NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[N96] Nie włącza się

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
Dział dotyczy następujących modeli telefonow:
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520

W tym dziale OBOWIĄZUJĄ tagi tematów!

[N96] Nie włącza się

Postprzez wojtas385 » 11 lipca 2012, o 20:40

Witam, no więc mam problem ze swoim szrotem. Generalnie, nie zależy Mi zbytnio na ratowaniu go ze względu na to iż i tak używam innego telefonu a ten już od dłuższego czasu służył Mi wyłącznie za nośnik danych, zdjęć oraz muzyki. I właśnie z jakiś tydzień temu padł. A dokładniej tel rozładował się całkowicie podczas puszczania radia z głośników, więc po powrocie do domu podłączyłem go do ładowarki i wszystko było w porządku do czasu gdy po naładowaniu odłączyłem go i chciałem coś sprawdzić, wtedy się zawiesił (żadna nowość w tym szajsie, a mam go już od ponad 2 lat :) ) więc wyciągnąłem baterię jak zwykle ponownie ją włożyłem i właśnie tu zaczął się problem, tel się włącza do napisu NOKIA napis jest wyświetlony przez około 4-5sekund i się resetuje i tak w kółko aż do wyczerpania baterii :) Soft jest najnowszy tj. V30.coś tam. Czy jest jakiś domowy sposób aby go postawić nie tracąc przy tym danych zapisanych w pamięci masowej? Pamiętam, że kiedyś stawiałem niejakim Phoenix'em N95-1 i wyszło Mi to bez problemu, jednak nie pamiętam skąd ściągałem paczkę z softami. Nie chce się z nią bujać po serwisach i ładować w nią kolejną kasę a poza tym wstyd się z nią gdziekolwiek pokazać, ponieważ slider lata jak kot z pęcherzem i poodpadały Mi wszystkie przyciski z górnej części slidera, tj wszystkie które otaczają klawisz nawigacyjny :rotfl: . Tym bardziej nie chcę tego robić jeśli i tak utracił bym wszystkie interesujące Mnie dokumenty. Czy jest jakaś możliwość poruszenia tego plastikowego kloca? :)

Z góry dziękuję za pomoc :)
wojtas385
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 kwietnia 2009, o 01:06
Mod.tel.: N96-1
FW: V20.050
    WindowsXPFirefox

Re: [N96] Nie włącza się

Postprzez 321dario » 12 lipca 2012, o 10:06

no raczej nie :kwasny:
Avatar użytkownika
321dario
60%
60%
 
Posty: 724
Dołączył(a): 2 sierpnia 2007, o 12:00
Mod.tel.: nokia 808
FW: v113......
    WindowsXPSafari

Re: [N96] Nie włącza się

Postprzez nemo333 » 12 lipca 2012, o 17:33

Jeśli masz na pamięci masowej to zwykły Hard Format powinien pomóc. Jeśli na pamięci telefonu to raczej nie ma szans odzyskać
Pozdrawiam, nemo333
Avatar użytkownika
nemo333
60%
60%
 
Posty: 577
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 13:31
Lokalizacja: Sosnowiec, Śląskie
    WindowsSafari


Powrót do Firmware S60v3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron