NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

Tryb dostępu wlan

Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v5/Symbian^1.
S60v5/Symbian^1: Nokia 5250, 5230, 5530, 5800 Xpress Music, N97, N97 mini, X6, C6-00, Samsung i8910 HD, Sony Ericsson Vivaz, Vivaz pro, Satio,
Regulamin działu
Dyskusja na temat firmware czyli wbudowanego oprogramowania telefonu, a także blokady simlock telefonów S60v5/Symbian^1.
S60v5/Symbian^1: Nokia 5250, 5230, 5530, 5800 Xpress Music, N97, N97 mini, X6, C6-00, Samsung i8910 HD, Sony Ericsson Vivaz, Vivaz pro, Satio,

Tryb dostępu wlan

Postprzez maniek6600 » 5 lutego 2012, o 12:43

Koledzy mam takie pytanie.Otóż ustawiłem sobie punkt dostępu jako wlan.Wszystko jest OK do czasu aż wyłączę skanowanie wlan.Gdy wyłącze to skanowanie w celu oszczędzania bateri nic to nie daje bo telefon ciągle chce się połączyć z wlan mimo iż skanowanie jest wyłączone.Pomogło dopiero usunięcie punktu dostępu przez wlan.Co robię nie tak czy tak ma być?? Jeśli tak ma być to kicha...A jak się ma wlan do baterii?? Czy ciągle włączony szybko ją konsumuje??
maniek6600
40%
40%
 
Posty: 252
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 17:16
    WindowsFirefox

Re: Tryb dostępu wlan

Postprzez mikado » 6 lutego 2012, o 20:58

Nie wiem jaki masz telefon ale w opcjach WLAN powinien być punkt ,,kiedy potrzeba' ' lub coś w ten ,,deseń' '.Tak,WLAN konsumuje baterię a włączony a np.w czasie podróży ciągle wyszukuje punktów dostępu i bateria niknie w oczach... :zalamany:
Avatar użytkownika
mikado
40%
40%
 
Posty: 215
Dołączył(a): 12 marca 2008, o 17:15
    WindowsXPSafari

Re: Tryb dostępu wlan

Postprzez maniek6600 » 6 lutego 2012, o 22:49

nokia 5800
maniek6600
40%
40%
 
Posty: 252
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 17:16
    WindowsFirefox

Re: Tryb dostępu wlan

Postprzez djtonka » 7 lutego 2012, o 11:15

zapewne jakas aplikacja jak poczta chce sie laczyc i to nie jest zalezne od wylaczenia skanowania.
Avatar użytkownika
djtonka
Support
Support
 
Posty: 2948
Dołączył(a): 24 listopada 2008, o 21:30
Mod.tel.: no_name
FW: fresz
    unknownOpera

Re: Tryb dostępu wlan

Postprzez maniek6600 » 7 lutego 2012, o 19:55

Może masz rację....Ale gdy usunę ten punkt dostępu wszystko mija..No czasami pojawia się monit....

-- 07 lut 2012 18:58 --

Edit.....Usunąłem pocztę i jak narazie jest OK..Dzięki djtonka
maniek6600
40%
40%
 
Posty: 252
Dołączył(a): 19 marca 2007, o 17:16
    WindowsFirefox


Powrót do Firmware S60v5/Symbian^1

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron