NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

jak wydostać z Nokii e50 temat OM - "Orange Menu"?

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v3.
Dział dotyczy następujących modeli telefonow:
S60v3: Nokia 3250, 5500, 5700, E50, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N71, N73, N75, N76, N77, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, 6110, 6120, 6290, N95, N95-8GB, Samsung SGH-i520

W tym dziale OBOWIĄZUJĄ tagi tematów!

jak wydostać z Nokii e50 temat OM - "Orange Menu"?

Postprzez covo » 21 lipca 2012, o 19:18

to może zaskakujące, bowiem było na temat-aplikacji "Orange Menu" dużo narzekań, ale ja w swoim tel. nokia e50 bardzo sie do tego tematu-aplikacji przyzwyczaiłem, poręczne to jest, chciałbym w innej nokii także ten temat mieć. Problem w tym, że ten "nowy" tel pochodzi od plusa i nie ma "Orange menu".

stad pytanie:

w jaki sposób z nokii e50, z brandowanym firmware (od orange), wydostać - może jako plik *.sis? - temat/aplikację Orange Menu, tak, by dało się OM zainstalować jako aplikację w innym telefonie?

dzieki za wszelakie podpowiedzi.
covo
1%
1%
 
Posty: 14
Dołączył(a): 21 lipca 2012, o 19:04
Mod.tel.: nokia e50
FW: 07 36.0
    WindowsXPOpera

Re: jak wydostać z Nokii e50 temat OM - "Orange Menu"?

Postprzez nemo333 » 26 lipca 2012, o 13:08

Nie da się raczej tego wydobyć, jak koniecznie chcesz Orange Menu to musisz wgrać ich brandowany soft.
Pozdrawiam, nemo333
Avatar użytkownika
nemo333
60%
60%
 
Posty: 577
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 13:31
Lokalizacja: Sosnowiec, Śląskie
    WindowsSafari

Re: jak wydostać z Nokii e50 temat OM - "Orange Menu"?

Postprzez covo » 26 lipca 2012, o 19:41

nemo333 napisał(a):Nie da się raczej tego wydobyć, jak koniecznie chcesz Orange Menu to musisz wgrać ich brandowany soft.

1.
z tym, że żeby jasne było o co mi chodzi:
nokia z orange daje mozliwosc wyboru (w opcjach): albo temat/grafika natywna nokii (i tylko to mam w nowym tel.), albo temat zdłubany w orange i oba tematy są jakos zaszyte w orangowym oprogramowaniu telefonu.
Chodzi mi o wydostanie tego "orangowego" tematu i przeniesienie do nowego telefonu jako pliku *.sis. Nie przeniesienie calego oprogramowania/firmware z orange, ale tylko tematu "orangowego".

2.
piszesz, że tylko wgranie brandowanego orangowego softu jest wyjsciem.
Na 100% tylko ta metoda?
2a.
OK, to jak to wykonac majac tel z takim brandowanym firmware od orange i aby w tel. na ktory ten firmware przeniose nie byl zalozony simlock, skoro zrodlowy-orangowy tel wlasnie ma simlock, a docelowy tel nie ma simlocka.
covo
1%
1%
 
Posty: 14
Dołączył(a): 21 lipca 2012, o 19:04
Mod.tel.: nokia e50
FW: 07 36.0
    WindowsXPOpera

Re: jak wydostać z Nokii e50 temat OM - "Orange Menu"?

Postprzez nemo333 » 27 lipca 2012, o 14:17

z tym, że żeby jasne było o co mi chodzi:
nokia z orange daje mozliwosc wyboru (w opcjach): albo temat/grafika natywna nokii (i tylko to mam w nowym tel.), albo temat zdłubany w orange i oba tematy są jakos zaszyte w orangowym oprogramowaniu telefonu.
Chodzi mi o wydostanie tego "orangowego" tematu i przeniesienie do nowego telefonu jako pliku *.sis. Nie przeniesienie calego oprogramowania/firmware z orange, ale tylko tematu "orangowego".


Znaczy chodzi ci tylko o oryginalny motyw? Bez trybu gotowości Orange?
viewtopic.php?f=32&t=21748&start=360#p450446 Tutaj wrzucałem go.
piszesz, że tylko wgranie brandowanego orangowego softu jest wyjsciem.
Na 100% tylko ta metoda?
2a.
OK, to jak to wykonac majac tel z takim brandowanym firmware od orange i aby w tel. na ktory ten firmware przeniose nie byl zalozony simlock, skoro zrodlowy-orangowy tel wlasnie ma simlock, a docelowy tel nie ma simlocka.


Simlock a brandowany soft to 2 rózne rzeczy - nie można założyć simlocka wgraniem softu od operatora.
Pozdrawiam, nemo333
Avatar użytkownika
nemo333
60%
60%
 
Posty: 577
Dołączył(a): 15 listopada 2008, o 13:31
Lokalizacja: Sosnowiec, Śląskie
    WindowsSafari

Re: jak wydostać z Nokii e50 temat OM - "Orange Menu"?

Postprzez covo » 27 lipca 2012, o 18:41

nemo333 napisał(a): Znaczy chodzi ci tylko o oryginalny motyw? Bez trybu gotowości Orange?
viewtopic.php?f=32&t=21748&start=360#p450446 Tutaj wrzucałem go.

wchodze na te strone zalogowany, klikam w Twoj link do pobrania, daje komunikat,ze nie mam uprawnien do pobrania pliku, patrze - jeste wylogowany (dlaczego?), loguje sie i jako zalogowany sciagam plik od Ciebie - jest uszkodzony, ale zaraz znow probuje sciagnac, dostaje info,ze nie mam uprawnien, patrze - jestem wylogowany, loguje sie, sciagam - znow zip uszkodzony, chce sciagnac inny z tej strony (dla proby, czy bedzie ok), znow mam info,ze nie mam uprawnien, znow loguje sie (!), sciagam ten inny plik, jest ok, wiec probuje plik od Ciebie sciagnac - znow musze sie zalogowac, znow plik uszkodzony.
Najogolniej:
cos mi sie zdaje, ze forum moze i pomocne, ale - po pierwsze - i czekanie na zatwierdzenie posta jest absurdalne, szalenie utrudnia uzyskanie pomocy w godziwym czasie, szybko, w koncu ile mozna czekac..., to absolutnie niezwykla metoda pracy forum, niezwykla :), i do tego to bez sensu wylogowywanie przy probie sciagniecia zip-a.
No i sam plik zip moze jest po prostu uszkodzony... W koncu ten inny plik sciagnal sie jako dobry...
covo
1%
1%
 
Posty: 14
Dołączył(a): 21 lipca 2012, o 19:04
Mod.tel.: nokia e50
FW: 07 36.0
    WindowsXPOpera

Re: jak wydostać z Nokii e50 temat OM - "Orange Menu"?

Postprzez covo » 28 lipca 2012, o 16:26

nemo333 napisał(a):Znaczy chodzi ci tylko o oryginalny motyw? Bez trybu gotowości Orange?
viewtopic.php?f=32&t=21748&start=360#p450446 Tutaj wrzucałem go.

czy moglbys podeslac mi ten plik na moj adres @ (poslalem z forum mail do Ciebie z adresem do mnie), mam klopoty ze sciagnieciem z podanej www (jakos nie widze posta w tej sprawie ode mnie tutaj,a napisalem...)
dzieki.

-- 31 lipca 2012, o 17:58 --

nemo333 napisał(a): Znaczy chodzi ci tylko o oryginalny motyw? Bez trybu gotowości Orange?

b.dzieki, udalo sie sciagnac zip-a.
no wiec mam (pomijam luzem jpg-i, ktorych rola polega na tym, że moga byc tlem-pulpitem na lcd) : katalog "E50 orange", w nim podkatalog "import", w nim podkatalogi - "101f84b9", "200016FF", "A00002BB".

Gdzies tutaj wyczytalem, że: "Jeśli po rozpakowaniu nie mamy pliku SIS, tylko folder z plikami to rozpakowany folder kopiujemy do następującej lokalizacji na telefonie - X:/Private/10207114/import".

Jak wykonac powyzsze?
Nie wiem. Ale probuje:

odpalam Nokia PC Suite, podlaczam e50 przez usb i w TOTAL COMMANDERZE widze:
katalog - "Nokia e50"
w nim - katalog C:\
w nim - katalog "Data"
w nim: katalogi Document, Images, Games,Installs, Others, Sounds, Videos

Nie mam katalogu Private i tym samym w/w struktury /Private/10207114/import (pewnie do tego import nalezy wklepac caly import, ktory podeslales...)
No to cos usiluje wykonac...: w C:\ nie daje sie zalozyc struktura /Private/10207114/import , wiec tworze to recznie w katalogu Data i do Import pustego wklepuje "101f84b9", "200016FF", "A00002BB".

Nastepnie standardowo, przez klawiszologie w e50 wedruje do "Tematy" i... nie ma motywu zadnego nowego, nadal jest tylko motyw "Nokia", czyli nie udalo sie.

Co robie nie tak? Inaczej: jak to z sukcesem wykonac? :)

-- 2 sierpnia 2012, o 13:37 --

nemo333 napisał(a):viewtopic.php?f=32&t=21748&start=360#p450446 Tutaj wrzucałem go

nemo - mozesz odpowiedziec na moj mail ku Tobie? poslalem, w miare dokladnie opisalem, mam klopot z wgraniem tego co udalo mi sie w koncu sciagnac (btw: zmienilem Tcommander na x-plore)

moderatorzy drodzy: kurcze z forum nie da sie korzystac, w ogole; czekam po pare dni na zatwierdzenie postow, a ostatni, do nemo, nawet tutaj nie widnieje... Dajecie do zrozumienia ludziom,zeby zjezdzac na dwa inne fora...? o co chodzi? rozwiazuje tutaj prosty problem od paru dni.
covo
1%
1%
 
Posty: 14
Dołączył(a): 21 lipca 2012, o 19:04
Mod.tel.: nokia e50
FW: 07 36.0
    WindowsXPOpera


Powrót do Firmware S60v3

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron