NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Patchowanie S603rd

Wszystko na temat modyfikacji i patchy. Tutaj możecie pisać w razie problemów czy niejasności.

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez bruneti777 » 27 kwietnia 2008, o 00:43

U mnie na N80 to samo ciągle pojawia sie komunikat "plik uszkodzony"
bruneti777
1%
1%
 
Posty: 16
Dołączył(a): 23 listopada 2006, o 07:42
    WindowsXPFirefox

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez DiamondBack » 27 kwietnia 2008, o 08:26

WTF?! Podłączam kabel do telefonu i wybieram tryb "PC Suite" i... nie działa... :niepewny: nie idzie połączyć tylko jakiś error, że nie może otworzyc/utworzyc/użyć tego portu. Mało tego, kabel (oryginalny CA-53) kopie żywym prądem! xD nawet nie mogę w tym momencie dotknąć żadnej metalowej części telefonu bo robi ze mnie żarówkę :zdziwko: ... pod innym USB w kompie dzieje sie tak samo w momencie jak probuję się połączyć :|

edit:
Dobra mniejsza z tym udało mi się to ruszyć (beż dziewnej przygody z prądem) dzięki opisowi na ipmarcie ale za to w RPInstaller.exe wyskakuje mi teraz to
Kod: Zaznacz cały
Connecting to COM34...
Ping metroTRK...
Connecting to metroTRK...
Checking [0x60000148] == 0x1E... Failed :( [0x60000148] = 0x00
Disconnect...

Telefon N93
Ostatnio edytowano 27 kwietnia 2008, o 09:34 przez DiamondBack, łącznie edytowano 1 raz
DiamondBack
40%
40%
 
Posty: 162
Dołączył(a): 24 maja 2006, o 17:53
Lokalizacja: Kołobrzeg
    WindowsXPMSIE

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez Bo$s » 27 kwietnia 2008, o 09:31

Witam, podczas instalacji pojawił się błąd, a mianowicie "Trying to transfer C:\sys\hash\RPEngine.ldd
Failed to write (7E FF 34 05 C7 7E )" Czy da się jakoś ręcznie ten plik wgrać, czy raczej będę musiał łamać symbiana, usuwać ręcznie pliki rompatchera i próbować znów?

Powtórz jeszcze raz procedurę wgrywania aplikacji na telefon.
Witam!
może mi ktoś powiedzieć jak usunąć ROMpatchera z telefonu??
próbowałem w menadzeze aplikacji ale tam nie moge go znaleźć.
pozdrawiam

Bo tam tego nie znajdziesz ;) Podczas wgrywania aplikacji za pomocą RPInstaller pokazywały się ściężki poszczególnych plików. Należy umożliwić sobie dostęp do plików systemowych (zaznaczając Patch Caps only w RPInstaller) i wtedy usunąć te pliki za pomocą X-plore.
Działa Wam patch z tymi certyfikatami ??
Po ich włączeniu w ogóle nie chce mi instalować plików .sis :(

Jest napisane w opisie patcha, że nie pozwala to instalować aplikacji z zabezpieczonym UID.

PS: Wrzucając patche używajcie tagów [code]. Za niedługo zrobimy z tym wszystkim porządek.
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsXPFirefox

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez Merc » 27 kwietnia 2008, o 10:20

czyli jak nie zaznaczyłem tego caps to nie mam możliwości usunięcia tego rompatchera? bo nie działa u mnie tak jak powinien...
Merc
1%
1%
 
Posty: 5
Dołączył(a): 30 maja 2007, o 17:39
    WindowsXPFirefox

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez Bo$s » 27 kwietnia 2008, o 10:24

Odpal jeszcze raz RPInstaller, zaznacz i kliknij Install. Wtedy będziesz mógł usunąć te pliki.
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsXPFirefox

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez prart » 27 kwietnia 2008, o 12:03

Bo$s napisał(a):Odpal jeszcze raz RPInstaller, zaznacz i kliknij Install. Wtedy będziesz mógł usunąć te pliki.

dokladnie, procedura usuwania jest taka:
podlacz telefon i pusc instalacje ROMPatchera jeszcze raz. nie zamykaj okna RPInstallera, bedziesz w nim widzial jaki plik gdzie jest wrzucany. wlacz rom patchera i wybierz z jego menu caps costam (druga opcja nad exit, juz nie pamietam jak sie zwie) - zdejmuje ona zabezpieczenia folderow systemowych, wiec nie trzeba sie meczyc z osobna procedura "lamania" systemu. teraz wlaczamy x-plore i usuwamy wszystkie pliki zgodnie z logiem z okna RPInstallera.
prart
70%
70%
 
Posty: 833
Dołączył(a): 24 września 2007, o 07:57
Mod.tel.: N900
FW: najnowsze
    WindowsXPOpera

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez m1chci0 » 27 kwietnia 2008, o 12:15

m1chci0 napisał(a):Witam, podczas instalacji pojawił się błąd, a mianowicie "Trying to transfer C:\sys\hash\RPEngine.ldd
Failed to write (7E FF 34 05 C7 7E )" Czy da się jakoś ręcznie ten plik wgrać, czy raczej będę musiał łamać symbiana, usuwać ręcznie pliki rompatchera i próbować znów?


Odpaliłem jeszcze raz i ten sam błąd.
m1chci0
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 25 kwietnia 2008, o 14:15
    WindowsXPFirefox

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez prart » 27 kwietnia 2008, o 12:30

zakladajac patcha na dzwieki kamery, pamietajcie o wrzucenie w odpowiednie miejsce podmienianych plikow - nie wystarczy odpalic patcha, zeby sie ich pozbyc/podmienic je.
prart
70%
70%
 
Posty: 833
Dołączył(a): 24 września 2007, o 07:57
Mod.tel.: N900
FW: najnowsze
    WindowsXPOpera

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez djcsm » 27 kwietnia 2008, o 13:23

Czytam ten caly topic juz ze 3 raz... i dochodze do wniosku ze nie rozumiem:
Jak to dziala na n73me.
Czy wogole dziala na n73me.
Czy jest sens to wszystko wgrywac.
Czy sms dzialaja i czy wszystko jest jak bylo + te mozliwosci spaczenia fona :D
Ktore spaczenia dzialaja na n73... xD

A teraz tak od siebie :D
No bosko ze sie da juz motac z telefonem takie rzeczy, przydaloby sie tylko wiecej patchow i zeby dzialaly dobrze. A moze tak jak pod w810 (SE) zeby bylo: zbior patchow, poukladanych ladnie, w cholibke mozliwosci. Mam nadzieje ze juz niedlugo caly ten zamet przerodzi sie w dzikie trzaskanie (robienie po mojemu XD) spaczen jakich swiat nie widzial :D dla mnie bomba byloby wylaczenie tego migajacego leda albo zeby migal tylko jak sms przyszedl i nieodebrane polaczenie jest:D No bomba, Panom od spaczen nalezy sie nagroda nobla :D za to ze pokazali swiatu ze nokia i tak nie wygra z userami ^^ :hurra:
Avatar użytkownika
djcsm
10%
10%
 
Posty: 26
Dołączył(a): 29 września 2007, o 13:23
Lokalizacja: Poraj k.Czewy
    WindowsXPOpera

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez djcsm » 27 kwietnia 2008, o 14:12

A jakie sa objawy? Mnie chodzi o to zebym nie stracil na funkcjonalnosci telefonu kosztem jego spaczenia :zalamany:
Avatar użytkownika
djcsm
10%
10%
 
Posty: 26
Dołączył(a): 29 września 2007, o 13:23
Lokalizacja: Poraj k.Czewy
    WindowsXPOpera

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez Lol » 27 kwietnia 2008, o 14:27

djcsm napisał(a):Czytam ten caly topic juz ze 3 raz... i dochodze do wniosku ze nie rozumiem:
Jak to dziala na n73me.
Czy wogole dziala na n73me.
Czy jest sens to wszystko wgrywac.
Czy sms dzialaja i czy wszystko jest jak bylo + te mozliwosci spaczenia fona :D
Ktore spaczenia dzialaja na n73... xD

A teraz tak od siebie :D
No bosko ze sie da juz motac z telefonem takie rzeczy, przydaloby sie tylko wiecej patchow i zeby dzialaly dobrze. A moze tak jak pod w810 (SE) zeby bylo: zbior patchow, poukladanych ladnie, w cholibke mozliwosci. Mam nadzieje ze juz niedlugo caly ten zamet przerodzi sie w dzikie trzaskanie (robienie po mojemu XD) spaczen jakich swiat nie widzial :D dla mnie bomba byloby wylaczenie tego migajacego leda albo zeby migal tylko jak sms przyszedl i nieodebrane polaczenie jest:D No bomba, Panom od spaczen nalezy sie nagroda nobla :D za to ze pokazali swiatu ze nokia i tak nie wygra z userami ^^ :hurra:



Zrobiłem wszystko jak było podane na swojej 73me i działa oprócz odbierania smsów ( w ogole nie dochodza) oraz lewy przycisk funkcyjny
Lol
1%
1%
 
Posty: 4
Dołączył(a): 25 kwietnia 2008, o 18:00
    WindowsXPFirefox

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez djcsm » 27 kwietnia 2008, o 14:30

[...]... a ja wlasnie telefon to glownie do sms :( shit luck :( no to nic... narazie sobie dam spokoj :) moze jak wyjdzie cos "bezpieczniejszego" to chetnie sie zajme :D Poki co bd czytal forum zeby byc na bierzaco...
Ostatnio edytowano 27 kwietnia 2008, o 15:00 przez djcsm, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
djcsm
10%
10%
 
Posty: 26
Dołączył(a): 29 września 2007, o 13:23
Lokalizacja: Poraj k.Czewy
    WindowsXPOpera

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez zuli007 » 27 kwietnia 2008, o 14:33

Lol, Rozwiazanie problemu z smsami jest podane w tym temacie.
zuli007
VIP
VIP
 
Posty: 3025
Dołączył(a): 24 grudnia 2005, o 18:59
Lokalizacja: Katowice
Mod.tel.: Milestone
    WindowsXPOpera

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez mac » 27 kwietnia 2008, o 14:35

Prosze o zapoznanie się z pierwszym postem! Został on uaktualniony!
Pozdrawiam Kamil

Umysły ścisłe na końcu tego zdania postrzegają silnię!
Avatar użytkownika
mac
Administrator
Administrator
 
Posty: 648
Dołączył(a): 6 listopada 2005, o 19:09
Lokalizacja: Lublin/Lack
Mod.tel.: HTC Diamond
FW: Win 6.5
    WindowsXPOpera

Re: Patchowanie S603rd

Postprzez djcsm » 27 kwietnia 2008, o 15:05

Maly offtopic (prosze o odpowiedz;)
Wiec takie pytania:
n73me ma FP1?
To jest 9.1 czy 9.2?
wiem ze pytanie nooba ale jednak...
Avatar użytkownika
djcsm
10%
10%
 
Posty: 26
Dołączył(a): 29 września 2007, o 13:23
Lokalizacja: Poraj k.Czewy
    WindowsXPOpera

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Modyfikacje FW/Patche - dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość