NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

W dziale tym umieszczamy tylko gotowe modyfikacje i patche.
UWAGA! Każdą modyfikacje/patch należy wrzucać w osobnym poście. Tytułem posta musi być oryginalna nazwa modyfikacji/patcha.
Regulamin działu
Każdą modyfikacje/patch należy wrzucać w osobnym poście. Tytułem posta musi być oryginalna nazwa modyfikacji/patcha.

Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

Postprzez matchojs85 » 29 lipca 2008, o 23:35

Na polskim iPmarcie pojawił się patch umożliwiający ukrycie tego frustrującego kółeczka które oznacza działającą w tle aplikację. Tam też znajdują się odpowiednie pliki.

Patch który ukryje ten niebieski znaczek gdy uruchomiona jest jakaś aplikacja.

1. Przenieś plik Muuh.mif do c:\resource\apps\
2. Plik NoMenuCircle.rmp wrzuć do polderu "Patches" na karcie pamięci
3. Uruchom ROMpatcher, aktywuj Patch NoMenuCircle dodaj mu funkcję auto startu (Add to auto).
4. Zresetuj telefon.
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

Postprzez Garo » 29 lipca 2008, o 23:52

Przecież te znaczniki działających aplikacji to jest właśnie to czego brakowało we wcześniejszych wersjach S60...
REGULAMIN :: FAQ :: SZUKAJ
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Avatar użytkownika
Garo
Administrator
Administrator
 
Posty: 11872
Dołączył(a): 17 grudnia 2005, o 23:28
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: Galaxy Note SGS2 WFS
FW: 2.3.3
    WindowsXPFirefox

Re: Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

Postprzez Bo$s » 29 lipca 2008, o 23:55

1. Przenieś plik Muuh.mif do c:\resource\apps\

Nie jestem pewien, ale zdaje się, że bez tego też działa ;)

Sam patch pojawił się jakiś czas temu na SF, ale nie działa on do końca tak jak powinien. Tzn. jeśli w Muuh.mif wstawimy jakąś grafikę zamiast tego kółeczka to nie wyświetla się ona, mimo że powinna.

Aha, patch podmienia ścieżkę /resource/apps/menu.mif na /resource/apps/muuh.mif. Niestety pomimo tego, że dysk nie jest zdefiniowany w tym pliku to i tak system szuka pliku .mif na Z:\, a na C:\ już nie. Także jeśli ktoś chce zmienić to kółeczko na inną grafikę, np. tak jak tutaj:
Obrazek
to można to zrobić na dwa sposoby. Albo wstawić tą grafikę do Menu.mif z ID 16400 i włączyć patch "C before Z", albo wrzucić do Muuh.mif i włączyć "C before Z" i "NoMenuCircle".
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsXPFirefox

Re: Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

Postprzez matchojs85 » 30 lipca 2008, o 00:02

Garo dla mnie te koleczka po porazka i zawsze mnie draznily.
Dziala mimo ze nie mam autostaru w RP - brak tych ikonek
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    SymbianOSSafari

Re: Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

Postprzez Kiedziak » 30 lipca 2008, o 04:18

te ikonki są super , bo dzieki nim wiem co mam aktualnie wlaczone . Troche durnowate te nowe patche , bo tak naprawde zadowalaja naprawdę małą rzeszę użytkownikow telefonów z symbianem . Wzieliby sie za cos porządnego , a nie takie bzdety robic :) ( choc dobrze ze chociaz to jest , ale myslalem ze po zlamaniu symbiana beda modyfikacje jak do se :/ ) pzdr
"Rap jest prawdziwy, dlatego przykry
Synu zabijamy się dla cyfry."
Avatar użytkownika
Kiedziak
50%
50%
 
Posty: 438
Dołączył(a): 9 sierpnia 2007, o 02:38
Mod.tel.: n95-1
FW: v30
    WindowsXPMSIE7

Re: Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

Postprzez BabyBoy » 30 lipca 2008, o 06:42

Zamiast tego można by "coś"stworzyć aby te kółeczka się kręciły tak jak jest chyba w FP2 :]
Ale sam Patch przydatny dla osób którym nie odpowiada to kółeczko.
Pozdrawiam, BabyBoy
Only The Strong Survivor..
One day..
Avatar użytkownika
BabyBoy
VIP
VIP
 
Posty: 2526
Dołączył(a): 5 stycznia 2008, o 13:26
Lokalizacja: POLAND
Mod.tel.: BlackBerry-iPhone3GS
FW: CrackBerry
    WindowsXPFirefox

Re: Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

Postprzez matchojs85 » 30 lipca 2008, o 09:18

powiem Wam szczerze, ze przeszkadzały mi te kółeczka i drażniły jak nie wiem..
ale ich brak jest jeszcze bardziej denerwujacy ;)
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    SymbianOSSafari

Re: Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

Postprzez KosteK94 » 30 lipca 2008, o 09:41

Tak jak Garo, napisał, te kółeczka są przydatne. Jak czegoś nie zamknę, zapomnę, a chodzę po menu np. chcę coś uruchomić a tutaj z innego folderu wyskakuje kółeczko, no i pyk pyk zamykam.
Nie wiem kto będzie chciał ten patch, lepiej aby powstał patch, który umożliwi w telefonach bez FP1 dodanie takiego kółeczka.
C45<-6610i<-N73<-N95<-N95 8GB bym kciau
gg: 6913553
666 post - 05.02.2009 11:00
KosteK94
Avatar użytkownika
KosteK94
60%
60%
 
Posty: 679
Dołączył(a): 6 sierpnia 2007, o 23:29
Lokalizacja: Gdańsk
Mod.tel.: N95-1
FW: 21.0.016
    WindowsXPFirefox

Re: Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

Postprzez Selph » 30 lipca 2008, o 16:58

Kółeczka FTW ^^ Nie wiem jak jest w FP2 ale w FP1 z kastorem jest kręcące się kółeczko tylko kiedy aplikacja jest w trakcie uruchamiania - kiedy jest już normalnie uruchomiona to kółeczko jest statyczne i wygląda tak jak wyglądało wcześniej.
Avatar użytkownika
Selph
70%
70%
 
Posty: 941
Dołączył(a): 11 maja 2008, o 14:32
Lokalizacja: Warszawa
Mod.tel.: Nokia N81 8GB
FW: 21.0.010
    WindowsXPFirefox

Re: Ukrycie znaczka uruchomionej aplikacji -no menu circle

Postprzez sebek76 » 14 maja 2010, o 05:33

Na E52 patch nie działa a szkoda. Jest jakiś inny sposób który zadziała na E52 ??
Avatar użytkownika
sebek76
70%
70%
 
Posty: 751
Dołączył(a): 31 maja 2007, o 11:31
Lokalizacja: Ruda Śląska
Mod.tel.: Nokia E52 Black_hack
FW: 081.003
    WindowsVistaMSIE7


Powrót do Modyfikacje FW/Patche S60/Symbian^

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron