NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Wszystko na temat modyfikacji i patchy. Tutaj możecie pisać w razie problemów czy niejasności.

Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez matchojs85 » 30 maja 2008, o 20:57

Mam takie nurtujące mnie pytanie/prośbę!
Czy jest możliwość dzięki złamanemu oraz spatchowanemu telefonowi usunąć ikonę MENU
w Nokii N95 8GB która pojawiła się w najnowszym sofcie w trybie portretowym?
Przeszkadza mi trochę i wkurzają mnie te pomniejszone ikonki..
dla porównania daję też wygląd trybu landscape w której nie ma tej ikonki:

portretowy z ikoną MENU
Obrazek

landscpae bez ikony
Obrazek


Może można wydobyć jakoś pliki u kogoś kto ma starszy sofy i zrobić tak by dało się tą ikonkę zniwelować
Ktoś ma jakiś pomysł?
Jest szansa, żeby wygląd MENU wrócił do normy?
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez Davit » 11 czerwca 2008, o 10:01

Na dzien dzisiejszy nie ma mozliwosci zlikwidowania ikonki menu i powiekszenie obszaru zajmujacego przez menu na caly ekran tak jak to pokazales w landscape, to juz jest wieksza ingerencja w oprogramowanie telefonu, nie wystarczy prawadopodobnie szybka podmiana jednego pliczku. Co do tylko usuniecia ikony menu ale bez dodatkowych efektow to trzeba znalesc gdzie siedzi ta ikona i podmienic ja na pusta.

Takie pelnoekranowe menu bedzie dopiero w s60v3 FP2 ;)
Avatar użytkownika
Davit
VIP
VIP
 
Posty: 2585
Dołączył(a): 28 grudnia 2005, o 20:05
Lokalizacja: Rzeszów
    WindowsVistaFirefox

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez alamo » 11 czerwca 2008, o 13:07

W N95-1 też tak czasem jest. Kiedys już była o tym dyskusja na forum. Wpływ (w przypadku n95-1 ) na to ma rotacja ekranu, czyli programy typu rotateme czy N-gage 2.0. Po restarcei, albo operacji "opcje-> wyjdź' problem znika. Do czasu...
Avatar użytkownika
alamo
100%
100%
 
Posty: 4320
Dołączył(a): 24 lutego 2007, o 17:13
Lokalizacja: GDYNIA
Mod.tel.: iPhone 3GS + N95
    WindowsXPOpera

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez matchojs85 » 11 czerwca 2008, o 18:21

Davit, alamo tu w strszym sofcie nie było0 ikony..
pojawiała się tylko czasem po korzystaniu z rotateME..
teraz jest autorotacja w sofcie i ikonka jest na stałe..
paskudnie wyglada - raz małe raz duże ikony w zależności od trybu ekranu
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez matchojs85 » 15 czerwca 2008, o 18:26

Oto aktualny screenshot z mojego telefonu z najnowszym FW:

Obrazek

Mam to co chciałem :] Pięknie to wygląda :ok:
Problem w tym, że nie wiem jak to sie stało..
zapewne po restarcie telefonu znowu wróci ta pomniejszająca ikony MENU ikonka, która tak mnie wkurza..
ale jednak da sie..
tu zakładam jakiś błąd po korzystaniu z rotateME..
Teraz tylko jaka kombinacja powoduje taki błąd i jak uzyskać trwały efekt??

Oto jak wypada porównanie MENU na takim samym themsie:
Obrazek Obrazek
z ikonką (screen z pierwszego postu) // bez ikonki (najnowszy screen)
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez 3xtr » 15 czerwca 2008, o 18:31

Takze mam rotateMe, ale nigdy sie nie stalo bym mial ikony w menu jak w poprzednim FW :/
Samsung Galaxy SIII i9300

PHILIPS SHE9550
Avatar użytkownika
3xtr
90%
90%
 
Posty: 1904
Dołączył(a): 17 grudnia 2007, o 15:09
Mod.tel.: i9300
    WindowsXPMSIE7

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez matchojs85 » 15 czerwca 2008, o 18:40

No ale jak widzisz..
nie mam tej ikonki od dwóch dni.. korzystałem wtedy z Garmina i rotateME..
zakładam, że to właśnie ta druga aplikacja wpłynęła na znikniecie wnerwiającej ikonki i dużego napisu MENU
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez BabyBoy » 15 czerwca 2008, o 18:46

Ja też miałem kiedyś chwilowo wygląd Menu ze starego FW.
Stało się to jak wszedłem w aparat,odpaliłem jednocześnie N-gage i coś tam jeszcze porobiłem i wygląd się zmienił.
Po restarcie wszystko wróciło do normy - czyli do ikonki Menu.
Pozdrawiam, BabyBoy
Only The Strong Survivor..
One day..
Avatar użytkownika
BabyBoy
VIP
VIP
 
Posty: 2526
Dołączył(a): 5 stycznia 2008, o 13:26
Lokalizacja: POLAND
Mod.tel.: BlackBerry-iPhone3GS
FW: CrackBerry
    WindowsXPOpera

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez matchojs85 » 15 czerwca 2008, o 18:49

czyli jest jakaś szansa osiągnąć kontrolę nad tą ikonką..
trzeba tylko wiedzieć jak.. bo skoro znika to można sie jej pozbyć :]
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez BabyBoy » 15 czerwca 2008, o 19:11

mnie sie jednak wydaje ze to po prostu jakis blad w tym FW..Wolalem wyglad poprzedniego Menu.
Pozdrawiam, BabyBoy
Only The Strong Survivor..
One day..
Avatar użytkownika
BabyBoy
VIP
VIP
 
Posty: 2526
Dołączył(a): 5 stycznia 2008, o 13:26
Lokalizacja: POLAND
Mod.tel.: BlackBerry-iPhone3GS
FW: CrackBerry
    SymbianOSSafari

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez nismo » 16 czerwca 2008, o 08:57

korzystałem wtedy z Garmina i rotateME..
zakładam, że to właśnie ta druga aplikacja wpłynęła na znikniecie wnerwiającej ikonki i dużego napisu MENU

Dobrze zakładasz. Kiedyś w wątku dotyczącym rotateMe była ta sprawa poruszana.
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsXPMSIE7

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez matchojs85 » 16 czerwca 2008, o 09:01

teraz pozostaje tylko odkryc kombinacje, ktora mozna by wywolywac ten efekt za kazdym razem.. A w poprzednim FW rotateME wywolywalo efekt odwrotny - pojawiala sie wtedy ikonka, ktorej zazyczaj nie bylo
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    SymbianOSSafari

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez matchojs85 » 19 czerwca 2008, o 19:59

No i niestety.. od tygodnia nie resetowałem telefonu by nie mieć tej ikonki..
ale ona mimo to samoczynnie wróciła :zdegustowany:

Obrazek

Czy nie da się jakoś ze zwykłej N95 wyciągnąć odpowiednich plików i wrzucić do N95-2?
Które to odpowiadają za tą ikonkę? Musi się dać to cholerstwo wyłączyć
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez alamo » 19 czerwca 2008, o 20:01

matchojs85, cieżko bedzie bo w N95-1 ona też się pojawia tylko że odwrotnie :] Myślę że to nie jest tylko kwestia usunięcia jednego pliku odpowiedzialnego za tą ikonkę. Coś złego się dzieje w trakcie rotacji ekranu.

PS Tydzień bez restartu ?! :padam:

Albo zaczniesz używać opcji Edytuj, albo będę usuwał Twoje posty :chytry:
Avatar użytkownika
alamo
100%
100%
 
Posty: 4320
Dołączył(a): 24 lutego 2007, o 17:13
Lokalizacja: GDYNIA
Mod.tel.: iPhone 3GS + N95
    WindowsXPOpera

Re: Czy można usunąć ikonę MENU w N95-2 w nowym FW?

Postprzez matchojs85 » 19 czerwca 2008, o 20:07

alamo napisał(a):matchojs85, cieżko bedzie bo w N95-1 ona też się pojawia tylko że odwrotnie

Wiem.. na poprzednim sofcie tak miałem
alamo napisał(a):Myślę że to nie jest tylko kwestia usunięcia jednego pliku odpowiedzialnego za tą ikonkę

Tylko którego właśnie :?:
alamo napisał(a):Coś złego się dzieje w trakcie rotacji ekranu.

Wiem.. i chciałbym umieć nad tym zapanować
alamo napisał(a):Tydzień bez restartu ?! :padam:

A co tam.. A telefon chodził jak zaraz po włączeniu.. dłużej by pociągnął..
ale pojawiła się ta ikonka..
Ja bardzo rzadko wyłączam lub restartuje N95-2. a N73 musiałem kilka razy dziennie
Avatar użytkownika
matchojs85
VIP
VIP
 
Posty: 9023
Dołączył(a): 5 maja 2007, o 20:25
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Następna strona

Powrót do Modyfikacje FW/Patche - dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość