NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[N95] komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
Dział dotyczy następujących modeli telefonow:
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520

W tym dziale OBOWIĄZUJĄ tagi tematów!

komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez kris18 » 3 października 2009, o 16:10

Mam taki problem. Nie mogę połączyć swojej n95-1 z wifi. Mam wersję softu 31.0.017 a jak miałem poprzednią znaczy 21 itd to hulało. Wszystkei ustawienia są dobre ale gdy próbuję wejść na jakąś stronę to wyskakuje komunikat: Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę. Nie wiem o co w tym chodzi. Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio edytowano 3 października 2009, o 16:13 przez Magik, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Korekta tematu.Zapoznaj się z regulaminem punkt 2b i 2c.
kris18
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sierpnia 2009, o 19:29
Mod.tel.: N95-1
FW: 31.0.017
    WindowsXPSafari

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez Magik » 3 października 2009, o 16:13

Twój temat znajdował się w niewłaściwym dziale!
Następnym razem zostanie przeniesiony do kosza.
Prosimy o więcej uwagi.


Przenoszę do fw s60v3
Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Avatar użytkownika
Magik
Moderator
Moderator
 
Posty: 7312
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 07:48
Lokalizacja: Białystok
Mod.tel.: n900 BA N-GageQD SX1
    WindowsXPFirefox

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez grzegorz35 » 4 października 2009, o 21:12

sformatuj telefon.
grzegorz35
 
    WindowsVistaOpera

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez kris18 » 6 października 2009, o 22:08

grzegorz35 napisał(a):sformatuj telefon.


Niestety hard format nic nie dał nadal występuje ten sam błąd.
kris18
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sierpnia 2009, o 19:29
Mod.tel.: N95-1
FW: 31.0.017
    WindowsXPSafari

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez nemo333 » 6 października 2009, o 22:09

A karte pamięci sformatowałeś? Może tam siedzi aplikacja za to odpowiedzialna
Avatar użytkownika
nemo333
60%
60%
 
Posty: 577
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 13:31
Lokalizacja: Sosnowiec, Śląskie
    WindowsXPOpera

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez kris18 » 8 października 2009, o 21:16

nemo333 napisał(a):A karte pamięci sformatowałeś? Może tam siedzi aplikacja za to odpowiedzialna



Watpie, sprawdzałem tego neta bez włożonej karty i jest ten sam błąd.
kris18
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sierpnia 2009, o 19:29
Mod.tel.: N95-1
FW: 31.0.017
    WindowsXPSafari

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez kubatek94 » 11 października 2009, o 16:53

Witam. Najlepiej wejdz w menu, narzedzia, lacza, menadzer polaczen, aktywne polaczenia danych i tam musi byc wyswietlone polaczenie. I tam rozlacz to polaczenie i sprobuj wtedy czy wlan bedzie dzialac. Pozatym instalowales jakies aplikacje do wifi np. WeFi? Pozdrawiam
Avatar użytkownika
kubatek94
1%
1%
 
Posty: 7
Dołączył(a): 28 lutego 2009, o 14:05
Lokalizacja: Around The World
Mod.tel.: Nokia N95-1
FW: 31.0.017
    unknownOpera

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez kris18 » 14 października 2009, o 21:32

kubatek94 napisał(a):Witam. Najlepiej wejdz w menu, narzedzia, lacza, menadzer polaczen, aktywne polaczenia danych i tam musi byc wyswietlone polaczenie. I tam rozlacz to polaczenie i sprobuj wtedy czy wlan bedzie dzialac. Pozatym instalowales jakies aplikacje do wifi np. WeFi? Pozdrawiam



Instalowałem ale było odinstalowane a to może być przyczyną nie działania wifi?

-- 14 października 2009, o 21:37 --

Teraz pojawia mi się komunikat: połączenie niedostępne. Nie wiem co to może być.
kris18
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sierpnia 2009, o 19:29
Mod.tel.: N95-1
FW: 31.0.017
    WindowsXPSafari

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez zedix » 21 października 2009, o 15:55

Witam!
mam ten sam problem na noki E71, wczesniej wifi na pewno działało bo korzystałem, zmieniałem soft boxem, przez NSU, resetowałem, ale problem nadal pozostał. Telefon ma połączenie z wifi (wyswietla sie ikonka) ale tak jak by nie widzi tego połączenia... poradził sobie ktoś z tym??
zedix
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 21 października 2009, o 15:50
    WindowsXPFirefox

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez kris18 » 22 października 2009, o 20:23

zedix napisał(a):Witam!
mam ten sam problem na noki E71, wczesniej wifi na pewno działało bo korzystałem, zmieniałem soft boxem, przez NSU, resetowałem, ale problem nadal pozostał. Telefon ma połączenie z wifi (wyswietla sie ikonka) ale tak jak by nie widzi tego połączenia... poradził sobie ktoś z tym??


Niestety ja nadal się z tym męczę. Ale jeśli chodzi o n95 to prawdopodobnie wina softu nowego, lecz nie na wszystkich jest ten błąd.
kris18
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 20 sierpnia 2009, o 19:29
Mod.tel.: N95-1
FW: 31.0.017
    WindowsXPSafari

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez ksz6862 » 20 lutego 2010, o 20:21

Witam,
Borykałem się z tym samym problemem jednak go rozwiązałem.Telefon odebrałem dzisiaj z serwisu więc jest "czyściutki" i wgrałem od razu wersje 31.0.015 która mi namieszała z tym WiFi.Poniżej napisze Wam co u mnie pozmieniałem w ustawieniach i zaczęło normalnie działać, nie wiem czy to pomogło czy "N-ce" się odwidziało ale problem zniknął ;)
Menu > Narzędzia > Ustawienia > Telefon > Połączenia
WYSYŁANIE WŁ. ID: TAK (a miałem USTALA SIEĆ)
WYŚLIJ MOJE INTERNET. ID: TAK
POŁĄCZ.OCZEKUJĄCE: (PUSTE)
OCZEKUJĄCE POŁ. INTERN.: WŁĄCZONE (a miałem WYŁACZONE)
SYGNAŁ POŁ. INTERNET: WŁĄCZONE
DOMYSLNY TYP POŁĄCZ.: POŁĄCZENIE GŁOSOWE
ksz6862
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 lutego 2010, o 20:12
Mod.tel.: N95 8GB
    WindowsXPFirefox

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez m4rk » 26 marca 2010, o 21:27

Witam
Po aktualizacji firmware do 300.21.012 mam ten sam problem co autor tematu
Mam nokie e66 i jak probuje sie polaczyc z internetem przez jakikolwiek wlan wyskakuje mi komunikat :"Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" lub "polaczenie niedostepne" probowalem juz wszystkiego co zostalo napisane w tym temacie, lacznie z przywracaniem ustawien fabrycznych i formatem.
Jesli ktos jest mi w stanie pomoc to bardzo o to prosze, poniewaz dostep do internetu mialem tylko przez telefon i nie za bardzo mam czas, zeby poszukac samemu rozwiazania tego problemu.
Z gory dziekuje.
m4rk
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 26 marca 2010, o 21:13
Mod.tel.: e66
FW: 300.21.012
    WindowsVistaFirefox

Re: komunikat: "Połączenie wlan jest już aktywne. Zamknij je i ponów próbę" - o co chodzi?

Postprzez jacol2122 » 28 grudnia 2012, o 12:28

Witam

Od mniej więcej 4 miesięcy mam nokie n95 navigator kiedy próbuje wejść w internet przez WiFi wyskakuje mi komunikat: ,,Połączenie WLAN już aktywne zamknij je aby kontynuować..." lub ,,Połączenie niedostępne" robiłem wszystko co zostało wyżej wymienione i nic! Bardzo proszę o szybką pomoc z góry dziękuję

Pozdrawiam
jacol2122
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 28 grudnia 2012, o 12:22
Mod.tel.: n95
    WindowsXPSafari


Powrót do Firmware S60v3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron