NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[iPhone] AutoMapa

Dyskusja o urządzeniach mobilnych opartych na systemie firmy Apple

[iPhone] AutoMapa

Postprzez biggi » 21 kwietnia 2010, o 16:30

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek


"Gdy 1 kwietnia opublikowaliśmy informację, że AutoMapa, polski system nawigacji GPS pojawi się w wersji na iPhone wiele osób myślało, że to prima-aprilisowy żart. Jednak coraz więcej danych potwierdza, że AutoMapa pojawi się w wersji na iPhone. Według naszych informacji, trwają intensywne testy wewnętrzne i produkt przygotowywany jest do przekazania do AppStore.
Wersja Alfa testowana jest z mapami Europy i obsługuje system AutoMapa Traffic - czyli systemem informacji on-line o korkach.
Swojego głosu w tej wersji nawigacji użycza nadal Krzysztof Hołowczyc. Wygląd programu różni się od tego, który znamy z urządzeń PND i Smartfonów. Zastosowano nowy interfejs dopasowany do stylistyki urządzeń z Cupertino.
Janusz M. Kamiński, rzecznik AutoMapy poproszony o komentarz przyznał, że AutoMapa obserwuje rozwój innych platform i nie wyklucza, że program ten pojawi się na inne systemy operacyjne, niż tylko Windows. Nie chciał jednak potwierdzić, w jakim stadium zaawansowania znajdują się prace nad wersją AutoMapy na iPhone."
Źródło: onet.pl
it's not easy bein' green
Avatar użytkownika
biggi
Moderator
Moderator
 
Posty: 3084
Dołączył(a): 2 marca 2008, o 02:02
    WindowsVistaFirefox

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez Magik » 21 kwietnia 2010, o 16:36

No, no to by było ciekawe :) Oprócz mobile'a żaden inny system nie dostał AM :niepewny:
Magik, de Lowe,niepoprawny szlachcic,oportunista,czarodziej Sx1.pl,SoS.pl i PDAforum.pl,wojownik o sprawę Polską.
Avatar użytkownika
Magik
Moderator
Moderator
 
Posty: 7312
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 07:48
Lokalizacja: Białystok
Mod.tel.: n900 BA N-GageQD SX1
    WindowsXPFirefox

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez biggi » 21 kwietnia 2010, o 16:40

Magik, bo niby mieli taką w której była klauzura ,że nikomu innemu jej nie udostępnią ...ale widać coś się zmieniło.
iPhone + AutoMapa = :rotfl:
it's not easy bein' green
Avatar użytkownika
biggi
Moderator
Moderator
 
Posty: 3084
Dołączył(a): 2 marca 2008, o 02:02
    WindowsVistaFirefox

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez hesus86 » 21 kwietnia 2010, o 21:27

Świetna nowina. przydałaby się jeszcze wersja dla androida.
Avatar użytkownika
hesus86
40%
40%
 
Posty: 225
Dołączył(a): 30 maja 2007, o 17:28
Lokalizacja: Mysłowice
Mod.tel.: 3GS
    WindowsFirefox

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez Tomasz Urbanowicz » 22 kwietnia 2010, o 06:54

i na Symbiana :)
Avatar użytkownika
Tomasz Urbanowicz
60%
60%
 
Posty: 500
Dołączył(a): 20 marca 2008, o 23:46
Lokalizacja: Staszów
Mod.tel.: E72 iPhone Desire
FW: 031.023
    WindowsXPOpera

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez grzegorz35 » 12 czerwca 2010, o 07:16

Oni dadzą tylko AM na iphone z tej racji, że pewnie sam Apple tego potrzebuje do zgnojenia microshittu...
Avatar użytkownika
grzegorz35
70%
70%
 
Posty: 818
Dołączył(a): 9 maja 2010, o 12:11
Mod.tel.: desire hd
FW: 1.72.405.3
    WindowsMSIE7

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez biggi » 23 listopada 2010, o 18:41

"To bez wątpienia jedna z przełomowych dat w blisko 8-letniej historii AutoMapy. Po raz pierwszy właściciele milionów urządzeń iPhone i iPad na całym świecie będą mogli skorzystać z funkcjonalności AutoMapy."
Janusz M. Kamiński, szef PR i Marketingu AutoMapy


AutoMapa dla systemu iOS przekazana została już do certyfikacji przez Apple’a. Po zakończeniu tego procesu zostanie on udostępniony w App Store - czyli premiera automapy już lada chwila ;)
it's not easy bein' green
Avatar użytkownika
biggi
Moderator
Moderator
 
Posty: 3084
Dołączył(a): 2 marca 2008, o 02:02
    WindowsFirefox

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez Marucins » 12 lutego 2011, o 21:37

Oj coś AutoMapa prawdopodobnie ma problemy :) JUż dawno powinna pojawić się a tu zonk jak nie było tak dalej nie ma.
Avatar użytkownika
Marucins
20%
20%
 
Posty: 70
Dołączył(a): 22 grudnia 2005, o 16:15
Lokalizacja: PL [BIA]
Mod.tel.: iPhone 5 Black 64GB
FW: 6.0.2
    MacOSXFirefox

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez biggi » 13 lutego 2011, o 09:44

Marucins, to widze ,że nie uczeszczasz na amerykanskim forum apple i nie wiesz ,że AutoMapa pochlania cala baterie w 3h- jak widac maja, taki "maly" problem :]
it's not easy bein' green
Avatar użytkownika
biggi
Moderator
Moderator
 
Posty: 3084
Dołączył(a): 2 marca 2008, o 02:02
    unknownSafari

Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez Czerwony » 18 marca 2011, o 15:43

No wreszcie :)
Automapa na iPhone'a i iPada już 22 marca w Appstore.

http://www.ipod.info.pl/index.php/autom ... -wreszcie/


Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
Pozdrawiam
Czerwony:)

Moja Historia Telefonów: NEC=>Siemens C45i=>Nokia 3210=>Nokia 3410=>Nokia 3330=>Nokia 3510i=>Siemens C72=>Nokia N72=>Nokia N73ME=>Nokia N95-1=>Nokia 6300=>iPhone 4 16GB Black=>Galaxy S II
Member of Symbianos.pl Community
Avatar użytkownika
Czerwony
80%
80%
 
Posty: 1027
Dołączył(a): 22 sierpnia 2007, o 19:03
Lokalizacja: Łańcut/Rzeszów
Mod.tel.: SGS II + Nexus 7
FW: 4.1 , 4.2
    unknownunknown

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez Krawiec » 19 marca 2011, o 00:18

Lipton! Tylko czekać na spiraconą wersję.

- 34,99 € za iAM z mapą Polski na rok, po roku kolejne 34,99 € itd.
- około 80-100 € będzie za wersję EU, płatność także cykliczna co roku
- 1 licencja = 1 urządzenie (!)

W cenie dostajemy wszystko (POI, traffic, 3D, itd) bez dodatkowych opłat i to wszystko przez rok.
Po roku płacimy od nowa.

Live Traffic będzie w jednej z pierwszych aktualizacji. Na początku będą tylko smart routes.
Po wygaśnięciu licencji program przestaje całkowicie działać-nawet map nie można przeglądać wtedy.
Prawdopodobnie będzie można automapę zainstalować tylko na sofcie 4.3 i wyższym ze względu na formę płatności app in purchase.
Avatar użytkownika
Krawiec
30%
30%
 
Posty: 129
Dołączył(a): 9 lipca 2009, o 22:19
Lokalizacja: Słoneczna Kalifornia
Mod.tel.: iP4
FW: 4.1 JB
    WindowsFirefox

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez Czerwony » 20 marca 2011, o 23:27

Już sie doczekać nie mogę, <ciach> nawigacja w końcu działająca i zoptymalizowana pod iOS ;) Zeby tylko nie było zbyt dużych problemów z baterią podczas działania iAM...
Tylko czekac na wersje z witaminką :hyhy:
Ostatnio edytowano 25 marca 2011, o 23:20 przez szerszen240v, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zapoznaj się z regulaminem.
Pozdrawiam
Czerwony:)

Moja Historia Telefonów: NEC=>Siemens C45i=>Nokia 3210=>Nokia 3410=>Nokia 3330=>Nokia 3510i=>Siemens C72=>Nokia N72=>Nokia N73ME=>Nokia N95-1=>Nokia 6300=>iPhone 4 16GB Black=>Galaxy S II
Member of Symbianos.pl Community
Avatar użytkownika
Czerwony
80%
80%
 
Posty: 1027
Dołączył(a): 22 sierpnia 2007, o 19:03
Lokalizacja: Łańcut/Rzeszów
Mod.tel.: SGS II + Nexus 7
FW: 4.1 , 4.2
    WindowsFirefox

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez plato » 21 marca 2011, o 00:31

Automapa przycięła strasznie. Roczna licencja ma kosztować ok 140zł na rok. Po roku aplikacja przestaje działać. Nie będzie nawet możliwości korzystania ze starych map tak jak w przypadku wersji na WM. Mam nadzieje,że ludzie nie będą jej kupować albo skorzystają z witaminki (o ile taka powstanie) i autorzy coś zrozumieją...
Avatar użytkownika
plato
60%
60%
 
Posty: 676
Dołączył(a): 9 grudnia 2006, o 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: HTC One X
    WindowsOpera

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez Czerwony » 26 marca 2011, o 17:19

Dupa z taką Automapą..... Droga licencja, do tego tylko na rok, później już nieużyteczna aplikacja... Troche bugów ma do tego.
Do pobrania w Appstore jako aplikacja iAM, za free, po instalacji trzeba wykupić licencję i dopiero wtedy dostajemy wszystkie funkcje.
Pozdrawiam
Czerwony:)

Moja Historia Telefonów: NEC=>Siemens C45i=>Nokia 3210=>Nokia 3410=>Nokia 3330=>Nokia 3510i=>Siemens C72=>Nokia N72=>Nokia N73ME=>Nokia N95-1=>Nokia 6300=>iPhone 4 16GB Black=>Galaxy S II
Member of Symbianos.pl Community
Avatar użytkownika
Czerwony
80%
80%
 
Posty: 1027
Dołączył(a): 22 sierpnia 2007, o 19:03
Lokalizacja: Łańcut/Rzeszów
Mod.tel.: SGS II + Nexus 7
FW: 4.1 , 4.2
    WindowsFirefox

Re: Będzie AutoMapa w iPhonie!

Postprzez plato » 26 marca 2011, o 19:52

Dzisiaj wyszła aktualizacja i licencja jest na 5 urządzeń. Czyli teoretycznie na urządzenie ok 28zł na rok. To już da się przeżyć.
Avatar użytkownika
plato
60%
60%
 
Posty: 676
Dołączył(a): 9 grudnia 2006, o 20:38
Lokalizacja: Wrocław
Mod.tel.: HTC One X
    WindowsOpera

Następna strona

Powrót do iOS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron