NASZE SERWISY:    ANDROID   LINUX   MAEMO   SYMBIAN   WEBOS




Hosting sponsoruje:



GRIN3 - polskie fonty

Profesjonalne czcionki z polskimi znakami - czcionki.com

OpenMobile on Facebook


 

[M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Akcesoria współpracujące z telefonami UIQ - wszelkiego rodzaju zestawy słuchawkowe, car kit'y, baterie, obudowy, karty pamięci.

[M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez Stavros » 27 stycznia 2008, o 12:30

Ostatnio podłączyłem jak zwykle telefon do ładowarki przed snem, po obudzeniu się zauważyłem,że bateria naładowała się tylko do połowy.  Po ponownym podłączeniu wciąż ładowało tylko do połowy, teraz już tylko do 20procent, po kolejnym włączeniu telefonu pokazuje się komunikat-wymień baterię główną, kupiłem więc nową baterię, lecz komunikat się powtarza :/ Próbowałem też z innymi ładowarkami. Czy ma ktoś jakiś pomysł co mogę zrobić,lub miał podobne daświadczenia?
Avatar użytkownika
Stavros
1%
1%
 
Posty: 20
Dołączył(a): 17 lipca 2007, o 19:40
Lokalizacja: Łódź
    unknownOpera

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez zuli007 » 27 stycznia 2008, o 14:02

Oj jeśli format i wgranie nowego firmware nie pomoże to telefon bedziesz musiał oddać na serwis. Prawdopodobnie jakis układ odpowiadający za ładowanie padł. W sumie wgrywanie nowego FW może być niebezpieczne.
zuli007
VIP
VIP
 
Posty: 3025
Dołączył(a): 24 grudnia 2005, o 18:59
Lokalizacja: Katowice
Mod.tel.: Milestone
    UbuntuFirefox

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez Stavros » 27 stycznia 2008, o 16:33

niebezpieczne poniewaz?
Avatar użytkownika
Stavros
1%
1%
 
Posty: 20
Dołączył(a): 17 lipca 2007, o 19:40
Lokalizacja: Łódź
    unknownOpera

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez zuli007 » 27 stycznia 2008, o 21:00

Co się stanie gdy podczas aktualizacji padnie bateria ?
zuli007
VIP
VIP
 
Posty: 3025
Dołączył(a): 24 grudnia 2005, o 18:59
Lokalizacja: Katowice
Mod.tel.: Milestone
    WindowsXPOpera

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez Stavros » 27 stycznia 2008, o 23:33

jak jest pod usb to laduje
Avatar użytkownika
Stavros
1%
1%
 
Posty: 20
Dołączył(a): 17 lipca 2007, o 19:40
Lokalizacja: Łódź
    unknownOpera

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez zuli007 » 28 stycznia 2008, o 00:49

Ja przy flashowaniu telefonów nie patrze na stan baterii- ważne, że nie woła o ładowarkę :) Ale teoretycznie powinno się ładować przy 100%.
zuli007
VIP
VIP
 
Posty: 3025
Dołączył(a): 24 grudnia 2005, o 18:59
Lokalizacja: Katowice
Mod.tel.: Milestone
    WindowsXPOpera

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez Woody_22 » 28 stycznia 2008, o 00:53

Dzisiaj jak grałem sobie i padła bateria, przy włączaniu też pojawił się ten komunikat, czytałem wcześniej ten temat i sie mocno przestraszyłem, ale wyjąłem baterie włączyłem jeszcze raz i normalnie się włączył.
Woody_22
1%
1%
 
Posty: 10
Dołączył(a): 20 stycznia 2008, o 00:04
    WindowsXPOpera

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez Ketchup » 28 stycznia 2008, o 11:21

Stavros napisał(a):jak jest pod usb to laduje

Do M600 była stacja dokująca dodawana ? Tam można podłączyć ładowarkę i kabel komunikacyjny na raz.
Avatar użytkownika
Ketchup
40%
40%
 
Posty: 210
Dołączył(a): 8 grudnia 2007, o 19:56
Lokalizacja: Polska
Mod.tel.: Touch HD + SE P1i
    WindowsXPFirefox

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez Zaper » 28 stycznia 2008, o 13:43

Ketchup, M600 nie ma stacji dokujacej.
Avatar użytkownika
Zaper
VIP
VIP
 
Posty: 1764
Dołączył(a): 27 listopada 2005, o 21:50
    WindowsXPMSIE7

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez Stavros » 29 stycznia 2008, o 09:50

Kupilem nowa baterie, na poczatku cos nie smigala, ale wczoraj wieczorem naladowala sie do 100, hmm, cos jest na rzeczy

[ Dodano: 2008-02-15, 17:04 ]
jednak z nową baterią występuje ten sam problem, ale co ciekawe, po podłączeniu do kabla usb, ładuje się prawidłowo, czy sądzicie że to problem z oprogramowaniem?
Avatar użytkownika
Stavros
1%
1%
 
Posty: 20
Dołączył(a): 17 lipca 2007, o 19:40
Lokalizacja: Łódź
    unknownOpera

Re: [M600i] komunikat- Wymień baterię główną

Postprzez Trinitrotoluen » 13 października 2008, o 15:26

Chodzi o bateryjkę pod obudową, w mojej i syntaxa instrukcji o wskrzeszaniu telefonu w 30minut napisałem o którą konkretnie chodzi. Wymiana jej pomoże, ona trzyma czas baterii, przekazuje moc itd. Taki komunikat miałem raz, gdy wyjąłem tą baterie i włączyłem telefon, bateria pokazywała stan 50% i ten komunikat.
Trinitrotoluen
30%
30%
 
Posty: 134
Dołączył(a): 10 października 2008, o 15:44
Mod.tel.: P1i
FW: R6G04
    WindowsXPFirefox


Powrót do Akcesoria do telefonów UIQ

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron