NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Nokia N70 - pasek menu na pulpicie

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v1/2.
S60v1: Nokia 7650, 3600, 3620, 3650, 3660, N-Gage, N-Gage QD, Sendo X, Siemens SX1
S60v2: Nokia 6600, 3230, 6260, 6620, 6670, 7610, 6630, 6680, 6681, 6682, N70, N72, N90, Panasonic X700, X800, Samsung SGH-D720, SGH-D730.
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v1/2.
Dział dotyczy następujących modeli telefonow:
S60v1: Nokia 7650, 3600, 3620, 3650, 3660, N-Gage, N-Gage QD, Sendo X, Siemens SX1
S60v2: Nokia 6600, 3230, 6260, 6620, 6670, 7610, 6630, 6680, 6681, 6682, N70, N72, N90, Panasonic X700, X800, Samsung SGH-D720, SGH-D730.

W tym dziale OBOWIĄZUJĄ tagi tematów!

Nokia N70 - pasek menu na pulpicie

Postprzez reval » 12 października 2010, o 09:10

Witajcie

Jestem szczęśliwym użytkownikiem Nokii N70 ale nie daje mi spokoju jeden gadżet który ma kumpel w tym telefonie...ja mam fonik z Orange (z ohydnym menu Orange), on ma w innej sieci (nie ma softa operatora). Mianowicie chodzi o ten pasek:
http://img841.imageshack.us/img841/6840/n70all.jpg
U mnie wygląda to niestety tak:
http://img837.imageshack.us/img837/9213/1275395335971684523noki.jpg
Jak można wywołać ten pasek na pulpit? Proszę o pomoc
reval
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 października 2010, o 08:45
Mod.tel.: N70
    WindowsXPFirefox

Re: Nokia N70 - pasek menu na pulpicie

Postprzez Magik » 12 października 2010, o 09:24

Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Avatar użytkownika
Magik
Moderator
Moderator
 
Posty: 7312
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 07:48
Lokalizacja: Białystok
Mod.tel.: n900 BA N-GageQD SX1
    WindowsFirefox

Re: Nokia N70 - pasek menu na pulpicie

Postprzez nismo » 12 października 2010, o 09:40

Twój temat znajdował się w niewłaściwym dziale!
Następnym razem zostanie przeniesiony do kosza.
Prosimy o więcej uwagi.
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsXPFirefox

Re: Nokia N70 - pasek menu na pulpicie

Postprzez reval » 12 października 2010, o 19:20

Niestety nie działa, mam tylko Ekran Główny Orange...albo nic...metoda opisana tutaj: http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?t=2480 nie działa u mnie niestety...soft się zaktualizował ale ustrojstwo Orange zostało :(
reval
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 października 2010, o 08:45
Mod.tel.: N70
    LinuxFirefox

Re: Nokia N70 - pasek menu na pulpicie

Postprzez Magik » 12 października 2010, o 19:57

nie działa u mnie niestety...soft się zaktualizował ale ustrojstwo Orange zostało


Zmieniłeś Product Code w nss na sam polski?
Na samym dole pierwszego postu w tamtym temacie masz spis PC.
Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Avatar użytkownika
Magik
Moderator
Moderator
 
Posty: 7312
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 07:48
Lokalizacja: Białystok
Mod.tel.: n900 BA N-GageQD SX1
    WindowsFirefox

Re: Nokia N70 - pasek menu na pulpicie

Postprzez reval » 13 października 2010, o 07:59

Tak...dlatego zdziwiłem się że nie poszło...czytałem gdzieś, że ta metoda działa na tylko na N70 w standardowej wersji i na MusicEdition już nie pójdzie... a ja mam MusicEdition
reval
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 października 2010, o 08:45
Mod.tel.: N70
    WindowsXPFirefox

Re: Nokia N70 - pasek menu na pulpicie

Postprzez nismo » 13 października 2010, o 09:11

reval, jeżeli zmieniłeś product code i zaktualizowałeś telefon to wszystko powinno być ok. Podaj jeszcze dla pewności, który kod wpisałeś w nss.
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsXPFirefox

Re: Nokia N70 - pasek menu na pulpicie

Postprzez reval » 13 października 2010, o 10:55

0539229 - taki wpisałem. Czy istnieje jakiś niebrandowy soft do N70, który można sobie ściągnąć? Ja póki co takiego nie znalazłem, prócz tego co się z automatu ściąga przez NSU, a to brandowany soft :(
reval
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 października 2010, o 08:45
Mod.tel.: N70
    WindowsXPFirefox

Re: Nokia N70 - pasek menu na pulpicie

Postprzez ufoman » 13 października 2010, o 13:09

Upewnij się, że PC się zmienił. Spróbuj też przeinstalować NSU (albo zainstalować NSU3 z Nokia Labs, instaluje się obok starej wersji).
Avatar użytkownika
ufoman
20%
20%
 
Posty: 63
Dołączył(a): 2 stycznia 2007, o 16:32
Lokalizacja: Firlej/Łódź
Mod.tel.: 5530XM blue
FW: 32.0.007
    WindowsSafari


Powrót do Firmware S60v1/2

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość