NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
Dział dotyczy następujących modeli telefonow:
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520

W tym dziale OBOWIĄZUJĄ tagi tematów!

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez welpl » 22 września 2011, o 15:02

Witam,

robię wszystko wg instrukcji i porad z postów w temacie, ale mam pewne wątpliwości, chcę wgrać wszystko od nowa soft się zmienia, ale zauważyłem, że nie usuwa mi niektórych ustawień telefonu i nie zauważyłem poprawy w szybkości działania, dalej jest długo. Co należy zrobią, aby całkowicie sformatować telefon i wgrać świeży soft.

Pozdrawiam serdecznie.
welpl
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 22 września 2011, o 14:58
Mod.tel.: i8510
FW: I8510XXIA1
    WindowsOpera

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez darkangel22 » 3 stycznia 2012, o 19:19

Witam

Przeszukuję internet w poszukiwaniu najlepszego softu do i8510. Mam problem, gdyż posty na forach są stare albo bardzo niejasne. Możecie mi coś polecić?
darkangel22
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 30 listopada 2011, o 02:15
Mod.tel.: i8510
    WindowsFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez MlodyNH » 3 lipca 2012, o 14:34

Witam ! W dalszym ciągu nie da się flashować na Win7? Telefonu nie wykrywa, jeśli ktoś miałby sterowniki pod siódemkę to byłbym bardzo wdzięczny .
MlodyNH
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 28 kwietnia 2008, o 20:29
    WindowsFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez radek0228 » 19 sierpnia 2012, o 08:42

Witam panowie czy ktos jest w stanie podac link do softu CBHL1 open bo posiadam nigerie i bateria trzymie max 1,5dnia a z tego co czytalem to CBHL1 poprawia czas baterii ale nigdzie nie dziala linki dovsciagniecia czy ma ktos z was na dysku?? bede wdzieczny... pozdrwiam
radek0228
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 19 stycznia 2011, o 20:11
Mod.tel.: innov8 8GB
FW: nigeria
    WindowsFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez 321dario » 21 sierpnia 2012, o 15:12

Avatar użytkownika
321dario
60%
60%
 
Posty: 724
Dołączył(a): 2 sierpnia 2007, o 12:00
Mod.tel.: nokia 808
FW: v113......
    WindowsXPSafari

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez radek0228 » 23 sierpnia 2012, o 14:23

Witam pare dni temu zrobilem zabieg o ktorym mowa na forum czyli wgrac soft nigerii z plikami CSC z CBHL1 po czym potwierdzam ze po takim zabiegu bateria z 1 dnia przy sofcie calym nigerii zmienila sie na ponad 4 dni uzytkowania lekkiego a ponad 2 dni ostrego uzytkowania...co dla tego telefonu w praktycznie chyba wszystkich softach nie jest mozliwe... wreszcie uporalem sie z czasem baterii w moim INNOV8(czytalem bardzo duzo na roznych forch)teraz mozna klikac fotki sluchac muzyki i nie trzeba ladowac telefonu co chwile... SZACUN dla tego ktory wykminil ze trzeba polaczyc te 2 softy i tym sposobem usprawnil czas trwania baterii.. POZDRAWIMA WSZYSTKICH :]
radek0228
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 19 stycznia 2011, o 20:11
Mod.tel.: innov8 8GB
FW: nigeria
    WindowsFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez 321dario » 25 sierpnia 2012, o 12:12

czyli z ktorego linku/ów w tym forum korzystales?
Avatar użytkownika
321dario
60%
60%
 
Posty: 724
Dołączył(a): 2 sierpnia 2007, o 12:00
Mod.tel.: nokia 808
FW: v113......
    WindowsXPSafari

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez radek0228 » 27 sierpnia 2012, o 19:55

Nigerie sciagnalem z innego chyba forum.. ale juz PL(np od uzytkownika chomika kwaldemar)
... do tego sciaglem CBHL1 a konkretniej od uzytkownika Euro-kom i zrobilem jak w opisie... tylko zaladowalem CSC z CBHL1 bo jak pisze mialem wgrana nigerie... i fakt bateria mistrzostwo swiata... przy bardzo intensywnym kozystaniu niecale 2dni trzymie.. a bez zabawy po ladowaniu cala noc na wylaczonym bo tak wlasnie laduje tel... potrafi 1,5dnia sie utrzymac na 1kresce... jednymi slowy PIEKNIE.... pozdro
radek0228
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 19 stycznia 2011, o 20:11
Mod.tel.: innov8 8GB
FW: nigeria
    WindowsFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez lamcpp » 29 sierpnia 2012, o 22:50

witam,
jak na dzien dzisiejszy zaktualizować samsung i8510?
przyznam,że polecanego programu apollo nie można już znikąd pobrać...
czy ktos mogłby podac jakąś inną instrukcje?
lamcpp
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 29 sierpnia 2012, o 22:48
    WindowsFirefox

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez jacek2k » 7 września 2012, o 19:29

radek0228 napisał(a):Nigerie sciagnalem z innego chyba forum.. ale juz PL(np od uzytkownika chomika kwaldemar)
... do tego sciaglem CBHL1 a konkretniej od uzytkownika Euro-kom i zrobilem jak w opisie... tylko zaladowalem CSC z CBHL1 bo jak pisze mialem wgrana nigerie...

Zmieniales cos w tych plikach? Apollo nie chce mi wystartowac jak pokazuje mu CSC z CBHL1. Cos mu nie pasuje.
Avatar użytkownika
jacek2k
20%
20%
 
Posty: 64
Dołączył(a): 7 listopada 2007, o 15:43
    WindowsOpera

Re: [i8510] Jak sie zmienia oprogramowanie.

Postprzez radek0228 » 11 września 2012, o 06:44

trzeba zmienic nazwe na taka jaka maja plikach z nigerii.... wtedy pojdzie bez problemu... tez mi nie poszlo dopiero po zmianie nazw... apollo 6.05 a dokladnie tak:

taka konfiguracja

MODEM CODE: "Phone_I8510XXIA1.bin"
PDA or CODE Image: "CODE_I8510XXIA1.xml"
CSC Image: "CSC_I8510ECTIA1.xml"

CODE CORE: "I8510XXIA1_XXX.rom.img"
CODE ROFS1: "I8510XXIA1_XXX.rofs1.img"

CSC ROFS2:"I8510XEOHL1_POLAND_WESTERN12.rofs2.img" -> zmiana nazwy na: "I8510ECTIA1_NIGERIA_WESTERN08.rofs2.img"
CSC ROFS3:"I8510XEOHL1_POLAND_WESTERN12.rofs3.img" -> zmiana nazwy na: "I8510ECTIA1_NIGERIA_WESTERN08.rofs3.img"
CSC ROFS4:"I8510XEOHL1_POLAND_WESTERN12.rofs4.img" -> zmiana nazwy na: "I8510ECTIA1_NIGERIA_WESTERN08.rofs4.img"

-- 11 września 2012, o 06:00 --

a konkretnie opisane jest to tutaj jak dzialac... viewtopic.php?f=63&t=32952&start=210
radek0228
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 19 stycznia 2011, o 20:11
Mod.tel.: innov8 8GB
FW: nigeria
    WindowsFirefox

Poprzednia strona

Powrót do Firmware S60v3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron