NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

RomPatcher z opcja autostartu !

Wszystko na temat modyfikacji i patchy. Tutaj możecie pisać w razie problemów czy niejasności.

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez prart » 18 czerwca 2008, o 23:20

nw przypadku N95 8GB jak ktorys autostartujacy patch bedzie wieszal telefon przy uruchomieniu, pozostanie tylko format - ryzyko zawodowe, hehehe.
prart
70%
70%
 
Posty: 833
Dołączył(a): 24 września 2007, o 07:57
Mod.tel.: N900
FW: najnowsze
    WindowsXPOpera

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez kuczol » 18 czerwca 2008, o 23:41

A mi się nie chce zainstalować - pisze mi tak: Nieprzyznany dostęp do aplikacji!
a najpierw wywaliłem stary, restartowałem chyba z 10 razy i dalej to samo.
Avatar użytkownika
kuczol
20%
20%
 
Posty: 61
Dołączył(a): 3 maja 2007, o 14:01
Lokalizacja: Tychy
    WindowsXPFirefox

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez ash » 18 czerwca 2008, o 23:44

to zainstaluj przez binpda root certificate
Phoenix nie uwali telefonu - polecam
Avatar użytkownika
ash
60%
60%
 
Posty: 519
Dołączył(a): 14 kwietnia 2008, o 18:29
Lokalizacja: Lublin
    WindowsXPFirefox

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez kuczol » 19 czerwca 2008, o 00:19

ash napisał(a):to zainstaluj przez binpda root certificate

Dzięki - ostatnio trochę w tyle jestem z takimi fajnymi dodatkami :)
Avatar użytkownika
kuczol
20%
20%
 
Posty: 61
Dołączył(a): 3 maja 2007, o 14:01
Lokalizacja: Tychy
    WindowsXPFirefox

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez szafa_18 » 25 czerwca 2008, o 12:36

A możecie mi powiedzieć jak usunąc starego Rompatchera ktory mi sie nie chce wogole uruchomic a co za tym idzie nie ma dostepu do plików systemowych:P??
szafa_18
1%
1%
 
Posty: 24
Dołączył(a): 31 marca 2008, o 14:05
    WindowsXPOpera

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez nismo » 25 czerwca 2008, o 12:46

szafa_18 napisał(a):A możecie mi powiedzieć jak usunąc starego Rompatchera ktory mi sie nie chce wogole uruchomic a co za tym idzie nie ma dostepu do plików systemowych:P??

Najedź na ikonę RP i naciśnij "c".
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsXPMSIE7

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez KosteK94 » 25 czerwca 2008, o 14:14

Hmm, działa komuś na N95-1 autostart?
Ustawiłem sobie na autostart patcha ze zmianą firmware, patch jest ustawiony na autostart, NIE JEST aktywny w tym momencie, restartuję telefon przez X-plore, a patch nie włączony...
C45<-6610i<-N73<-N95<-N95 8GB bym kciau
gg: 6913553
666 post - 05.02.2009 11:00
KosteK94
Avatar użytkownika
KosteK94
60%
60%
 
Posty: 679
Dołączył(a): 6 sierpnia 2007, o 23:29
Lokalizacja: Gdańsk
Mod.tel.: N95-1
FW: 21.0.016
    WindowsXPFirefox

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez Garo » 25 czerwca 2008, o 15:19

KosteK94, wiele osób zgłasza podobne problemy - w tym też u mnie występują. Raz jest dobrze a innym razem źle.
Prawdopodobnie gryzie się to z pewnymi programami zainstalowanymi w telefonie. W tej chwili lepiej używać wcześniejszej wersji.
REGULAMIN :: FAQ :: SZUKAJ
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Avatar użytkownika
Garo
Administrator
Administrator
 
Posty: 11872
Dołączył(a): 17 grudnia 2005, o 23:28
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: Galaxy Note SGS2 WFS
FW: 2.3.3
    WindowsXPFirefox

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez KosteK94 » 25 czerwca 2008, o 19:15

Garo, ok, dzięki.

Ta wersja działa OK, patche działają, jedynie same się nie uruchamiają (przynajmniej te patche, co testowałem). Nie chce mi się z powrotem starej wersji wgrywać.
C45<-6610i<-N73<-N95<-N95 8GB bym kciau
gg: 6913553
666 post - 05.02.2009 11:00
KosteK94
Avatar użytkownika
KosteK94
60%
60%
 
Posty: 679
Dołączył(a): 6 sierpnia 2007, o 23:29
Lokalizacja: Gdańsk
Mod.tel.: N95-1
FW: 21.0.016
    WindowsXPFirefox

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez szafa_18 » 26 czerwca 2008, o 14:41

nismo, ja wiem ze sie tak usuwa rózne aplikacje, ale tej niestety tak sie nie da, nic sie nie dzieje po nacisnieciu "c".
szafa_18
1%
1%
 
Posty: 24
Dołączył(a): 31 marca 2008, o 14:05
    WindowsXPOpera

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez Bo$s » 26 czerwca 2008, o 14:47

szafa_18, viewtopic.php?f=90&t=23186
Na końcu opisu masz napisane jak usunąć RP.

KosteK94, na N95-1, soft v21 RP zawsze uruchamia wybrane przeze mnie patche - usuwanie WLAN i Search. Inna sprawa, że muszę restartować Tryb gotowości, ale same patche są uruchamiane.
Avatar użytkownika
Bo$s
Moderator
Moderator
 
Posty: 7904
Dołączył(a): 23 grudnia 2005, o 11:02
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Mod.tel.: Samsung Galaxy S III
    WindowsXPFirefox

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez nismo » 27 czerwca 2008, o 09:43

szafa_18 napisał(a):nismo, ja wiem ze sie tak usuwa rózne aplikacje, ale tej niestety tak sie nie da, nic sie nie dzieje po nacisnieciu "c".

To widocznie masz starszą wersję. U mnie po naciśnięciu "c" jest możliwość odinstalowania RP.
Pozdrawiam,
nismo
Avatar użytkownika
nismo
Moderator
Moderator
 
Posty: 9681
Dołączył(a): 3 lipca 2006, o 10:52
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: E7-00
FW: 111030609
    WindowsXPMSIE7

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez Czerwony » 14 sierpnia 2008, o 16:21

Mi po restarcie chodziły Patche takie jak: Usuniecie szukaj z trybu gotowości,zmiana nazwy telefonu.Teraz nie wiem dlaczego ale już się nie uruchamiają,nawet jak włączę i wyłączę tryb gotowości :|
Pozdrawiam
Czerwony:)

Moja Historia Telefonów: NEC=>Siemens C45i=>Nokia 3210=>Nokia 3410=>Nokia 3330=>Nokia 3510i=>Siemens C72=>Nokia N72=>Nokia N73ME=>Nokia N95-1=>Nokia 6300=>iPhone 4 16GB Black=>Galaxy S II
Member of Symbianos.pl Community
Avatar użytkownika
Czerwony
80%
80%
 
Posty: 1027
Dołączył(a): 22 sierpnia 2007, o 19:03
Lokalizacja: Łańcut/Rzeszów
Mod.tel.: SGS II + Nexus 7
FW: 4.1 , 4.2
    WindowsXPFirefox

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez Zarzykzgr » 24 sierpnia 2008, o 10:20

witam
jak sie patchuje n93? da się wogóle?
Avatar użytkownika
Zarzykzgr
40%
40%
 
Posty: 206
Dołączył(a): 7 listopada 2007, o 18:41
Lokalizacja: Zgierz
Mod.tel.: N93 i I8510
FW: 20.0.058
    WindowsXPFirefox

Re: RomPatcher z opcja autostartu !

Postprzez Magik » 24 sierpnia 2008, o 11:49

Zarzykzgr, :wstyd:

Użyj szukajki i poczytaj trochę forum.
Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Avatar użytkownika
Magik
Moderator
Moderator
 
Posty: 7312
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 07:48
Lokalizacja: Białystok
Mod.tel.: n900 BA N-GageQD SX1
    WindowsXPFirefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Modyfikacje FW/Patche - dyskusja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość