NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[E50] Błąd przy zmianie firmware w Phoenix

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
Dział dotyczy następujących modeli telefonow:
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520

W tym dziale OBOWIĄZUJĄ tagi tematów!

Błąd przy zmianie firmware w Phoenix

Postprzez le1t00 » 2 czerwca 2012, o 15:32

Witam, dostałem Nokię e50-1 od kolegi i na nieszczęście miała softa orange, które postanowiłem czym prędzej zmienić.
Pobrałem Phoenixa, znalazłem PC
Kod: Zaznacz cały
0542430  RM-170 POLAND METAL BLACK

i przy wgrywaniu na telefonie pojawił się napis Test Mode, a Phoenix się wykrzaczył i wyłączył.
Od tej pory telefon nie chce sie włączyć, a przy Refubrish ciągle wyskakuje info, że nie może wprowadzić telefonu w tryb flash mode.

W Nokia Fuse wyskakuje informacja product in flash mode jednak po sekundzie lub 2 znika.

Przy okazji dodam, że mój system to WIN7 x64.

Macie jakąś radę jak postawić na nogi ową nokię bo obecnie jestem bez telefonu co troszkę boli mnie?
le1t00
1%
1%
 
Posty: 10
Dołączył(a): 15 grudnia 2007, o 23:37
    WindowsSafari

Re: Błąd przy zmianie firmware w Phoenix

Postprzez nismo » 2 czerwca 2012, o 18:37

le1t00, próbowałeś przy wyłączonym telefonie w trybie dead wgrywać oprogramowanie w Phoenix?
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsFirefox

Re: Błąd przy zmianie firmware w Phoenix

Postprzez le1t00 » 3 czerwca 2012, o 01:46

wyłączonym? W sensie, że podłączonym do kompa bez włączania telefonu? Jasne, że tak.
Ciągle jest to samo i już bolała mnie ręka od podłączania i rozłączania telefonu

edit1:
-(no connection na wyłączonym telefonie): Włączyłem Phoenixa -> File-> Open Product -> RM-170 -> Flashing -> Firmware Update -> Dead phone USB flashing i Refubrish

W wyniku tego ciągle chciało abym rozłączał i podłączał telefon.

-(connection na USB na wyłączonym telefonie): Włączyłem Phoenixa -> File-> Open Product -> RM-170 -> Flashing -> Firmware Update -> Refubrish

W wyniku tego wyskoczyło:
Kod: Zaznacz cały
ERROR: Unable to detect device 0x8401F145. Check USB connection
ERROR: Failed to set phone to flashmode


-(no connection i telefon po power on(w connection i fuse figuruje jako product in flash mode)): Włączyłem Phoenixa -> File-> Open Product -> RM-170 -> Flashing -> Firmware Update -> Dead phone USB flashing i Refubrish

To natomiast dało mi dzwięk podłączenia urządzenia do systemu i po chwili rozłączeniu, a Phoenix:
Kod: Zaznacz cały
ERROR: Failed to set phone to flashmode
le1t00
1%
1%
 
Posty: 10
Dołączył(a): 15 grudnia 2007, o 23:37
    WindowsSafari


Powrót do Firmware S60v3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron