NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Sim max - klonowanie kart sim

Dyskusja o wszystkich akcesoriach do telefonów - słuchawkach, bateriach, pokrowcach, uchwytach etc.

Sim max - klonowanie kart sim

Postprzez seeker_pl » 10 stycznia 2009, o 14:51

Witam,
Jestem zainteresowany kupnem takiego nietypowego dual-sim'a, a raczej urządzenia klonującego karty sim. Ale nie nigdzie w necie nie mogłem znaleźć opinii użytkowników na temat tego typu "urządzeń". Może ktoś z symbianos'a miał z nim styczność. Szczególnie martwi mnie zdanie w aukcji "please check your SIM version before the purchase" Niby jak mam to zrobić?! Chcę sklonować 3karty z ery i używać ich w jednym urządzeniu, 2x abonament do dzwonienia i 1x blue connect. Pozdrawiam
seeker_pl
1%
1%
 
Posty: 11
Dołączył(a): 8 lipca 2007, o 10:35
    WindowsVistaFirefox

Re: Sim max - klonowanie kart sim

Postprzez polishdemon » 18 lutego 2009, o 19:34

witam
Akurat jestem w trakcie testów zestawu z allegro za 69 złotych 16 w jednym. Połowa programów się nie instaluje z tego zestawu :zly: jedyne co się u mnie na XP instaluje to sim scaner 4.80 w sieci dostępna jest wersja 5.15 która także mam. Żadna z nich nie daje sobie rady z aktualnie kupiona karta Era tak-tak za 9 zł :-( karta się skanuje do 49% i lipa pisze że to prawdopodobnie nie jest kod 128,1 :zalamany: .... teraz scanuję jeszcze Play i Plusa... ale wyniki za kilka dni.... nie liczę jednak na powodzenie :/
pozdro all

Tak jak się spodziewałem zestaw ten jest przeznaczony do kart z wcześniejszą wersją szyfrowania wydanych przed 2001 rokiem. Czyli jest całkowicie nieprzydatny dziś.
Avatar użytkownika
polishdemon
10%
10%
 
Posty: 43
Dołączył(a): 5 grudnia 2008, o 07:43
Mod.tel.: E71
FW: 200.21.118
    WindowsXPFirefox

Re: Sim max - klonowanie kart sim

Postprzez gogigi » 26 lutego 2009, o 13:27

Daja sie klonowac praktycznie wszystkie karty do 2003 roku. Po 2003 na chwile obecna nie ma takiej mozliwosci. Nowy algorytm szyfrujacy COMP128 V2 i V3 nie zostal zlamany. Problem pojawia sie przy wysciagnieciu KI .Ilosc prob wyciagniecia KI to okolo 65536 prob. Po przekroczeniu tej watrosci karta ulega samo zniszeczniu - pali sie :)

Darujcie sobie klona na chwile obecna. Dwa numery w tel z dual simem albo 2 komory :D
hTC TOUCh DIAMOND2
Rom: 1.39.479.1
Radio: 3.43.25.19

Operator: PLAY "FRESH"

Akcesoria:

AC ADAPTER: TC P300
Stereo Headset
Sandisk micro SDHC 4GB
Router LinkSys WRT54GL v4.30.1, HyperWRT 2.1b1 +tofu13c [Feb 3 2006].
Avatar użytkownika
gogigi
80%
80%
 
Posty: 1372
Dołączył(a): 30 kwietnia 2007, o 14:41
Lokalizacja: #Gdańsk
Mod.tel.: hTC TOUCh DIAMOND2
FW: 1.39.479.1
    WindowsVistaMSIE7

Re: Sim max - klonowanie kart sim

Postprzez Johnny » 26 lutego 2009, o 13:47

gogigi, ma rację. Najprościej mówiąc każda karta które ma jakieś menu typu sim extra czy plus mega nie da się już sklonowac.
Tutaj są dokładne zdjęcia które można a które nie http://klonowanie.portal-gsm.pl/karty.htm
Avatar użytkownika
Johnny
90%
90%
 
Posty: 1660
Dołączył(a): 8 listopada 2006, o 02:15
Lokalizacja: Śląsk
Mod.tel.: iPhone 5 4 3gs 6310i
FW: różne
    WindowsXPFirefox

Re: Sim max - klonowanie kart sim

Postprzez Davidb » 17 lutego 2011, o 01:50

Z tym "samo-zniszczeniem" to trochę przesadzileś gogigi :D
ale faktycznie może sie nie dać sklonować to zależy od klucza
moja np blue connect sklonowała sie bez problemu z tym
że softa musiałem się naszukać że aż głowa boli :zakrecony:
Davidb
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 lutego 2011, o 01:43
    WindowsVistaFirefox

Re: Sim max - klonowanie kart sim

Postprzez mareks6 » 3 września 2013, o 20:08

Czy ktoś ma jakieś nowinki w tej sprawie? Czy coś na dzień dzisiejszy się zmieniło? Kupiłem zestaw na allegro z SuperSIM i skopiowałem swoją kartę z Orange (byłej sieci IDEA) i zastanawiam się czy są już jakieś programy itp do nowszych kart, bo chciałbym, na jedną kartę załadować 2 numer - z niemieckiej sieci o2 ale tu pewnie karty mają już zabezpieczenia w wersji V3 a nie tak jak skopiowana przeze mnie karta V1...
mareks6
1%
1%
 
Posty: 6
Dołączył(a): 18 lutego 2010, o 00:52
Mod.tel.: Nokia N97
    WindowsFirefox


Powrót do Akcesoria do telefonów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron