NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

W dziale tym umieszczamy tylko gotowe modyfikacje i patche.
UWAGA! Każdą modyfikacje/patch należy wrzucać w osobnym poście. Tytułem posta musi być oryginalna nazwa modyfikacji/patcha.
Regulamin działu
Każdą modyfikacje/patch należy wrzucać w osobnym poście. Tytułem posta musi być oryginalna nazwa modyfikacji/patcha.

Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez matchojs85 » 7 listopada 2008, o 08:22

Usunięcie (wyłączenie) animacji startowej z brandowanego softu.

Użytkownik Ficu z polskiej sekcji iPmarta sam wynalazł sposób na pozbycie się animacji startowej operatora w brandowanym sofcie..
Oto jego tutorial:

Ficu napisał(a):1. Wyłączamy zabezpieczenia w SecMan'ie, czyli: Opcje -> Turn Plat. Security OFF.
2. Odpalamy X-Plore i szukamy pliku operatoranimation.rsc w Z:\resource\apps.
3. Kopiujemy go do C:\resource\apps.
4. Idziemy do C:\resource\apps, odnajdujemy wcześniej skopiowany plik (operatoranimation.rsc) i edytujemy go za pomocą X-Plore: Menu -> Plik -> Edytuj.
5. Odnajdujemy linię 000027, wygląda ona tak: 26 5a 3a.
6. Zmieniamy wartość 5a (litera Z) na 43 (litera C).
7. Zapisujemy i robimy restart telefonu. Podczas włączania nie powinno być animacji operatora.


Ponoć działa..
Testował to na swojejE51 z PLUSa...

Pamiętajcie - wszystko robicie na swoją odpowiedzialność.
Autor nie ponosi konsekwencji za ew. uszkodzenie telefonu.

źródło: ipmart-forum.pl
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez b2r » 12 grudnia 2008, o 03:01

Działa. Również testowałem na E51 z Plusa.
b2r
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 30 listopada 2008, o 17:14
    WindowsVistaFirefox

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez Kasztura » 27 grudnia 2008, o 19:54

W N73 ME z Play nie zadzialalo.
Kasztura
20%
20%
 
Posty: 70
Dołączył(a): 12 czerwca 2007, o 17:50
Lokalizacja: Opole/Częstochowa
Mod.tel.: N73 ME
FW: 4.0812.4.2
    WindowsXPOpera

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez qura12 » 29 grudnia 2008, o 20:58

w e65 nie moge tego pliku skopiować z Z:/ do C:/ =/
qura12
1%
1%
 
Posty: 23
Dołączył(a): 21 grudnia 2008, o 00:53
Mod.tel.: e51
    WindowsXPFirefox

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez matchojs85 » 29 grudnia 2008, o 21:01

qura12 napisał(a):w e65 nie moge tego pliku skopiować z Z:/ do C:/ =/

A masz złamany system??
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez qura12 » 30 grudnia 2008, o 13:16

tak, ale nie mam zrobionego c2z (nie wiem czy musi być) bo jak mam go włączonego w RomPatcherze to telefon kompletnie wariuje i nie da się włączyć nawet menu. Dodam jeszcze że telefon ma brand na Orange ale jest zdjęty simlock.
qura12
1%
1%
 
Posty: 23
Dołączył(a): 21 grudnia 2008, o 00:53
Mod.tel.: e51
    WindowsXPFirefox

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez Bo$s » 30 grudnia 2008, o 13:19

qura12, wyłącz zabezpieczenia w SecMan'ie.
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsXPFirefox

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez qura12 » 30 grudnia 2008, o 13:26

Sprawdzałem jeszcze w mojej e51 i poszło a w e65 dalej to samo (z wyłączonymi zabezpieczeniami)
qura12
1%
1%
 
Posty: 23
Dołączył(a): 21 grudnia 2008, o 00:53
Mod.tel.: e51
    WindowsXPFirefox

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez Bo$s » 30 grudnia 2008, o 13:57

qura12, opisz dokładnie w czym tkwi problem.
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsXPFirefox

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez qura12 » 30 grudnia 2008, o 14:56

Jak próbuje skopiować plik operatoranimation.rsc z Z:/resources/apps do C:/resources/apps wywala błąd że nie można użyć pliku czy jakoś tak. W e51 robiłem dokładnie tak samo i poszło bez problemu.

edit:
Juz sobie poradziłem. SecMan nie do końca zdejmował zabezpieczenia, ale za to dało radę Hallo Carbide ^^
qura12
1%
1%
 
Posty: 23
Dołączył(a): 21 grudnia 2008, o 00:53
Mod.tel.: e51
    WindowsXPFirefox

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez ChRONO5 » 2 stycznia 2009, o 03:20

Sposób na e61/e61i

1. Wyłączamy zabezpieczenia w SecMan'ie, czyli: Opcje -> Turn Plat. Security OFF.
2. Odpalamy X-Plore i szukamy pliku operatoranimation.rsc w Z:\resource\apps.
3. Kopiujemy go do C:\resource\apps.
4. Idziemy do C:\resource\apps, odnajdujemy wcześniej skopiowany plik (operatoranimation.rsc) i edytujemy go za pomocą X-Plore: Menu -> Plik -> Edytuj.
5. Odnajdujemy linię 000028
6. Zmieniamy wartość 5a na 43.
7. Zapisujemy i robimy restart telefonu. Podczas włączania nie powinno być animacji operatora.
ChRONO5
1%
1%
 
Posty: 2
Dołączył(a): 28 sierpnia 2008, o 01:06
    WindowsXPOpera

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez jędrek18 » 7 stycznia 2009, o 22:35

Sposób działa bez problemu na E51 z Ery. :)
Avatar użytkownika
jędrek18
30%
30%
 
Posty: 135
Dołączył(a): 12 grudnia 2007, o 00:13
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Mod.tel.: N85 E52 E51 i N73 ME
FW: 31.002
    WindowsXPFirefox

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez Broda83 » 16 stycznia 2009, o 01:21

Witam, testowany kolejny raz na E51, również phone z sieci plus. Po odpaleniu x-plore i wejściu w edycję pliku operatoranimation.rsc u mnie wartość którą trzeba było zmienić była w linii 000023 i po zmianie jw. opisali inni zmieniłem wartość 5a na 43, po restarcie telefonu miłe zaskoczenie, jak w bajkach - happy end, brak loga operatora. teraz jeszcze jakiś sposób aby wyłączyć melodyjkę i w głównym menu żeby zamiast loga PLUS własny tekst, tak jak można zobaczyć to na screenach, np. u kolegi matchojs85, które wrzucił na którymś ze swoich postów.

pozdrawiam i życze miłej zabawy ;)
Broda83
1%
1%
 
Posty: 3
Dołączył(a): 22 sierpnia 2008, o 13:41
Lokalizacja: J-bie
Mod.tel.: E51
    WindowsXPMSIE

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez matchojs85 » 16 stycznia 2009, o 01:29

Broda83 napisał(a):teraz jeszcze jakiś sposób aby wyłączyć melodyjkę i w głównym menu żeby zamiast loga PLUS własny tekst, tak jak można zobaczyć to na screenach, np. u kolegi matchojs85, które wrzucił na którymś ze swoich postów

Wszystko jest w tym dziale - Modyfikacje
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    unknownOpera

Re: Wyłączenie animacji startowej operatora z brandow. softu

Postprzez J@J » 13 sierpnia 2009, o 17:25

Ja w swojej 6220 cl nie mam operatoranimation.rsc ??jakieś pomysły pod jaką nazwą może byc.Play.

Problem rozwiazalem wgrywajac soft Phoenixem i teraz mam czysty.
J@J
1%
1%
 
Posty: 13
Dołączył(a): 16 lipca 2009, o 09:40
Lokalizacja: lublin
Mod.tel.: N73
    WindowsXPFirefox

Następna strona

Powrót do Modyfikacje FW/Patche S60/Symbian^

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

cron