NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v5/Symbian^1.
S60v5/Symbian^1: Nokia 5250, 5230, 5530, 5800 Xpress Music, N97, N97 mini, X6, C6-00, Samsung i8910 HD, Sony Ericsson Vivaz, Vivaz pro, Satio,
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v5/Symbian^1.
S60v5/Symbian^1: Nokia 5250, 5230, 5530, 5800 Xpress Music, N97, N97 mini, X6, C6-00, Samsung i8910 HD, Sony Ericsson Vivaz, Vivaz pro, Satio,

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez qs300 » 12 stycznia 2012, o 11:14

Witam.
Mój znajomy ma następujący problem, a mianowicie, posiada Nokie 5530 (chyba, albo 5230) i już 3 razy padł mu soft (pierwszy raz oryginalny i dwa razy wgrywany w komisie). Czy jest jakaś szansa na ożywienie tego fona?, czy może jest jakiś problem z płytą główną, albo bateria podtrzymująca pamięć lub co jeszcze może powodować taką przypadłość? Niebawem dostanę go do przejżenia i chciałbym wiedzieć od czego zacząć.
Pozdrawiam
qs300.
qs300
1%
1%
 
Posty: 7
Dołączył(a): 10 lutego 2009, o 15:56
Mod.tel.: 6630
    WindowsXPMSIE7

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez djtonka » 12 stycznia 2012, o 11:34

W obu może być to procesor. Jak dostaniesz do przejrzenia do zacznij od selftestu pkt.7a zaznaczasz wszystko viewtopic.php?f=69&t=50109
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez qs300 » 12 stycznia 2012, o 12:17

Czym zrobić ten self test? Telefon jest padnięty i ponoć wogóle się nie włącza.
qs300
1%
1%
 
Posty: 7
Dołączył(a): 10 lutego 2009, o 15:56
Mod.tel.: 6630
    WindowsXPMSIE7

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez djtonka » 12 stycznia 2012, o 13:34

Racja :mur:
Najpierw należy podmienić baterię a potem pomierzyć oporności na stykach. Jak będziesz miał to napisze co i jak.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    WindowsXPFirefox

Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez qs300 » 12 stycznia 2012, o 16:18

Właśnie dostałem fona do przejżenia i okazuje się, że telefon można włączyć, pokazuje się napis NOKIA i zaraz potem tekst: Włączenie telefonu nie powiodło się, skontaktuj się ze sprzedawcą.
Macie jakieś pomysły, żeby to ruszyć i żeby działało?
qs300
1%
1%
 
Posty: 7
Dołączył(a): 10 lutego 2009, o 15:56
Mod.tel.: 6630
    WindowsXPMSIE7


Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez qs300 » 12 stycznia 2012, o 19:06

przez nieważne certyfikaty nie można włączyć telefonu? A czy da radę wrzucić nowy system przez NSU czy tylko przez Phoenixa i jak zaradzić tym certyfikatom?
qs300
1%
1%
 
Posty: 7
Dołączył(a): 10 lutego 2009, o 15:56
Mod.tel.: 6630
    SymbianOSSafari


Re: 5530 padła, a teraz naprawa w Phoenixie

Postprzez qs300 » 13 stycznia 2012, o 13:41

Spróbowałem mu zrobić hardreset i teraz przy próbie włączenia telefonu, słychać tylko wibracje i nic poza tym.
Czy teraz jest szansa na wgranie softu przez Phoenixa, czy tylko przez Jafa i jak wgrać Jafem?
qs300
1%
1%
 
Posty: 7
Dołączył(a): 10 lutego 2009, o 15:56
Mod.tel.: 6630
    WindowsXPMSIE7


Poprzednia strona

Powrót do Firmware S60v5/Symbian^1

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron