posiada...
Jeśli w apollo wykrywa, to jest ok i nie ma co "na chama" tego sterownika wrzucać.
Samsung PC Studio lepiej odinstalować na czas aktualizacji.
Zalecam zapoznanie się z tym poradnikiem (link jest też w pierwszym poście)- viewtopic.php?f=63&t=51158
Avatar użytkownika
RedFoX
20%
20%
 
Posty: 64
Dołączył(a): 25 kwietnia 2009, o 16:32
Lokalizacja: Częstochowa/Gliwice
Mod.tel.: Innov8 i 6630
FW: XXIA1 PL
    WindowsSafari

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez serw1s » 18 października 2010, o 18:06

Po kazdym odinstalowaniu i zainstalowaniu, wskazany jest restart kompa. Lepiej mieć pc studio, bo on ma sterowniki do fona. Sprobuj jeszcze zmienic gniazdo usb. U mnie flashuje tylko na dwóch, na pozostałych mam konflikty..
serw1s
30%
30%
 
Posty: 120
Dołączył(a): 26 czerwca 2008, o 00:58
Mod.tel.: Galaxy S i OHD
FW: X6 mk2
    WindowsVistaFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez uzydkownik » 18 października 2010, o 18:11

W apollo też mi nie wykrywa, postępowałem zgodnie z poradnikiem lecz w polu "Connection and progress info" nie wyświetlało nic. Co mam teraz zrobic, jak to naprawic?

-- mniej niż minutę temu --

Próbowałem na wszystkich gniazdach usb i na każdym to samo.

-- mniej niż minutę temu --

Samsunga I550 po podłączeniu wykrywa mi jako kartę pamięci pc studio go nie widzi, a tego nie chce wogóle proszę o pomoc.

-- mniej niż minutę temu --

na innym komputerze tez nie wykrywa, spróbuje zmienic kabel, ktoś ma jeszcze jakies pomysły dlaczego tak się dzieje?

-- mniej niż minutę temu --

na innym kablu taka sama sytuacja, proszę o pomoc
uzydkownik
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 9 maja 2008, o 14:35
    WindowsXPFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez .:RaDeK:. » 12 listopada 2010, o 19:33

Witam. Znalazłem taki soft w którym podobno nie ma zbędnych aplikacji, które i tak się wyłącza bo pochłaniają baterię oraz zamulają fona.
Zdaję się że nie ma w nim PL. Jak by ktoś chciał się zabawić i sklecić sofcik to proszę. Może wreszcie bateria wytrzyma dłużej.
Proszę oto soft ( nie testowałem go ) http://www.mediafire.com/?lixd9oj99ljbdp8

Sam bym się zabawił ale nie ogarniam za bardzo tematu jeżeli chodzi o samsungi.
.:RaDeK:.
1%
1%
 
Posty: 13
Dołączył(a): 12 listopada 2010, o 17:03
Mod.tel.: INNOV8 16GB
FW: I8510CBHL1
    WindowsVistaFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez X-man » 27 listopada 2010, o 17:23

uzydkownik napisał(a):Mam problem na samym początku
"Telefon przechodzi w tryb PDA Download.Podlaczamy go pod USB a gdy windows zapyta o sterowniki dajemy mu te z folderu G810_PDA_driver."

windows wogóle nie pyta o sterowniki proszę o pomoc.

W samsung pc studio pisze, że mój telefon jest nie podłączony, ale bateria się ładuje



kod *#7284# -> 2(klawisz) -> *
Avatar użytkownika
X-man
1%
1%
 
Posty: 16
Dołączył(a): 6 listopada 2010, o 16:54
Mod.tel.: Samsung I8510
FW: I8510XXIA1
    WindowsXPFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez Gringo » 15 stycznia 2011, o 03:03

Witam po dłuższej przerwie.
Mam problem z GPS'em, mam zainstalowanego Sygica i nie widzi mi wewnętrznego modułu. Chyba wszystkie możliwości ustawień próbowałem. W menu 'Dane GPS' też nie może znaleźć. Czy winę za to ponosi soft? Mam I8510CBHK1. Czy jest jakiś inny sposób?

Pozdrawiam.
Avatar użytkownika
Gringo
30%
30%
 
Posty: 136
Dołączył(a): 2 stycznia 2009, o 00:05
Lokalizacja: Nysa
Mod.tel.: INNOV8
    WindowsOpera

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez .:RaDeK:. » 15 stycznia 2011, o 11:50

Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne *#7370#
.:RaDeK:.
1%
1%
 
Posty: 13
Dołączył(a): 12 listopada 2010, o 17:03
Mod.tel.: INNOV8 16GB
FW: I8510CBHL1
    WindowsVistaFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez RedFoX » 15 stycznia 2011, o 12:11

Nie widzi modułu... ale poczekaj jakiś czas (najlepiej nie będąc w budynku) i może jednak złapie sygnał gps :)
U mnie też na początku nie wykrywa modułu gps :oczami:
Avatar użytkownika
RedFoX
20%
20%
 
Posty: 64
Dołączył(a): 25 kwietnia 2009, o 16:32
Lokalizacja: Częstochowa/Gliwice
Mod.tel.: Innov8 i 6630
FW: XXIA1 PL
    WindowsSafari

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez Gringo » 15 stycznia 2011, o 12:26

RedFoX napisał(a):Nie widzi modułu... ale poczekaj jakiś czas (najlepiej nie będąc w budynku) i może jednak złapie sygnał gps :)
U mnie też na początku nie wykrywa modułu gps :oczami:



Ale właczyć Sygica i niech szuka, czy jak? Bo tam jest napisane 'zamknięte połączenie gps'.
Czy jeszcze spróbować z inną navi np. garminem?
Avatar użytkownika
Gringo
30%
30%
 
Posty: 136
Dołączył(a): 2 stycznia 2009, o 00:05
Lokalizacja: Nysa
Mod.tel.: INNOV8
    WindowsOpera

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez RedFoX » 15 stycznia 2011, o 12:31

Włączyć i niech szuka... u mnie się wyświetla Brak sygnału GPS, sprawdź ustawienia (w ustawieniach mam zintegrowany gps 4800)

Ale to chyba nie jest temat do dyskusji na temat gps... :P
Avatar użytkownika
RedFoX
20%
20%
 
Posty: 64
Dołączył(a): 25 kwietnia 2009, o 16:32
Lokalizacja: Częstochowa/Gliwice
Mod.tel.: Innov8 i 6630
FW: XXIA1 PL
    WindowsSafari

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez Gringo » 29 marca 2011, o 14:33

Witam. Czy na windowsie 7 można zmienić oprogramowanie, czy tylko na XP ? ;)
Avatar użytkownika
Gringo
30%
30%
 
Posty: 136
Dołączył(a): 2 stycznia 2009, o 00:05
Lokalizacja: Nysa
Mod.tel.: INNOV8
    WindowsOpera

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez maciek1614 » 16 czerwca 2011, o 13:52

Witam, mam problem ponieważ nigdzie nie ma pliku PreSetTable.XML ani I8510XEHI1_XXX_AG0.phone.bin, jest jakis plik bin o nazwie Phone_I8510XXIA1 ale nie wiem czy to ten. Co mam zrobić? :/
maciek1614
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 16 czerwca 2011, o 13:49
Mod.tel.: I8510
    WindowsXPOpera

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez Zarzykzgr » 26 czerwca 2011, o 11:09

Ja też nie miałem pliku o tej nazwie i wybrałem "CODE_I8510CBHL1" i 'CSC_I8510XEOHL1', a ten Phone_I8510XXIA1 to jest tylko do modemu GSM.
Avatar użytkownika
Zarzykzgr
40%
40%
 
Posty: 206
Dołączył(a): 7 listopada 2007, o 18:41
Lokalizacja: Zgierz
Mod.tel.: N93 i I8510
FW: 20.0.058
    WindowsXPFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez RedFoX » 26 czerwca 2011, o 11:11

jak nie ma innych plików to macie niekompletną paczkę... a łączenie plików z innych wersji softu nie zawsze działa
Avatar użytkownika
RedFoX
20%
20%
 
Posty: 64
Dołączył(a): 25 kwietnia 2009, o 16:32
Lokalizacja: Częstochowa/Gliwice
Mod.tel.: Innov8 i 6630
FW: XXIA1 PL
    WindowsSafari

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Firmware S60v3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość