NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Dział poświęcony platformie N-Gage 2.0

[e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez 666cin » 2 sierpnia 2009, o 20:34

Witam!

Przeczytalem w zwiazku z tym tematem wiele wątków i żaden nie spowodował rozwiązania mojego problemu. Tak więc proszę o pomoc.

Posiadam E63 zhackowaną hellOXem 1.03 i fw 110.21.006. Wszystkie aplikacje da się instalować bez problemowo.
W RomPatcherze nie działa mi opcja disable caps, tj po kliknieciu na nią nic sie nie dzieje.

Instaluje zgodnie z opisami aplikacje N-gage, potem n-gage autostart i na koncu dogrywam plik *.txt ze zmieniona rozdzielczoscia.
Instaluje gry n-gage przez pc-suit, a potem instaluje je bezposrednio przez te aplikacje n-gage w telefonie.

Niezależnie od tego jaka to gra, zawsze wywala mi błąd Kern-Exec 3 lub User-Exec 3...

Jak się tego pozbyć? I sprawić aby moja nk zaczęła przetwarzac te przeklęte gry:)?
666cin
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 17 października 2007, o 15:27
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez Wojtaz » 2 sierpnia 2009, o 20:57

Włącz zabezpieczenia telefonu.
Avatar użytkownika
Wojtaz
80%
80%
 
Posty: 1440
Dołączył(a): 15 lipca 2008, o 10:50
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: E52
FW: 052.003
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez 666cin » 2 sierpnia 2009, o 21:28

Jak? Skoro nie działa mi opcja disable/enable caps?
666cin
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 17 października 2007, o 15:27
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez Wojtaz » 2 sierpnia 2009, o 21:54

To może masz open4all? ;)
Formatowałeś telefon przez instalacją N-Gage? Restartowałeś telefon przed próbą grania?
Avatar użytkownika
Wojtaz
80%
80%
 
Posty: 1440
Dołączył(a): 15 lipca 2008, o 10:50
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: E52
FW: 052.003
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez 666cin » 2 sierpnia 2009, o 21:59

open4all uruchomiony i nic.
telefon oczywiscie restartowalem przed próbą grania.
Jedynie w gre wchodzi format ktorego jeszcze nie robilem;)
666cin
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 17 października 2007, o 15:27
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez Wojtaz » 2 sierpnia 2009, o 22:00

open4all uruchomiony i nic.

więc go wyłącz
Avatar użytkownika
Wojtaz
80%
80%
 
Posty: 1440
Dołączył(a): 15 lipca 2008, o 10:50
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: E52
FW: 052.003
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez 666cin » 2 sierpnia 2009, o 22:36

jak jest wylaczony to tez bez zmian. jutro zrobie format i napisze co to dalo.
666cin
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 17 października 2007, o 15:27
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez Wojtaz » 2 sierpnia 2009, o 22:47

Masz jakieś inne patche? A jakie gry próbowałeś uruchomić?
Avatar użytkownika
Wojtaz
80%
80%
 
Posty: 1440
Dołączył(a): 15 lipca 2008, o 10:50
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: E52
FW: 052.003
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez 666cin » 2 sierpnia 2009, o 22:50

zadnych innych patchy nie ma.
probowalem uruchomic: fife 08,09, star wars, wormsy, resident evil.
666cin
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 17 października 2007, o 15:27
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez Wojtaz » 2 sierpnia 2009, o 22:54

Spróbuj to uruchomić:
http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=362409
i powiedz czy działa
Avatar użytkownika
Wojtaz
80%
80%
 
Posty: 1440
Dołączył(a): 15 lipca 2008, o 10:50
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: E52
FW: 052.003
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez 666cin » 5 sierpnia 2009, o 14:15

witam!

Format nic nie dal i aplikacji dalej sie nie da uruchomic...
ciagle ten sam blad wywala...
666cin
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 17 października 2007, o 15:27
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez Praak » 6 września 2009, o 11:45

Mam dokładnie ten sam problem w nokii n95 z najnowszym FW. Czy ktoś wie co zrobić zeby te gry działały?
Avatar użytkownika
Praak
10%
10%
 
Posty: 37
Dołączył(a): 2 czerwca 2007, o 10:22
Lokalizacja: Warszawa
    WindowsVistaOpera

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez adamek » 7 września 2009, o 15:04

Potwierdzam. Mam ten sam błąd na mojej E63. Opis instalacji na E63 jest inny ale sam dokładnie nie wiem jaki.
Wydaje mi się ze na dotsis coś poradzą
www.dotsis.com/mobile_phone/showthread.php?t=113601
Jak komuś się uda to niech napisze opis po polsku.
Avatar użytkownika
adamek
50%
50%
 
Posty: 317
Dołączył(a): 14 maja 2006, o 11:18
Lokalizacja: Tomaszów Maz.
Mod.tel.: N86
    WindowsXPFirefox

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez Praak » 7 września 2009, o 20:23

Dopiero jak zainstalowałem wersje N-Gage 1.10 Build 1318 zaczęło mi działać. Narazie tylko 2 gry testowałem ale wygląda że wszystko śmiga :)

Ps. jednak tylko te 2 gry... żadna inna gra nie chce ruszyc.
Avatar użytkownika
Praak
10%
10%
 
Posty: 37
Dołączył(a): 2 czerwca 2007, o 10:22
Lokalizacja: Warszawa
    WindowsVistaOpera

Re: [e63] Kern/User-Exec 3 !?!

Postprzez Emilczyk88 » 24 maja 2010, o 00:30

Ja mam ten sam problem w grze "Hooked on creatures of the deep". Gram sobie gram, łapie rybe, już ją mamwyłowić a tu błąd :znudzony: Wyczytałem żeby offica właczyc ale to nic niie daje. Odłożyłem przez to gre na bok, a szkoda bo gra naprawde super... Dodam ze mam N95v1 i inne gry chodzą super...
Avatar użytkownika
Emilczyk88
10%
10%
 
Posty: 42
Dołączył(a): 11 marca 2010, o 16:16
Mod.tel.: n95-1
FW: v 35.0.002
    WindowsXPOpera


Powrót do N-Gage 2.0

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron