Hosting sponsoruje: ![]() GRIN3 - polskie fonty Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com OpenMobile on Facebook
|
[UIQv3] Garmin Mobile XTRe: [UIQv3] Garmin Mobile XTmólbym prosic o porównanie tego z n73? jesli ktos uzywał garmina w n73 i w p1 moze zauwazył jakies róznice?
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XTPozycja na mapie przesunieta jest o ok 500m w kierunku poludniowo zachodnim, w stosunku do faktycznego polozenia GPS
z FAQ garmina pod s60
Niestety w wersji "GarminMobileXTforSymbianUIQ3.0_41020" nie ma opcji "Użyj dołączonego GPS" ![]() Moja konfiguracja SE W950 z UIQ3 + GPS Qstarz gt-q818 na chipie MTK Garmin Mobile XT for Symbian UIQ3 4 10 20 mapy baza: GarminMobileXTFreeBasemap_4xxxx + Polska GPmapa_2008.1 Czy jest jakis sposob na to zeby GPS wskazywal faktyczna pozycje na mapie? ![]()
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XTWłącz główne menu w telefonie ->narzędzia->panel sterowania->urządzenie->formaty numeryczne->i sprawdz co masz zaznaczone w opcji "symbol dziesietny" jeżeli masz ","(przecinek) to zmien na "." (kropke) następnie uruchom ponownie telefon odpal Garmina i sprawdz.
Pozdrawiam
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XT
Działa! ![]() Wielkie dzięki. Sam bym na to nigdy nie wpadł. ![]() BTW Ten trik powinien być opisany w FAQ.
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XTWitam.
Mam zainstalowanego na SE W950i Garmin Mobile XT i działa bardzo fajnie. Ale chodzi mi o wyszukiwanie mniejszych miejscowości. Np. nie może znaleść miejscowości Szadułki i Rębiechowo obie koło Gdańska. Czy też macie takie problemy? Mam wgraną najnowszą wersję map. Jeśli ktoś mógłby sprawdzić u siebie będę wdzięczny.
Garmin ma to dziwnie rozwiązane.A mianowicie: Jeśli chcesz znaleźć mniejsze miejscowości to musisz po kliknięciu przycisku "Dokąd?" wybrać zamiast "Adresy" pozycję "Miasta" i wtedy znajdzie małe miejscowości, choć wg moich doświadczeń i tak czaem zdarza mu się nie znaleźć jakiejś małej mieściny, ale to rzadko.Osobiście wolałbym aby wyszukiwanie było rozwiązane tak jak ma to miejsce w TomTomie, ale cóż każdy z nich ma swe wady i zalety dlatego ja używam obu i jestem zadowolony. Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi :-)
Dziwnie, ale logicznie. W Adresy musisz wpisać adres (ulicę), aby nawigować, ale są tam tylko miasta, których plany są na mapie. Natomiast za pomocą opcji Miasta znajdziesz i duże i małe mieściny, a Garmin poprowadzi Cię do centrum. Fakt, że mogli to połączyć, wtedy nie trzeba by było szukać najpierw w jednej opcji, a później drugiej jeśli chcemy trafić pod konkretny adres, a nie wiemy czy Garmin ma plan tego miasta czy nie. Pozdrawiam, Bo$s
http://siepomaga.pl/s/klikaj - kliknij! Pomożesz. ~ Rozkładówki Playboy'a ~ Szukaj ~ FAQ ~ Dlaczego mój temat został usunięty/zamknięty? ~
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XTDzięki za pomoc.
Jak narazie Garmin góruje nad innymi pokryciem polski. Ale miejscowości Szadułki nie ma. Za to jest mała wioch gdzie mieszkają moi teściowie i prędzej bym się spodziewał że jej nie znajdę niż Szadułek która jest przy obwodnicy trójmiasta. No ale i tak jest Super. Bo przecież 99% to nie 100% ![]()
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XTUkazała się nowa wersja Garmina na S60v3 , czy wiadomo już coś o ukazaniu się nowej 4.20.00 na UIQ???
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XTwitam po raz pierwszy na tym forum.
zainstalowałem garmina 4.10.80 na p1 z basemap oraz gpmap 2008pl i wszystko hula bez zstrzerzeń. jednakże dogranej ostatnio mapy nt 2008 europe za pomocą mapsource'a nie widzi. próbowałem nazywać pliki GMAPSUPP.IMG oraz GMAPSUP.UNL z 1(jedynką) oraz 2(dwójką) i nic nie pomaga. garmin xt jej nie widzi ![]() pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XTWitam mam Gamrina XT najnowsza wersje i najnowsza mape 4.20 (nokia n73) wszystko bylo by pieknie gdyby nie to ze roznica w pozycji prawdziwej to jakies 300 metrow czy jest jakies rozwiazanie na to by dobrze wskazywal mam odbiornik gps pentagrama 3105 przelaczenie na wbudowany gps nic nie zmienia nadal pokazuje bledna pozycje. prosze o pomoc.
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XTJest juz nowa wersja Garmina XT o symbolu 5.00.00 do pobrania ze stronki producenta
https://buy.garmin.com/shop/store/downl ... &pID=11413
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XTPróbował już ktoś ver. 5 ???
U mnie na P1i bardzo ladzie smiga.Trzeba tylko skopiowac glosy ze starszej wersji.
Re: [UIQv3] Garmin Mobile XTWystarczy tez zrobic aktualizacje z wersji 4.x.
Co do stabilnosci to na mojej P1 zdaza sie programowi wysypac z bledem albo calkiem zawiesic system. Podobnie mialem z wersjami 4.10.x natomiast na 4.20.x tego problemu nie zauwazylem.