NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[S60v3] OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Dział poświęcony platformie N-Gage 2.0

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez Wojtaz » 18 listopada 2008, o 22:53

Korus, a wcisnąć zielona słuchawkę, a potem vol up etc? Bo tak powinno być ok...
Avatar użytkownika
Wojtaz
80%
80%
 
Posty: 1440
Dołączył(a): 15 lipca 2008, o 10:50
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: E52
FW: 052.003
    WindowsXPFirefox

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez MichałTUR » 18 listopada 2008, o 22:55

Korus, to dawaj na odwrót te przyciski. Przypisz je odwrotnie. Ja raz też się pomyliłem i nie działało ale spróbowałem zamienić oryginal key i maps to i zadziałało dobrze :ok:
Wciąż mamy wiele do zyskania, a do stracenia wszystko.
Avatar użytkownika
MichałTUR
70%
70%
 
Posty: 891
Dołączył(a): 10 sierpnia 2007, o 00:26
Lokalizacja: Lubliniec
Mod.tel.: Nokia n82
FW: 20.0.062
    WindowsXPFirefox

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez Korus » 18 listopada 2008, o 22:56

Dobra działa :) dzięki michał :)
Avatar użytkownika
Korus
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 18 listopada 2008, o 18:07
Mod.tel.: N73
FW: 4.0735.3.0
    WindowsXPFirefox

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez danny » 21 listopada 2008, o 02:43

mnie tylko denerwuje to że po restarcie telefonu mapowanie mi się samo włącza i zanim mogę zacząć normalnie używa telefonu muszę wejść i kliknąć kill daemon...

Mam odwrotny problem. Nie włącza mi się mapowanie (na samym początku działalo) - Nokia 6650 fold. Zrobiłem sobie nową mapę, gdzie wyłączyłem przyciski regulacji głośności. Ustawiłem to jako domyślne działanie dla AllAps. Po włączeniu telefonu mapowanie nie działa (jest ustawione boot on start), gdy wejdę w MagicKey i wyjdę to mapowanie działa przez jakiś czas i znów zanika (możliwe, że po tym jak ktoś zadzwoni o mnie, ale nie dam głowy) i tak w kółko Macieju.
A muszę to mieć, bo http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=63&t=29293
Avatar użytkownika
danny
1%
1%
 
Posty: 7
Dołączył(a): 28 września 2008, o 13:48
Mod.tel.: 6650 fold
    WindowsXPSafari

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez Wojtaz » 23 listopada 2008, o 17:14

Witajcie.
Dzisiaj na E51 zacząłem grać w Fifę 08 :cwaniak:
Standardowo jest tak:
Strzał - 0
Sprint - 5
Podanie - "ok"

przemapowałem na:
VolumeUP - strzał
Wybieranie głosowe - sprint
VolumeDOWN - podanie

i jest ok ;]
Avatar użytkownika
Wojtaz
80%
80%
 
Posty: 1440
Dołączył(a): 15 lipca 2008, o 10:50
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: E52
FW: 052.003
    WindowsXPFirefox

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez tumich » 19 lutego 2009, o 14:45

Mam problem. Jestem zielony w sprawie z programowaniem tych klawiszy. Ściągnąłem sobie magic key. Nie wiem co mam dalej zrobić. Niech ktoś mi wytłumaczy jak mam ustawić pod nokie n95. Najlepiej by było żeby mi ustawił jakiś gracz pod swoje sterowanie.
Avatar użytkownika
tumich
40%
40%
 
Posty: 215
Dołączył(a): 13 lutego 2009, o 20:22
Lokalizacja: Polska
Mod.tel.: N96 N82 Wave N97
FW: cracked
    unknownOpera

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez MichałTUR » 19 lutego 2009, o 19:07

tumich, dokładny opis jak co zrobić jest zrobiony prze mnie w pierwszym poście, więc nie widzę sensu żeby go znowu tu kopiować. Może napisz czego konkretnie nie potrafisz ustawić to Ci pomogę...
Wciąż mamy wiele do zyskania, a do stracenia wszystko.
Avatar użytkownika
MichałTUR
70%
70%
 
Posty: 891
Dołączył(a): 10 sierpnia 2007, o 00:26
Lokalizacja: Lubliniec
Mod.tel.: Nokia n82
FW: 20.0.062
    WindowsXPFirefox

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez tumich » 20 lutego 2009, o 01:05

Ok. Mianowicie ustawiłem wszystko tak jak pisałes i nie działa magic key. Może wytłumacz mi jak mam to wpisać do key map list ciągiem czy w inny sposób z przecinkani i nawiasami? Jak dodałem i wyłączyłem i nacisnąłem np. Ołówek to nie było reakcji żadnej. Mam złamanego softa jak by co. Mam jeszcze pytanie czy mogę zgrać gry n gage przez czytnik kard? Mam zepsuty kabel :(
Avatar użytkownika
tumich
40%
40%
 
Posty: 215
Dołączył(a): 13 lutego 2009, o 20:22
Lokalizacja: Polska
Mod.tel.: N96 N82 Wave N97
FW: cracked
    unknownOpera

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez wielku » 19 marca 2009, o 19:32

mógłbyś podać czy da się przypisać na klawisze z pilota do n73 typu AD-41 da się przypisać jeżeli tak to podaj jak one się nazywają w magickeyu
wielku
1%
1%
 
Posty: 2
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 00:19
    WindowsXPFirefox

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez MichałTUR » 19 marca 2009, o 23:08

wielku nie można przypisywać klawiszy z pilota niestety :( próbowałem kiedyś to zrobić, ale po naciśnięciu zielonej słuchawki a potem klawisza na pilocie, magickey pozostawał bez reakcji...
Wciąż mamy wiele do zyskania, a do stracenia wszystko.
Avatar użytkownika
MichałTUR
70%
70%
 
Posty: 891
Dołączył(a): 10 sierpnia 2007, o 00:26
Lokalizacja: Lubliniec
Mod.tel.: Nokia n82
FW: 20.0.062
    unknownOpera

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez Szefof » 5 kwietnia 2009, o 13:28

A jak przemapowac przycisk play/pause, stop, i do tyłu piosenka? Chciałem wykorzystac to do gry w Liero ale jakoś nie umiem znaleźc odpowiedników tych przycisków w tej liście.
Avatar użytkownika
Szefof
30%
30%
 
Posty: 118
Dołączył(a): 16 maja 2008, o 22:10
Mod.tel.: iPhone 2g
FW: 3.0.1 JB
    unknownunknown

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez 123jarek » 5 kwietnia 2009, o 14:37

Szefof, naciśnij najpierw zieloną słuchawkę, a potem klawisz który chcesz zmapować - automatycznie ci wykryję. Zresztą wystarczyło przeczytać kilka postów wyżej, wszystko jest już opisane...
Avatar użytkownika
123jarek
50%
50%
 
Posty: 394
Dołączył(a): 23 maja 2007, o 21:36
Lokalizacja: Gdańsk
Mod.tel.: HTC magic
FW: Cyanogen
    unknownunknown

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez zagiell » 6 kwietnia 2009, o 09:27

A czy będzie to działało w Fifie 09? bo jak chcę zmienic sterowanie w grze, to do wyboru mam tylko 2 przyciski odpowiadające za strzał i podanie. Gdzie zmienia się pozostałe?
Dodam, że przyciski ustawiłem tak jak autor wątku.
Avatar użytkownika
zagiell
50%
50%
 
Posty: 406
Dołączył(a): 21 grudnia 2008, o 01:54
Mod.tel.: Nokia N95-2 8GB
FW: 31.0.015
    unknownunknown

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez MichałTUR » 6 kwietnia 2009, o 22:51

zagiell na fife 09 już nic nie poradzisz niestety :( głupie ea odebrało nam możliwości lepszej konfiguracji sterowania upraszczając je do minimum... Bardzo nad tym ubolewałem swego czasu kiedy kupiłem tą 09 i się bardzo zawiodłem :wstyd:
Wciąż mamy wiele do zyskania, a do stracenia wszystko.
Avatar użytkownika
MichałTUR
70%
70%
 
Posty: 891
Dołączył(a): 10 sierpnia 2007, o 00:26
Lokalizacja: Lubliniec
Mod.tel.: Nokia n82
FW: 20.0.062
    unknownOpera

Re: OPDA MagicKey - Granie 4 klawiszami multimedialnymi

Postprzez zagiell » 6 kwietnia 2009, o 23:30

No faktycznie przegięli :/ Teraz sprawdzałem przed chwilą i możliwość sterowania 2 guzikami plus możliwość biegania strzałkami kierunkowymi... Porażka... :wstyd:
Avatar użytkownika
zagiell
50%
50%
 
Posty: 406
Dołączył(a): 21 grudnia 2008, o 01:54
Mod.tel.: Nokia N95-2 8GB
FW: 31.0.015
    WindowsXPFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do N-Gage 2.0

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron