NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v5/Symbian^1.
S60v5/Symbian^1: Nokia 5250, 5230, 5530, 5800 Xpress Music, N97, N97 mini, X6, C6-00, Samsung i8910 HD, Sony Ericsson Vivaz, Vivaz pro, Satio,
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v5/Symbian^1.
S60v5/Symbian^1: Nokia 5250, 5230, 5530, 5800 Xpress Music, N97, N97 mini, X6, C6-00, Samsung i8910 HD, Sony Ericsson Vivaz, Vivaz pro, Satio,

5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez worekowsa » 22 października 2010, o 07:40

Mam problem z naprawą padniętej 5530. Jest wykrywana przez komputer, ale nie mogę flashować ją normalnie przez JAF'a.
Jedyne co reaguje po włączeniu to biały przycisk na środku telefonu i "pikanie" klawiszy. To wszystko przez głupią, banalną instalację gry java. :luka:

Phoenix rzuca mi kłodę pod nogi... nie mogę w żaden sposób użyć go w trybie "dead phone", ponieważ nie znajduje mi on product code od RM-504...
No i właśnie tutaj liczę na Waszą pomoc - co mam z tym zrobić?
Avatar użytkownika
worekowsa
1%
1%
 
Posty: 24
Dołączył(a): 14 grudnia 2008, o 12:35
Mod.tel.: 5530
    WindowsFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez djtonka » 22 października 2010, o 10:27

To sciagnij z forum najnowszego Phoenixa, ktory bedzie obslugiwal Twoj model i po sprawie. Dzial FW ogolne
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsOpera

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez worekowsa » 22 października 2010, o 11:18

Mam najnowszego i obsługuje on mój model. Po wybraniu na liście RM-504 i 5530 muszę zlokalizować PC, co jest już niemożliwe.

Obrazek
Avatar użytkownika
worekowsa
1%
1%
 
Posty: 24
Dołączył(a): 14 grudnia 2008, o 12:35
Mod.tel.: 5530
    WindowsFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez djtonka » 22 października 2010, o 13:18

Zle to okresliles skoro progam widzi telefon. Napisz teraz co probujesz wgrac
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsOpera

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez worekowsa » 22 października 2010, o 13:30

Oprogramowanie do telefonu, takie jakie miałem wcześniej (modowane).
Avatar użytkownika
worekowsa
1%
1%
 
Posty: 24
Dołączył(a): 14 grudnia 2008, o 12:35
Mod.tel.: 5530
    WindowsFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez djtonka » 22 października 2010, o 15:24

Masz na mysli brandowane czy CFW? Bo ciezko byc zgadywac co to oznacza
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsOpera

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez worekowsa » 22 października 2010, o 16:01

CFW C6 Hack v31 dla 5530... tak! :)

Chcę wgrać to oprogramowanie poprzez Phoenixa na "dead usb", ale nie chce on mi wykryć Product Code (tak jak na screenie wyżej).
Avatar użytkownika
worekowsa
1%
1%
 
Posty: 24
Dołączył(a): 14 grudnia 2008, o 12:35
Mod.tel.: 5530
    WindowsFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez djtonka » 22 października 2010, o 20:48

Potrzebujesz zainstalować nadrzędna paczkę oprogramowania czyli soft niebrandowany. To jest właśnie przyczyna tego komunikatu. Czyli instalujesz najpierw paczkę z EURO3 lub inny odpowiadający za język polski a potem dopiero doinstalowujesz lub ściągasz pliki z Navifirm pod konkretnego operatora do tego samego katalogu. Widocznie ten CFW nie jest czysty.
Po drugie to nie wróżę nic dobrego przy wgrywaniu CFW tym programe, tzn. nie uda Ci się :)
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez worekowsa » 23 października 2010, o 11:06

Pliki z Navifirm już ściągnąłem - z plusa pod mój telefon.

http://img440.imageshack.us/img440/5573/beztytuulii.png

Paczka EURO3? Mógłbyś być tak miły i przybliżyć mi nieco dotyczące jej szczegóły? Pierwszy raz o niej słyszę.

A czym konkretnie radzisz mi wgrywać oprogramowanie? Pewnie JAF'em... ale tam nie potrafię flashować w trybie "dead usb".
A próba normalnego flashowania JAF'em kończy się u mnie zawsze wykryciem i nagłą utratą połączenia z telefonem.

=====

Ok! Mam już: RM-504_EUROPE_31.0.005_v6.0 Phoenix wykrywa mi tę paczkę, ale nie mogę znaleźć tam mojego PC, plusowskiego.
Jest tylko 0573223: RM-504 Euro3 BLACK-RED, a mój stary był 0592999.
Avatar użytkownika
worekowsa
1%
1%
 
Posty: 24
Dołączył(a): 14 grudnia 2008, o 12:35
Mod.tel.: 5530
    WindowsFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez djtonka » 23 października 2010, o 11:57

Program Phoenix nie zezwala na wgrywanie śmieci do telefonu. Możesz zerknąć tu http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=69&t=47793
A jeśli chodzi o EURO3 to..Gdy ukazuję się nowe oprogramowanie to nie jest ono przeznaczone dla brandowanych telefonów i jego wersja ma postać końcową np. ....v6.0
Po dwóch tygodniach wychodzi paczka dla operatorów które wariant musi zaczynać się od v.6.xx
Więc aby zainstalować jakiś branding trzeba użyć tych dwóch paczek .

-- 23 paź 2010, o 11:03 --

Paczka jest w katalogu C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-xxx.
Teraz musisz pobrać pliki dla plusa do tego samego katalogu a na końcu skopiować i nadpisać plik od CFW. Potem uruchamiasz JAF i w okienku wyboru wariantu PC wybierasz swój PC i postępujesz na jak w linku powyżej który CI podałem.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez worekowsa » 23 października 2010, o 12:50

Dziękuję! :ok:

Nokia żyje.
Avatar użytkownika
worekowsa
1%
1%
 
Posty: 24
Dołączył(a): 14 grudnia 2008, o 12:35
Mod.tel.: 5530
    WindowsFirefox


Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez worekowsa » 23 października 2010, o 14:22

Phoenixem... :luka:
Avatar użytkownika
worekowsa
1%
1%
 
Posty: 24
Dołączył(a): 14 grudnia 2008, o 12:35
Mod.tel.: 5530
    WindowsFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez djtonka » 23 października 2010, o 18:43

Spoko :) Napisałem tak bo większość osób wgrywa CFW nie wiedząc jaki plik był edytowany. Mnie też się udało kilka razy a innym razem nie bo zależy na którym pliku jest robiony CFW.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez krzysiek16 » 24 sierpnia 2011, o 01:35

Mam podobny problem , mam nokie C5-03 RM-697 , i chce wgrać starszy soft z hakiem , używam Phoenix 2011.02.000.44842. Ale niestety wcześniej wgrałem niebrandowany najnowszy soft Euro3 , dokładnie V. 20.0.024 a chce przejść na V. 12.0.023 , i jak już wgrywam phoenixem do czasu piszę sukces , ale później wyskakuje mi taki komunikat :
Asic CMT: NAND status reported bad blocks. a później zaczyna się odliczanie od 25...

Możecie mi pomóc , nie wiem co z tym dalej zrobić... :(

Chce wrócić do stanu pierwotnego , z tym samym softem od nowości.
krzysiek16
1%
1%
 
Posty: 1
Dołączył(a): 31 stycznia 2009, o 14:42
Mod.tel.: 6120Classic
    WindowsXPFirefox

Następna strona

Powrót do Firmware S60v5/Symbian^1

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron